Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já nedostala nic. Přijde mi hezké, když chtějí rodiče pomoc s výbavičkou, takových znám víc. Někdo se rozhodl koupit postýlku, někdo kočárek atd..,ale ani to bych neočekávala automaticky. Buď někdo chce nebo ne. Já bych zase jednou ráda pomohla svým dětem po té praktické stránce(zaplatila laktační poradkyni, kdyby chtěli šátkovat, tak zaplatit kurz, případně pokud by chtěli látkovat, tak bych koupila nějakou sadu, to se stejně schová pod oblečení, takže tam tolik na barvě či vzoru nezáleží apod.),protože bych si nebyla jistá, že se trefim do jejich vkusu s výběrem kočárku apod..
Za vnouče jsem nic nedostala. Dostalo miminko. Od muže šperk.
Od tchana a jeho ženy dostaly akorát děti „do kolébky“ oba dva větší obnost peněz, já Teda nic a ani bych to nečekala.
Od manžela za první dítě nic, byli jsme měsíc v nedostavenem baráku, tak nebyly finance na zbyt. Za druhé dítě jsem dostala krásné hodinky.
Tchyně zaplatila kočárek i když jsem nechtěla na první a teď na druhé jsem se zmínila že chci koupit ještě peřovou zavinovačku tak tu mi řekla že mi zaplatí…
Naši nám na první koupili kocarek, na druhé tchyně autosedacku s isofixem. Doslova „za“ miminko jsem dostala „akorat“ kytku od tchána ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka mi dnes ukázala krásné hodinky, které po porodu dostala od tchyně a tchána,,za vnouče". Pochlubte se, zda jste taky něco pěkného dostaly, případně i od mužejá nic
![]()
Od muže náhrdelník. Od tchána/tchyně dostalo zlato dítě.
@Anonymní píše:
Kamarádka mi dnes ukázala krásné hodinky, které po porodu dostala od tchyně a tchána,,za vnouče". Pochlubte se, zda jste taky něco pěkného dostaly, případně i od mužejá nic
![]()
Twl nic a co jsi dala tchýni a tchánovi za manžela?
Jinak dárek za mimino uznávám, ale jako takové gesto od manžela/ tatínka dítěte.
@Takyjedna píše:
Twl nic a co jsi dala tchýni a tchánovi za manžela?Jinak dárek za mimino uznávám, ale jako takové gesto od manžela/ tatínka dítěte.
Hodinky a drahou láhev (tu tchán ocení více, než šperky) ![]()
@TO_IT píše:
Hodinky a drahou láhev (tu tchán ocení více, než šperky)
To jako před svatbou u příležitosti klečení před tchánovcema a líbání ruček za to, jak ho dobře vychovali, že chtěl zrovna tebe?
@Takyjedna píše:
To jako před svatbou u příležitosti klečení před tchánovcema a líbání ruček za to, jak ho dobře vychovali, že chtěl zrovna tebe?
Ne na svatbě, měli to jako dárek na svatební hostině u svého místa ![]()
Proč bych měla dostat neco já. Max mrneti neco koupili
. Od manzela jsem dostala prstýnek za dceru a za syna jsem si koupila 2 přívěsky s daty narození děti a latky na oblecky pro syna. Nechtěla jsem už další prstýnek, tak mi řekl částku a ať si tedy koupím, co chci ![]()
Tchýni ani tchána nemám, umřeli takže nic. Od manžela velkou kytku a krásný náramek z bílého zlata do sady k náušnicím.