Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prudký přechod z obvykle stravy. Nechte vytravit, vyhladnout, a dejte to, co měl u chovatele. Jinou stravu zavadejte postupně.
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Potřebuji se s vámi poradit. Máme nové štěně je u nás týden a vše v pořádku až na průjem, který teď má 2 dny. Může to být z toho, že jsem ji začali dávat kuřecí krky a není na to zvykla? Teď nechce jist nic jiného jen ty krky nebo maso. Granulí se ani nedotkne. Jinak je pořád hrává, štěká, přivítá nás vždycky a tak dále prostě normální štěně
máte nové štěně a nebyli jste s ním na veterině? Prohlédnout, odčervit, naočkovat?
kuřecí krky určitě pro malé štěně moc vhodné nejsou
@stinga chovatel byl u veterináře dal nám očkovací průkaz, je odčervená ale ještě musíme načipovat. Ptala jsem se a kureci krky jsou pro stene Dobré
@Anonymní píše:
@stinga chovatel byl u veterináře dal nám očkovací průkaz, je odčervená ale ještě musíme načipovat. Ptala jsem se a kureci krky jsou pro stene Dobré
tak to promiň, nebylo to uvedené, ![]()
a bylo na kuřecí krky zvyklé?
@stinga nebylo zvyklé. Jen granule nic víc tak jsem zkusila dávat ty krky
@Anonymní píše:
@stinga nebylo zvyklé. Jen granule nic víc tak jsem zkusila dávat ty krky
A co to je za psa? Proč zrovna krky? ![]()
Takže jasné. Násad zpátky granule. Až se srovná, si za měsíc můžeš začít ty krky přidávat.
Je to, jako bys ty celý život jedla chleba, chleba a chleba a najednou přešla na bůček.
No za ten průjem můžeš ty, jelikož si nejsi schopná/ochotná nastudovat aspoň základy práce se zvířaty.
Dej kuřecí krky do prd.. a vrat mu granule. Až průjem zmizí, tak mu můžeš VELMI pomalu přidávat/dávat ty krky.
A jinak jej máš v plánu krmit jen těma krkama? Jakože syrový? BARF? To bych být tebou úplně vyhodil, to by toho psa tou stravou v tvém provedení asi utyrala.
@Anonymní píše:
jedna technická - podle veterinárního zákona má chovatel povinnost psa načipovat do tří měsíců věku, ale nejpozději před přechodem k novému majiteli. číslo čipu musí být zapsané v očkovacím průkazu. takže upřímně řečeno chovateli, který kašle na zákony, bych nevěřila ani nos mezi očima a když už by se ke mně štěně od něj z nějakého důvodu dostalo, zašla bych s ním pro jistotu na veterinu hned.
jinak přikláním se k tomu, že průjmy mohou být způsobené rychlým přechodem na jinou stravu. na druhou stranu vzhledem k absenci čipu jste nejspíš brali v lepším případě psa od někoho bez zkušeností, který se zbavoval nechtěných štěŇat, nebo hůř - z množírny. a tam bych se potom bála, jestli štěně nemohlo něco chytit díky nevyhovující péči. i když to by spíš štěně průjmovalo už při přebírání ![]()
Naše štěně mělo od začátku průjem pořád, pak v něm začalo mít krev, šli jsme na veterinu a zjistili alergii na granule. Pomohla probiotická pasta a změna granulí. Když má teď občas průjem, dostane rýži a vařené kuřecí maso. Proč ty krky? To je jí samotné? Syrové nebo vařené? Buď bych přešla na granule nebo na barf. Pokud na barf, tak si nastuduj základy a nekrm ho jen syrovými krky.
Jo a je divné, že není načipovaná od chovatele. Ale to je teď fuk, až ji necháš načipovat, nezapomeň ten čip zaregistrovat. Zjistila jsem, že až 50% očipovaných psů nemá ten čip zaregistrovaný, takže když se ztratí a někdo ho najde, tak nedohledá majitele, i když je očipovaný.
Příspěvek upraven 29.06.22 v 09:02
@Anonymní píše:
to asi nebyl chovatel ve smyslu z chovatelske stanice, protoze ti musi cipovat stenata ihned a zavadi se to do prukazu puvodu, takze je to pes bez prukazu puvodu predpokladam.
Takze bych rozhodne zasla na veterinu, protoze se obavam, ze stene bude zacervene nebo bude jiny zdravotni problem.
bohuzel vlastni zkusenost - znama si taky takhle poridila stene od „chovatele“ a melo strevni infekci a bylo zacervene, i kdyz ji „chovatel“ tvrdil, ze je zdrave a ze u veterinare byli atd…
@Kacatko1986 píše:
to asi nebyl chovatel ve smyslu z chovatelske stanice, protoze ti musi cipovat stenata ihned a zavadi se to do prukazu puvodu, takze je to pes bez prukazu puvodu predpokladam.
Takze bych rozhodne zasla na veterinu, protoze se obavam, ze stene bude zacervene nebo bude jiny zdravotni problem.
bohuzel vlastni zkusenost - znama si taky takhle poridila stene od „chovatele“ a melo strevni infekci a bylo zacervene, i kdyz ji „chovatel“ tvrdil, ze je zdrave a ze u veterinare byli atd…
Přesně tak ![]()
Dobré ráno. Potřebuji se s vámi poradit. Máme nové štěně je u nás týden a vše v pořádku až na průjem, který teď má 2 dny. Může to být z toho, že jsem ji začali dávat kuřecí krky a není na to zvykla? Teď nechce jist nic jiného jen ty krky nebo maso. Granulí se ani nedotkne. Jinak je pořád hrává, štěká, přivítá nás vždycky a tak dále prostě normální štěně