Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslím, že jsou aktivní spíš v noci. Přes den budou zalezlé. Na kalhotech by sis je podle mě odnést neměla. A kamarádka to nijak neřeší? ![]()
Ne, takto se prenaset nedaji… jsou zalezle ve dreve, kde vydrzi i DVA ROKY bez jidla a tak… ![]()
Kamoska si je doneslav koupene detske postylce a opravdu se jim rozlezli, ale byly jen tam, kde meli pristup k jidlu - v loznici a v detskem pokoji.
I kdyz byli u nas na navsteve a my u nich, domu jsme si je nedonesli! ![]()
Ale muzou ti prijit treba i od sousedu - proste te citi a jdou ![]()
Presne tak, jsou aktivni v noci, kdy citi jidlo.. ![]()
Bohuzel ja si myslela, ze je to o cistote, tak by me ani za boha nenapadlo, ze se daji privezt odkukoliv, i v nasem pomerne vycidenem byte jsme je meli, dovezli jsme je z hostelu v Rime, i kamaradi co byli s nami.. asi v kufru, co byl pod posteli, byl to des, nekolikrat deratizacni firma.. ja byla silena, ale zbavili jsme se jich my i oni..tuk tuk a do noveho bytu je nedonesli.. ale ted vsechno kam prijedu prohlizim a na navstevu bych k nim nesla.. ale to je fobie, urcite si je takhle donest nemuzete..
Jo, prý to není o čistotě. Info jsou např. tady http://www.nanoit.cz/stenice/ Ale brrr… to je téma
v podstatě platí to co psaly holky a taky jim vadí světlo. Proto jsou zalezlé. Ale nedejte se mýlit, v oblečení si je můžete přivézt taky, třeba v lemech kalhot, kde je tma. Ale asi za krátkodobou návštěvu ne. Pracovala jsem na byťáku a štěnice jsme řešili taky. Jenom mě teda zaráží, že s tím kámoška nic nedělá, vždyť to saje v noci z lidí krev. A pak když už v bytě jsou, musí se zderatizovat minimálně patro nad a pod bytem. Jinak žádné přípravky volně dostupné v prodejnách na ně neplatí, pouze deratizační firma a všechno vystříkat. Je to hnus. A známá z deratizační firmy říkala, že není problém si tohle donést třeba z dovolené, i v Brně nejluxusnější hotel deratizovali.
U te kamosky deratizovali teda jen jejich byt…
ty patra urcite ne a zatim se jim nevratili ![]()
Z dovolene ve vecech se asi prenest muzou, ale na navsteve si myslim, ze je nepravdepodobne ze by jste si je donesli domu… ![]()
Jinak souhlasim s tim, ze to neni JEN o cistote, muze byt vypiglovano a presto si k tobe bud zalezou, nebo si to doneses v nabytku… ![]()
Vidím tohle téma je staré. Ale přidám vlastní zkušenost. Mamka měla zamořený byt štěnicema. I patra nad a pod. Hodně bytů. Deratizace proběhla, je to cca měsíc. Nyní jsme u sestry v pokoji, která u mamky jednou byla, našla štěnice v posteli. Takže nás čeká deratizace. Než přijdu, budu se snažit utěsnit škvíry, pokoj je na druhém konci domu než jsme my, ale myslím, že si cestu najdou. Zatím je jich maličko, ale jsou to potvory. A opravdu o čistotě to není.
Prosim, zda me nekdo uklidni… Vcera jsme spali u znamych… V noci jsem na synovi nasla nasosanou stenici. Moje absolutni fobie. Sel spat jinam kde doufejme nebyli… Rano jsem vsechny nase veci zabalila do pytlu. Manzel privezl ciste obleceni, kde jsem si je na zachode prevlekla a opet zahodila do pytle… Prijela jsem domi… Vse hned nahazela do pracky… Myslite, ze to bude ok? Trefi me…
Ahoj holky, mám dotaz. Přijela k nám kamarádka na návštěvu a pak oznámila, ze mají doma štěnice. Byla u nas něco přes hodinu a teď mám opravdu hrůzu, zda k nám něco nedonesla… prosim o radu 😪 😪 😪
Pokud si k vám nedonesla kufry, tak je to celkem nepravděpodobný…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Přijela k nám kamarádka na návštěvu a pak oznámila, ze mají doma štěnice. Byla u nas něco přes hodinu a teď mám opravdu hrůzu, zda k nám něco nedonesla… prosim o radu 😪 😪 😪
Mozna k vam v teto dobe prinesla neco jineho nez stenice ![]()
@cecetka snad ne, dekuji za odpovědi. Máme nový byt a vše nové, nerada bych vyhazovala👍🏼 😃
Dobrý večer chtěla bych se zeptat jeto Ted týden spatky co jsem měla naštěvu a zjistila sem že mají doma štěnice řekli my to až potom potom ráno jsem našoa na futrech štenici já chytla a vyhodila hned ještě nás nic neštiplo jeto už týden ještě před týdnem neždorazila ta naštěva jsem tu měla deratyzaci protože sem měla tušeni že tu mám štenice tak sem hned radči zasáhla ale nevím jak to je když sem jednu našla ale hned vyhodila myslíte že bych tady něco mohla mýt?
Ahoj holky potrebuju poradit,vcera jsem byla u kamaradky se svym synem,byli jsme tam asi tak na nejvejs 10 minut.Ale co me trapi ona ma stenice doma rika ze je ma jen v pkoji a my jsme byli v kuchyni ale cetla jsem ze se rozlezou po celym byte.Sedela jsem na zidli na podsedaku bojim se abych si je nedonesla domu(abych je nemela na kalhotech)poradite??