Štěnice?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5837
4.12.17 21:36

…já myslím, že to možné je. Objevily se mi kdysi v bytě a mě nekousla ani jedna. Vůbec jsem o tom nevěděla, jen přítel, který přijížděl občas na víkendy byl hodně poštípaný. Až potom jsem na zdi zahlídla broučka, ale myslela jsem, že to přilítlo z venku, větrala jsem a balkon plný květin, takže brouček mě nepřekvapil…že je to štěnice mě nenapadlo 8o takže kdyby přítele nepokousaly, tak ani nevím, že ke mě přilezly(od sousedky sezhora po radiatorových trubkách)ty kousance jsou typické, že jsou vedle sebe, klidně i sedm, protože jak se člověk pohne, štěnice se lekne a přestane, potom kousne hned vedle.
Musely tam být nejméně půl roku :nevim: a na lamelách byly jen dvě černé tečky(jejich trus)vypadalo to jako kaz dřeva a jednu jsme nachytali jak utíká pod lištu co je kolem zdi. Žádné roje nebyly, jen jedinci co čekali až přijede chlap :lol: :lol:
on je to celekm záhadný hmyz, kolují v cyklech, jak se najednou objevují všude, potom o nich není slechu, nikdo neví podle čeho si vybírají lokality(špínou to není),schovají se i do zdířky zásuvky atd. už jen to, že je nejde zabít jen tak něčím je obdivuhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.17 22:01

@Coconutt nevím, prostě jsem je našla náhodou, jestli jsme byli pokousaný tak to nebylo vidět. Kočku máme zablešenou každou chvíli, tak je nám nanáší domů, ikdyž jí odblešujeme a byt vysávám každý den, takže se možná ani nedivím, že někdo nevidí štěnice, ono najít skákající blechu po zemi je taky těžký, vypadá to jako smetí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.17 04:32

My je doma také měli, všimli jsme si jich téměř hned a i tak jsme byt měli zamořený komplet. :nevim: Poštípaní jsme byli všichni, navíc často jsme nějakého toho broučka našli a když se to opakovalo, logicky jsme koukali na net, co je to za potvoru. Pak člověk začal víc hledat a našel je spolehlivě :poblion: Podle mě je člověk přehlédnout nemůže, pokud nepovažuje za normální, že mu po bytě běhají brouci. Taky nás pevně napadly blechy, protože máme psa, ale tak stačilo se podívat na internet a bylo jasno.

• Citovat
  • Upravit
1015
5.12.17 06:54
@Coconutt píše:
jakoze už by to bylo masivní rozmnožení, tak že už si toho člověk všimnout musí? [/cit
Záleží na jedinci. Mě pokousaly štěnice jako holku- lezli oknem od cikánů sousedů. Měla jsem ruku jako balón.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
5.12.17 16:37
@MaminkaLucka píše:
@Coconutt píše:
jakoze už by to bylo masivní rozmnožení, tak že už si toho člověk všimnout musí? [/cit
Záleží na jedinci. Mě pokousaly štěnice jako holku- lezli oknem od cikánů sousedů. Měla jsem ruku jako balón.

no a kdyz to ten dotycny pravidelne kontroluje a vi, kde vsude muzou byt a nenajde, tak za dva roky kontroly by to bylo zrejme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.21 14:56

Ahoj všichni. V paneláku nám visí ohlášení, že přijdou kontrolovat, zda nejsou v bytech štěnice (kvůli výskytu v některém z bytů v minulosti).
Jak taková kontrola probíhá? Polezou mi do ložnice, do skříní, do gauče?
My poštípaní nejsme, ani jsem nenašla nic v matraci a pod matrací.

• Citovat
  • Upravit
2452
29.3.23 10:00

Prosim ze to nejsou štěnice

Dobry den, nevite nekdo od ceho to syn ma?
Mame tu tak naklizeno.. nikde zadny neporadek a syn vcera rano toto na rucicce.
Ctyri stipance :-( mam uplne husi kuzi s toho.. :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.24 21:12

Poradíte mi prosím?

Dobrý den,
Mám takový problém moje mamka bydlí v paneláku a její podivný soused co bydlí pod ní v bytě tak má doma štěnice. Několikrát to měl v bytě. byla provedena deratizace celého baráku a opět se mu to tam vrátilo na zpět. Mamka to měla potom taky v bytě od něho. naštěstí se toho rychle zbavila. Nikdo v baráku to nechce řešit a ani majitel bytu co ty štěnice tam dotáhl. Napadá vás co by jsme mohli proti tomu dělat a jak se bránit? Děkuji předem za odpověď. Monča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
18.8.25 02:04

Pomůžu

Ahoj
Vím, jak se štěnicemi pomoci. Klidně se mi ozvěte na 702150531
 Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit