Štěně doma a dvě děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
2.6.20 16:58
@Lucie_Sx píše:
Asi takhle.
Jestli chceš psa fakt parťáka a co nejlépe zvyklého na chod rodiny a přilnutého k vám, tak štěně určitě domů. Když ho necháte venku, není to pro psa normální, nebude tak v pohodě a může to dělat problémy.
Stejně tak výchova a výcvik, když budeš se štěnětem společně doma, spoustu věcí ho naučíš jen tak mezi řečí, co jinak musíš učit pracně zvlášť a leckdy se to ani ten venkovní pes moc nenaučí.
Takže je to určitě lepší uvnitř, jak bude starší, bude víc a víc venku a i tak se přimlouvám za to, aby pak mohl chodit dovnitř i jako dospělý.
Důležité - zcea zásadní - je, abyste tomu psovi nedělali služku, tj. dát si opravdu velký pozor na to, aby se ten pes nenaučil něco si vynucovat a vy mu vyhovět.
Např. stoupne ke dveřím a začne škrábat nebo štěkat a vy ho pustíte. To je průšvih. U štěňat to chce vypozorovat, že už chce ven, a pustit ho ve chvíli, kdy to ještě sám nevyžaduje. To samé dovnitř, pouštět tehdy, kdy psa dovnitř musím volat nebo že klidně venku leží. Ne když se dovnitř dobývá!! Základ od začátku u všeho.
Jakmile toto vychytáte, nestane se, že by pes nějak oběžoval tím, že není zrovna uvnitř.Ad úklid - snížit nároky. Jinak to nepůjde. Denní luxování bez psa je trochu moc, zkus být míň úklidová.
A hračky - ano, štěně uvnitř je zezačátku makačka. Pořáda za zadkem, pořád nenápdně hlídat, co zrovna žere, vyndavat mu to z tlamy a měnit za jeho hračky. Když leze kam nemá, pořád posílat na místo atd. Je to první rok fakt záhul. Ale pokud bude manžel spolupracovat a makat taky, tak to dáte a odměnou bude pes, kterého budete moci vzít kamkoliv, do pensionu, do restaurace, a bude tam klidně u vás ležet a bude v pohodě. Čistě venkovní pes nikdy nebude to ono.

Svatá slova :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.20 18:07

My máme 2 děti, 2roky a 5let a do toho k nám před rokem přibyly 2 fenky kříženců, které jsme zachránily a už jsme si je nechali navždy. Zezacatku to bylo hodně Krušné ale celkem nám to odcejpalo. Máme zahradu, takže každé rano prvně vypustit a nakrmit psi na zahradě, potom děti, klasicky ranní uklid kuchyně po snídani, děti buď do školy nebo o víkendu vymyslet nějaké aktivity, potom jsem měla čas na psy kter jsem od stenata učila ze při úklidu jsou na místě a hrajou si jen tam(zázrakem) a já 2× denně luxuju do teď, ob den vytiram, ob den dělám prach, a každý den uklizim tak aby bylo cisto. Všude vždycky rano otevru okna aby to poradne luftovalo a do toho jsem všude nastrazila ty voňavé rozprasovace, protože co si budem, i čistí psi občas doma smrdí psem 😂 zezacatku je asi důležitý si v tom udělat pořádek a najet na nějaký režim ale všechno se dá nějak zvládnout, hlavně v klidu! Nic se nestane když proste něco neuklidite, jsme jen lidi a je to jen živ :mrgreen: ot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný