Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Proč ne, když zvládneš jeho výchovu (psa
)Já měla u ročního dítěte pidbulla a bylo nám taky dobře
Joooo máme všechny nožičky i ručičky. Není to o psovi, ale o páníčcích ![]()
My jsme v rodině měli vždycky psa, s přítelem také. Nebojím se, že bych výchovu nezvládla a spíš se na ní těším
Největší problém je tchýně. O bacilech a pokousání poslouchám pořád. I když mám plno argumentů tak si stojí za svým. Jenže já taky
chci přivést pejska tajně, ale potřebuji opravdu vědět, že nedělám nic špatného a že si za tím mám stát ![]()
@Anonymní píše:
My jsme v rodině měli vždycky psa, s přítelem také. Nebojím se, že bych výchovu nezvládla a spíš se na ní těšímNejvětší problém je tchýně. O bacilech a pokousání poslouchám pořád. I když mám plno argumentů tak si stojí za svým. Jenže já taky
chci přivést pejska tajně, ale potřebuji opravdu vědět, že nedělám nic špatného a že si za tím mám stát
A tchýně nemá bacily? Bydlíte spolu, že rozhoduje nebo ti jen do toho kecá?
A tchyně u vás rozhoduje? prosimtě kašli na ní, o psa se budeš starat ty a bereš na sebe tu zodpovědnost, tak co je jí do toho? já chtěla taky psa, menší rasu shih-tzu, ale předtim jsme byli na návštěvě a náš 18měsíční klučík jim jejich psa tak pořád tahal neohrabaně, že jsem se spíš bála o to štěně a ještě počkáme až mu bude víc
Se štěnětem je jenom záhul, než se naučí čistotě. Jestli jste v bytě, tak budeš muset běhat každou chvilku ven, tak potom co s dítětem - v tomhle počasí nebudeš sthat pořád oblíkat a svlíkat…nebo musí dítě vydržet doma chvilku samotné, to ale většina nezvládne, když vidí mamku mizet. A budeš muset pořídit zásobu tepláčků, prootože batole ti bude ty psí loužičky ochotně vytírat. Taky se většinou štěně i dítě pokadí najednou a pak si musíš určit priority, v jakém pořadí co řešit.
Ale když máš se psy zkušenost, tak se to dá v pohodě zvládnout, jen si ze začátku nezvi tchýni, některé osoby těžko rozdýchávají, že dítě a pes jedí piškoty společně a tak ![]()
Tchýně jen kecá a naštěstí s náma nebydlí
Máme baráček s malým dvorkem tak ho tam na záchod vypustím a pak spolu budem chodit na procházky. Malá cpe pořád sušenky kočce a o tom, že malá občas zkoumala kočkolit jsme se tchýni taky ještě nechlubili
Tak ted ještě, zbývá přítel. pořád mi jen říká, že je to nezodpovědné, ale pořádně mi to neumí vysvětlit. Už jsme spolu psa měli, má je moc rád. Tak mě snad nevyhodí ![]()
@ohýnek píše:
Proč ne, když zvládneš jeho výchovu (psa)Já měla u ročního dítěte pidbulla a bylo nám taky dobře
Joooo máme všechny nožičky i ručičky. Není to o psovi, ale o páníčcích
a co hlavičku, máte taky?
![]()
Zakladatelko, klidně, jediný co by mě trošku děsilo je venčení teď v zimě jak píše @Etcetera78 počkala bych až bude teplo, aby jsi malou nemusela tolik a pořád a pořád a pořád strojit
jinak pejska proč ne ![]()
@Anonymní píše:
Tchýně jen kecá a naštěstí s náma nebydlíMáme baráček s malým dvorkem tak ho tam na záchod vypustím a pak spolu budem chodit na procházky. Malá cpe pořád sušenky kočce a o tom, že malá občas zkoumala kočkolit jsme se tchýni taky ještě nechlubili
Tak ted ještě, zbývá přítel. pořád mi jen říká, že je to nezodpovědné, ale pořádně mi to neumí vysvětlit. Už jsme spolu psa měli, má je moc rád. Tak mě snad nevyhodí
no tak když vypustíš na dvůr tak je venčení vyřešeno
akorát teda kokr je lovecký a měl by mít dost pohybu ![]()
Pokud nemáte v rodině žádné alergie, miminko nemělo atopický exém… tak bych byla pro. Ale pokud je někdo v rodině alergik, tak bych raději nekupovala…srst u miminka pak může vyvolat do budoucna(třeba až v dospělosti) alergii.
