Štěně doma a dvě děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4622
13.2.20 22:27
@Katchulina píše:
Tak ten náš v noci spí v posteli a spí celou noc, to problém není. Horší je to když jsem doma s nejmladšíma sama a potřebuji se věnovat jim, uvařit, uklidit a nebo když nejsme doma. Právě ten prostor bude boj, vůbec nevím kam to narvat. A to mu tam dáváte i vodu? To to nevyleje?

Ona ma uz rok a pul, ma tam pelech a stojan s miskama. Je to proste jeji misto, pres den je ohradka otevrena a kolikrat tam pul dne prochrape. https://www.bestpet.cz/…a-80-cm.html?…
Mame tuhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
14.2.20 00:56

@Uslava děláme veliký nákup 1×týdně, denně dokupujeme jen pečivo. Někdy vařím rychlovky, nějaký den dojídáme z předešlého dne a když vařím něco na delší dobu tak si v mezičase hraju s dítětem, občas si odběhnu něco zamíchat v hrnci atd. A uklizim když dítě spí přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
14.2.20 08:09
@maca84 píše:
Zdravim, chci se zeptat zda nekdo ma doma stene a male deti…stene je stafordsirsky bulik jenom je trosku divoky ale to je u stenat normalni…zajimalo by me jak uklizite byt jak si ho udrzujete v cistote vonavy atd.me pripada ze je to nekonecny hlidat deti stene vse ochutnava…jestli mate nejake figle.jak mit upraveny byt! :lol:

mám dítě a dva velké psy. Zametám denně, vytírám denně, někdy 2× denně, na prach jsem lempl, ten utřu tak jednou za tři týdny, někdy dýl, jinak pořád vyklepávám podložku v koupelně, kam prostě nalítavají ty chlupy a větrám. FURT, pořád a neustále větrám. A dobrý :) Máme čisto a psi v bytě cítit nejsou. Granule mám hermeticky uzavřené, tak aby se ten smrad z nich nešířil po bytě, protože to nesnáším. Ručníky na utírání pacek také neustále peru a občas „vyperu“ i ty psy :)

Ad ohrádka: klidně není problém za dvou základních předpokladů, na ohrádku psa postupně nejdřív naučíte (ne že ho tam šoupnete a buď tam), do ohrádky se dává řádně vyvenčený a UNAVENÝ pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
14.2.20 08:13
@Sabina123amy píše:
@Uslava děláme veliký nákup 1×týdně, denně dokupujeme jen pečivo. Někdy vařím rychlovky, nějaký den dojídáme z předešlého dne a když vařím něco na delší dobu tak si v mezičase hraju s dítětem, občas si odběhnu něco zamíchat v hrnci atd. A uklizim když dítě spí přes den.

Jsi rychlá jako blesk. :palec: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.20 06:50

Štěně v domě?

Ahoj, budeme pořizovat štěně - bílého švýcarského ovčáka. Já jsem původně chtěla, aby byl čistě na zahradě. Měli jsme ho pořizovat už teď, ale z organizačních důvodů to půjde až na podzim (budeme teď mít doma prababi po operaci a kombinaci se štěňátkem jsem zavrhla). Máme děti 5 let a 2 roky. Teď je možnost buď štěňdo vzít na podzim či v zimě nebo pak na jaře, ale v květnu už nastupuju do práce a nebudu mít až tak čas na základní výcvik a socializaci, jak jsem si představovala. Na podzim či v zimě by zase štěně počítám muselo být v domě a já si nejsem jistá zaprvé: jestli bych zvládla udržovat čistotu - i teď luxuju takřka denně a není to rozhodně žádná hitparáda. A zadruhé: jestli pak budeme mít vůli odnaučit ho chodit domů.
Co je podle vás lepší varianta? A jak udržet doma čisto, když nejsem zrovna inženýr na úklid a už samotné děti dělají opravdu velký nepořádek? Co hračky a pes, jak to řešíte? Nerada bych aby třeba sežral lego, které je mám pocit v sem tam kostka v celém domě :lol: :roll: :mrgreen: Kolik vyjde opravdu efektivní robotický vysavač? Momentálně máme jen klasický s hubicí a ještě dvacet let starý a nic moc.

