Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Potřebuji se s vámi poradit. Máme nové štěně je u nás týden a vše v pořádku až na průjem, který teď má 2 dny. Může to být z toho, že jsem ji začali dávat kuřecí krky a není na to zvykla? Teď nechce jist nic jiného jen ty krky nebo maso. Granulí se ani nedotkne. Jinak je pořád hrává, štěká, přivítá nás vždycky a tak dále prostě normální štěně
V prvé řadě zajděte k veterináři ať se na stene podívá a dá Vám něco na ten průjem, jelikož u stenat, navíc v těchto vedrech, je průjem fakt nebezpecnej. A pokud byste chtěla přejít na domácí stravu, tak mi napište zprávu a já Vám napíšu, co a jak, ptz jen kurecimi krky byste to stene fakt odrovnala.
@Kacatko1986 píše:
to asi nebyl chovatel ve smyslu z chovatelske stanice, protoze ti musi cipovat stenata ihned a zavadi se to do prukazu puvodu, takze je to pes bez prukazu puvodu predpokladam.
každý chovatel musí novému majiteli předávat očipovaného psa, se zápisem čipu v očkovacím průkazu. nejenom ti z chovných stanic. a ve smyslu veterinárního zákona zjednodušeně řečeno - máš psa nebo se o něj i jen přechodně staráš = jsi chovatel. takže i bezpapíráci musí k novému majiteli přecházet očipovaní.
@sagina píše:
každý chovatel musí novému majiteli předávat očipovaného psa, se zápisem čipu v očkovacím průkazu. nejenom ti z chovných stanic. a ve smyslu veterinárního zákona zjednodušeně řečeno - máš psa nebo se o něj i jen přechodně staráš = jsi chovatel. takže i bezpapíráci musí k novému majiteli přecházet očipovaní.
Oprava: “se zápisem v petpassportu”, jinak údaj není platný.
@sagina Prosím tě, když někomu uteče harava čuba, spustí se s buhvicim, tak určitě majitel bude vyřizovat průkaz štěňatům. Kde žiješ? Psy rozdá po známých a nazdar. V lepším případě.
@MáškaMarie33 píše:
Oprava: “se zápisem v petpassportu”, jinak údaj není platný.
konkrétně má být uvedeno „v dokladu o očkování“. z oficiálních míste se stále uvádí očkovací průkaz nebo pas, takže předpokládám, že i obyč očkováky se stále vydávají. my máme petpas, takže jsem je podrobněji neřešila, je možné, že už platí jenom ty starší a nově jenom pasy ![]()
@inkakřivák píše:
@sagina Prosím tě, když někomu uteče harava čuba, spustí se s buhvicim, tak určitě majitel bude vyřizovat průkaz štěňatům. Kde žiješ? Psy rozdá po známých a nazdar. V lepším případě.
no ano. a proto píšu, že kdybych měla psa, jehož majitel si neplní svoje povinnosti (ať už z neznalosti nebo z lenosti), šla bych s ním na veterinu na vstupní prohlídku pro jistotu hned ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Potřebuji se s vámi poradit. Máme nové štěně je u nás týden a vše v pořádku až na průjem, který teď má 2 dny. Může to být z toho, že jsem ji začali dávat kuřecí krky a není na to zvykla? Teď nechce jist nic jiného jen ty krky nebo maso. Granulí se ani nedotkne. Jinak je pořád hrává, štěká, přivítá nás vždycky a tak dále prostě normální štěně
to má z té změny stravy. problém je, že pokud budeš dávat jen ty krky, tak už ji ke granulím zpět nevrátíš a je otázkou, jak dlouho bude mít ten průjem, který pro ni může být nebezpečný…my měnili jen druh granulí a to pomalu a stejně měl průjem skoro týden. Takto z granulí jen na maso, to musí být pro ni obrovská zátěž, zvážila bych toho veterináře…
Dáváte svému psovi prosím nějaké doplňky stravy pro lepší trávení? Můžete mi i případně doporučit někdo jaké doplňky jsou na to ideální?