(pejska jsme měli před miminkem, mám dcerku alergika od 4 měsíců a mrzí mě, že kvůli tomu děti o zvířátko přijdou…)
@ivodička My máme doma kočku, tak nevím jestli pes by byl navíc.
Kokra jsme už měli tak ho snad známe
i když je každý jedinec jiný. Ale jsem ráda, že zatím opravdu neni důvod proč ne ![]()
Ahoj, pořizovali jsme si psa teď nedavno, když bylo malému 17m. a ten pes je chudák. malej ho každou chvíli tahá a ubližuje mu. nedělá to samozřejmě schválně, chce ho mazlit nebo nosit, ale nemá pro to ještě cit. nebo ho rve ze sedačky za nohu, háže po něm hračky. uhlídat to nejde. to bych musela celý den stát malému za zadkem. samozřejmě mu to vždy vysvětlím, že to dělat nemá, ale stejně to udělá znovu.
a pes taky není svatoušek, pořád tu někde doma čůrá i když ho pouštím před barák každou chvilku. připrav se, že až si ho vezmeš, budeš muset každé venčení absolovat s ním, protože nebude vědět co má dělat, když ho jen tak pustíš na zahradu. než to ten náš pochopil, bylo to pro mě nejdelších 14dní. pořád jsem jen svíkala a oblíkala malého. nic jiného jsem snad ani nedělala. teď už se vyvenčí i sám, ale i přesto se nám v noci tak 2× počůrá.
já bych teda do psa s tam malým dítětem nešla. u nás ho chtěl manžel. mám ho sice ráda, ale stejně bych ho raději neměla..
anonymně, chodí sem známí…
Pro Anonymní zakladatelku:
Máme pejska (fenku) a máme i batole. Pejsek byl sice dřív, ale mám pocit, že je vcelku jedno, kdy se pořídí.
Máme ji z útulku a měli jsem obrovské štěstí na povahu, přestože to tak zpočátku nevypadalo, ale naše důslednost ve vedení psa se vyplatila. Je křížená s teriérem, takže dost komplikovaná povaha. Potvrzuji, že je to o celkovém přístupu a výchově k pejskovi. Určitá rasa může být složitější, ale je to kus od kusu. Tak jak se vším.
Pokud víš, že se o pejska dokážeš postarat a vychovat ho, tak ti to určitě schvaluji. Vidím to doma, jaký si ty dvě pěstují vztah a je to
Je to další obohacení.
Co se týká hygieny, tak to zpočátku asi vážně nebude lehké, ale není to nic coby se nedalo zvládnout.
Spíš popřemýšlej nad tím, jak to s pejskem bude, až se vrátíš do práce. Pejska jako překvapení pro přítele bych moc neriskovala. Domluvte se na tom oba. Protože kdyby manžel psa nechtěl, tak vím, že samotné by se mi to těžko zvládalo.
Osobně si nedokážu představit jaké by to bylo, kdybychom ten náš chlupatý poklad neměli
ALE fakt je to i starost a někdy obrovská, o tom žádná.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 11:50
Jestli máte i kočku, tak pes pak úplně do pohody, pro dítě to nebude takový zážitek, když už jedno zvíře doma je, svou lásku mezi ně bude dělit a tím pádem budou mít obě zvířata čas na regeneraci
Když můžeš venčit na dvorku, tak klidně začni vybírat nejlepší chovatelskou stanici ![]()
Ahoj všem maminkám,
máme roční holčičku a je mi doma po večer celkem smutno a tak bych si chtěla pořídit štěně, asi kokršpaněla. Rodina mě od toho dost odrazuje kvůli malé, jinak podmínky pro něj máme. Máte s tím někdo zkušenosti? Musím anonymně, protože bych měla pak doma zase přednášku, že s tím psem nedám pokoj