Manžel se nemůže dočkat, bral by nejradši už dneska :mrgreen: a děti jak by smet :lol:

• Citovat
  • Upravit
2218
29.5.20 07:12
@Anonymní píše:
Ahoj, budeme pořizovat štěně - bílého švýcarského ovčáka. Já jsem původně chtěla, aby byl čistě na zahradě. Měli jsme ho pořizovat už teď, ale z organizačních důvodů to půjde až na podzim (budeme teď mít doma prababi po operaci a kombinaci se štěňátkem jsem zavrhla). Máme děti 5 let a 2 roky. Teď je možnost buď štěňdo vzít na podzim či v zimě nebo pak na jaře, ale v květnu už nastupuju do práce a nebudu mít až tak čas na základní výcvik a socializaci, jak jsem si představovala. Na podzim či v zimě by zase štěně počítám muselo být v domě a já si nejsem jistá zaprvé: jestli bych zvládla udržovat čistotu - i teď luxuju takřka denně a není to rozhodně žádná hitparáda. A zadruhé: jestli pak budeme mít vůli odnaučit ho chodit domů.
Co je podle vás lepší varianta? A jak udržet doma čisto, když nejsem zrovna inženýr na úklid a už samotné děti dělají opravdu velký nepořádek? Co hračky a pes, jak to řešíte? Nerada bych aby třeba sežral lego, které je mám pocit v sem tam kostka v celém domě :lol: :roll: :mrgreen: Kolik vyjde opravdu efektivní robotický vysavač? Momentálně máme jen klasický s hubicí a ještě dvacet let starý a nic moc.Manžel se nemůže dočkat, bral by nejradši už dneska :mrgreen: a děti jak by smet :lol:

Taky mám BŠO a jsou to zlati psi :srdce:
Mám fenečku a byla rok doma.. pak jsme ji dali ven a byla úplně v pohodě :) ale jsou to hodně komunikativní pejsci.. takže bude se třeba hodně věnovat :) nakonec jsem se z baráku stěhovala a šla se mnou.. takže si zase zvykla doma :) jak je štěňátko tak ty chlupy nepouští skoro vůbec… ale pak později je to mazec :mrgreen: mám malé miminko a učím fenku už teď.. že jeji hračky jsou jeji ale od malé jsou zase od malé :) docela to chápe :) určitě socializace a výcvik je důležitý.. jsou to učenliví a hodní pejsci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
29.5.20 07:32

Kupovali jsme štěně německého ovčáka v únoru, a sla rovnou do boudy. Radim doma nezvykat, určitě bude od narození s mámou venku v boudě. Bouda teda musí být zateplená, s hadrami (nejlíp něco od mámy) dekami, nebo sláma. Naše fena knucela první noc, další už byli v pohodě. Sestra si kupovala retvivra, měli ho 3 týdny doma, a pes pak měl problém jít do boudy. Měsíc jim tam v noci vyváděl.

• Citovat
  • Upravit
314
29.5.20 08:00

Ja bych si ho vzala na podzim at mas cas se mu tu dobu venovat, obzvlast kdyz mate tak male deti je dulezite dobre vychovani a vycvik. Jde taky o to jak mate reseny dum. Jesli je treba mozne aby pes pelech v zadveri. Kam by jste ho pousteli na noc. Pres den by si lital na zahrade. Jinak u dveri urcite otirat ručníkem tlapky, za roboticky vysavač bych se taky primluvila. Pokud chces aby meli male deti perfektniho psiho partaka nemuzes ho od stenatka nechat cely den venku u boudy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
29.5.20 08:28
@Anonymní píše:
Co je podle vás lepší varianta? A jak udržet doma čisto, když nejsem zrovna inženýr na úklid a už samotné děti dělají opravdu velký nepořádek? Co hračky a pes, jak to řešíte? Nerada bych aby třeba sežral lego, které je mám pocit v sem tam kostka v celém domě :lol: :roll: :mrgreen: Kolik vyjde opravdu efektivní robotický vysavač? Momentálně máme jen klasický s hubicí a ještě dvacet let starý a nic moc.Manžel se nemůže dočkat, bral by nejradši už dneska :mrgreen: a děti jak by smet :lol:

Jezdí nám robotický vysavač, pokud ti nevadí občas vyčistit kartáč, tak to v pohodě uluxuje i nejlevnější model od Roomby za asi 5 tis. vytírám denně krizová místa, ale základem je stejně zajistit aby třeba nevletěl dovnitř totálně zablácený. Paradoxně dlouhosrsté plemeno nechává mnohem míň chlupů než krátkosrsté. Nebezpečné hračky je holt potřeba dát z dosahu nebo vysvětlit že je nemá pejsan brát. Nebo aspoň naučit pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
29.5.20 08:43

Hodne stesti se stenetem. :kytka: Byla jsem ve stejne situaci, i deti stejne stare a ja tehotna potreti, psa mame velkeho kratkosrsteho (plemeno specifikovat nechci, max. do SZ), ale bydlime v byte. ;)

Myslim, ze je uzitecne si rict, kde pes bude pobyvat a podle toho se zaridit. Je treba se mu samozrejme venovat, je to socialni tvor a nejspokojenejsi je se smeckou, ale to je asi jasne. Nase je skvely rodinny pes, decka miluje a nejspokojenejsi je, kdyz jsme vsichni nekde spolecne. ;) Cistota v byte, no, je videt, ze tam bydli i pes, chlupy treba na dekach videt obcas jsou, koberce a lino myslim v pohode, vysavam a vytiram obvykle denne. Ale v produkci neporadku teda vedou jednoznacne deti nad psem. :mrgreen: :andel: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
29.5.20 08:50

Na jaře, rovnou nechat venku a i tvůj nástup do práce nevidím jako problém, hned si zvykne, že musí vydržet na zahradě sám. Domů bych ho vůbec nebrala, pak nebude chápat, proč už domů nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
29.5.20 08:59

A jinak já čistě osobně bych měla psa doma. Venkovní psi, pokud nejsou alespoň dva, tak jsou chudáci. Obzvlášť, pokud majitelé chodí do práce. Ale to můj osobní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.20 05:08

Díky všem za rady a postřehy :) Máme možnost mít psa uvnitř v neprůchozí místnosti hned vedle předsíně, která teď nemá využití kromě skladování bot a lyží, které lze dát na půdu. Tam by mohl mít pelíšek. Ale mám obavy, aby se to časem nezvrtlo ve psa v celém bytě včetně postelí, což bych fakt nerada. U štěněte ještě ok, ale u dospěláka bych fakt nerada.
V dětství jsme měli pár kříženců a jednoho NO a nikdy dovnitř nesměli, přesto podle mě byli naprosto spokojení. Asi proto mám nastavené vnitřní hranice tak, že pes do bytu jen výjimečně. Vyhřívanou budu už máme. Vlastně už máme prakticky všechno včetně dvou balení sušených pamlsků - to ještě byl plán, že ho budeme brát teď v červnu :lol:

• Citovat
  • Upravit
32028
30.5.20 09:49
@Anonymní píše:
Díky všem za rady a postřehy :) Máme možnost mít psa uvnitř v neprůchozí místnosti hned vedle předsíně, která teď nemá využití kromě skladování bot a lyží, které lze dát na půdu. Tam by mohl mít pelíšek. Ale mám obavy, aby se to časem nezvrtlo ve psa v celém bytě včetně postelí, což bych fakt nerada. U štěněte ještě ok, ale u dospěláka bych fakt nerada.
V dětství jsme měli pár kříženců a jednoho NO a nikdy dovnitř nesměli, přesto podle mě byli naprosto spokojení. Asi proto mám nastavené vnitřní hranice tak, že pes do bytu jen výjimečně. Vyhřívanou budu už máme. Vlastně už máme prakticky všechno včetně dvou balení sušených pamlsků - to ještě byl plán, že ho budeme brát teď v červnu :lol:

Heled ja jsem zcela upřímně jeste takhle chovaneho opravdu spokojeneho psa nevidela. Co jsem naopak videla jsou majitele kteri si mysli ze byl spokojeny, pritom pes nevyblbnuty, frustrovany, na jakekoliv lidi extremni reakce (a pokud byl extrovertni povahy tak mel smulu, pac o to min pak byl pousten k lidem a o to vic byl nestastny). Asi jedini dva u kterych jsem se na vlastni oci presvedcila ze jsou takhle na samotce stastni byli oba napul zdivoceli krizenci ovčáků. Ale z nich taky vyrostli psi které u dětí fakt nechceš mít… :nevim: rozhodnutí je samozřejmě na tobě, ale pokud uklizíš po dětech, není to tak velký rozdíl a pes se dá naučit spoustě věcem které ti usnadní život aniž bys mu musela hned zakazovat chodit dovnitř a být s vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.20 18:06
@Anonymní píše:
V dětství jsme měli pár kříženců a jednoho NO a nikdy dovnitř nesměli, přesto podle mě byli naprosto spokojení. Asi proto mám nastavené vnitřní hranice tak, že pes do bytu jen výjimečně. Vyhřívanou budu už máme. Vlastně už máme prakticky všechno včetně dvou balení sušených pamlsků - to ještě byl plán, že ho budeme brát teď v červnu :lol:

Asi takhle.
Jestli chceš psa fakt parťáka a co nejlépe zvyklého na chod rodiny a přilnutého k vám, tak štěně určitě domů. Když ho necháte venku, není to pro psa normální, nebude tak v pohodě a může to dělat problémy.
Stejně tak výchova a výcvik, když budeš se štěnětem společně doma, spoustu věcí ho naučíš jen tak mezi řečí, co jinak musíš učit pracně zvlášť a leckdy se to ani ten venkovní pes moc nenaučí.
Takže je to určitě lepší uvnitř, jak bude starší, bude víc a víc venku a i tak se přimlouvám za to, aby pak mohl chodit dovnitř i jako dospělý.
Důležité - zcea zásadní - je, abyste tomu psovi nedělali služku, tj. dát si opravdu velký pozor na to, aby se ten pes nenaučil něco si vynucovat a vy mu vyhovět.
Např. stoupne ke dveřím a začne škrábat nebo štěkat a vy ho pustíte. To je průšvih. U štěňat to chce vypozorovat, že už chce ven, a pustit ho ve chvíli, kdy to ještě sám nevyžaduje. To samé dovnitř, pouštět tehdy, kdy psa dovnitř musím volat nebo že klidně venku leží. Ne když se dovnitř dobývá!! Základ od začátku u všeho.
Jakmile toto vychytáte, nestane se, že by pes nějak oběžoval tím, že není zrovna uvnitř.

Ad úklid - snížit nároky. Jinak to nepůjde. Denní luxování bez psa je trochu moc, zkus být míň úklidová.
A hračky - ano, štěně uvnitř je zezačátku makačka. Pořáda za zadkem, pořád nenápdně hlídat, co zrovna žere, vyndavat mu to z tlamy a měnit za jeho hračky. Když leze kam nemá, pořád posílat na místo atd. Je to první rok fakt záhul. Ale pokud bude manžel spolupracovat a makat taky, tak to dáte a odměnou bude pes, kterého budete moci vzít kamkoliv, do pensionu, do restaurace, a bude tam klidně u vás ležet a bude v pohodě. Čistě venkovní pes nikdy nebude to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný