Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počkám na odpovědi. Čekala bych za porod něco od partnera. Od tchsnovců jsem nečekala nic.
Nic a to ani od partnera. Přijde mi to divné, vůbec něco očekávat. Nejlepší dárek je, když se otec dítěte jako otec chová.
Od rodičů a tchánovců očekávám, že se přijdou kouknout, časem pohrát, časem že občas pohlídají.
Od tchanovcu peníze, od muže zlatý prsten, který mi sám vybral.
Já osobně nic, ani jsem nic nečekala..dárek byl naše krásné zdravé miminko…ale malá toho dostala hodně…každý z příbuzných něco koupil…
Ja teda nedostala nic ani od tchanovcu, ani od své rodiny. Vždy nesli dárky miminku. Od manžela za první dítě prsten, za druhé sliboval taky dárek a dodnes nic
donesl ale kytku.
Od tchánovců jsem za vnouče nic nedostala, ale ani jsem nic neočekávala ![]()
Malé zaplatili kočárek, což mi přišlo jako milé gesto ![]()
Od manžela jsem za první dítě dostala dost drahý prsten, u druhého už trochu polevil…
![]()
Za první dceru jsem od nich dostala zlatý řetízek a za druhou dceru zlatý prsten. Obojí je jejich rodinné dědictví po babičce a obojí má velmi vysokou hodnotu - zlata je hlavně na řetízku požehnaně, je silný. Nenosím to, bojím se, že bych řetízek nedejbože ztratila a prsten si musím nechat zúžit.
Já dostala taky hodinky, ale zas nevím - já mám hodinky ráda, tak je dostávám dost často i jen tak, spíš teda pro radost, než že by to bylo vyloženě za porod (ani je nenesli do porodnice, předali mi je společně s dárky pro děti, když jsme měli oslavu po skončení šestinedělí).
I znám rodiny, kde se nic nedává - že to jsou prý cikánské zvyky. ![]()
Od manžela prsten a od tchánu nic. Dali miminku ‚do kolebky‘ peníze. Ani bych od tchánu nic neočekávala, proč jako? Tvoji rodiče ti za porod koupili Mercedes?
@Anonymní píše:
Kamarádka mi dnes ukázala krásné hodinky, které po porodu dostala od tchyně a tchána,,za vnouče". Pochlubte se, zda jste taky něco pěkného dostaly, případně i od mužejá nic
![]()
Tchýně by mne snesla za děti modré z nebe. Nic bych si nevzala. Od toho mám chlapa 😂
Kamarádka mi dnes ukázala krásné hodinky, které po porodu dostala od tchyně a tchána,,za vnouče". Pochlubte se, zda jste taky něco pěkného dostaly, případně i od muže
já nic