U morčat v kleci larvy :-/

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
QQQQ
15.7.11 09:55

U morčat v kleci larvy :-/

Ahoj holky.
To je strašné co se mi včera stalo… Čistila jsem morčatům klec a v hoblinách byly jakési larvy :poblion: Mám strach o morčátka i o děti. Co myslíte… Možná to byly larvy much…měly tak půl cm :think: Hobliny nebyly nijak moc špinavé, ale je pravda, že normálně bych je čistila o 2 dny dřív, jenže teď na to jaksi nebyl čas a já jim vyčistila jen ty počůrané a dosypala čistými. Už to nikdy tak neudělám i kdybych je měla čistit o půlnoci :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2672
15.7.11 10:09
ww píše:
Ahoj holky.
To je strašné co se mi včera stalo… Čistila jsem morčatům klec a v hoblinách byly jakési larvy :poblion: Mám strach o morčátka i o děti. Co myslíte… Možná to byly larvy much…měly tak půl cm :think: Hobliny nebyly nijak moc špinavé, ale je pravda, že normálně bych je čistila o 2 dny dřív, jenže teď na to jaksi nebyl čas a já jim vyčistila jen ty počůrané a dosypala čistými. Už to nikdy tak neudělám i kdybych je měla čistit o půlnoci :poblion:

JAKO TAK rychle asi na počuranych hoblinach se neudelaji larvy…nevím ..tedy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
15.7.11 10:09

ww, myslím, že to je z much a vedra, nám se to stalo loni u zakrslého králíčka, já vyšilovala, nechala ho odčervit a pak zjistila, že to dělají mouchy - těm se tam bohužel teď v létě hodně líbí, prostředí pro ně jak dělané. Mělo by stačit častěji vyklízet - jakmile se to zpozdí i o ty dva dny, hned mají ty mrchy čas na vylíhnutí :wink: Já tedy uklízím teď každý druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
15.7.11 10:15

ww, nebo můžete taky nechat morčáky pro jistotu odčervit - nám jen dal veterinář ve stříkačce jakousi pastu, to jsme králíčkovi aplikovali do pusy a hotovo. Pro jistotu. Přiznám se, že dřív jsem nikdy neodčervovala. Ven nechodíme, tak jsem to prostě nedělala. Ale po kombinaci odčervení a častý úklid je klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
15.7.11 10:23
ww píše:
Ahoj holky.
To je strašné co se mi včera stalo… Čistila jsem morčatům klec a v hoblinách byly jakési larvy :poblion: Mám strach o morčátka i o děti. Co myslíte… Možná to byly larvy much…měly tak půl cm :think: Hobliny nebyly nijak moc špinavé, ale je pravda, že normálně bych je čistila o 2 dny dřív, jenže teď na to jaksi nebyl čas a já jim vyčistila jen ty počůrané a dosypala čistými. Už to nikdy tak neudělám i kdybych je měla čistit o půlnoci :poblion:

Ahoj :mavam:
Jestli Ti můžu poradit, tak vyzkoušej podestýlku ASAN pro hlodavce. Je to taková buničina, která má 430% absorbce vlhkosti a super i absorbuje pachy. Já používala kukuřičnou drť a u dvou potkanů jsem ji musela měnit jednou týdně. Tenhle ASAN mi v pohodě bez smradu vydrží dva týdny. A mouchy přitahuje smrad. ASAN dělají i pro kočky, tak pozor, vhodnější je pro hlodavce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
15.7.11 10:28

Ahoj, jsou to s největší pravděpodobností larvy much. Je dobré zabránit mouchám aby se dostali do klece, třeba nějakou síťkou proti mouchám, ale aby klec dýchala (ne igelit nebo něco podobného). Pro tvůj klid bych doporučila koupit ve zverimexu ještě nějakou desinfekci na klece (která nevadí zvíčátkům) a po vyčištění vystříkat a vymýt. Mouchy se množí rychle a taková místa je dost přitahují, Tak čistit častěji a pokud tam mají morčátka třeba domeček - vystříkat také. Držím palce Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
15.7.11 10:30

Asan také doporučuji, neškrábe je tolik na tlapičkách a dělá se ze stejného materiálu jako dětské plínky a dobře pohlcuje pachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
15.7.11 10:36

Holky děkuji za rady a uklidnění :kytka: Asi to budou fakt ty mouchy… Morčátka chovám celý život a tohle se mi teda ještě nestalo. Klec jsem pořádně umyla a vydesinfikovala… Není ale možno dát tam síťku, protože vypadá takto, když otevřeme lednici, vždycky do ni koukají :srdce:

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
15.7.11 10:38

A jak vypadá ten ASAN? Viděla jsem ve zverimexu takové malinké válečky, ale to si myslím, že by je tlačilo do ťapiček, ne?

• Citovat
  • Upravit
4029
15.7.11 10:42
ww píše:
A jak vypadá ten ASAN? Viděla jsem ve zverimexu takové malinké válečky, ale to si myslím, že by je tlačilo do ťapiček, ne?

Asan jsou taky jako válečky, ale z buničiny, jsou měkounký, bezprašný a fakt pohltí mraky vlhkosti a i ten smrad. Píšou tam, že 4 litry asanu pro morče vydrží na 6 týdnů. Koukni na netu :wink: Já mám 4 potkany a nestěžují si :mrgreen: Věčně se po tom válí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
15.7.11 10:47

Tak to se po něm určitě kouknu :palec: Ani jsem o tom nevěděla! A cena je jaká? Teda koukala jsem se, že pytlík 10l stojí kolem stovky, to není moc :pankac: A na jak dlouho vydrží? Mám 3 morčata v boxu 60×80cm :think:

• Citovat
  • Upravit
4029
15.7.11 10:50
ww píše:
Tak to se po něm určitě kouknu :palec: Ani jsem o tom nevěděla! A cena je jaká? Teda koukala jsem se, že pytlík 10l stojí kolem stovky, to není moc :pankac: A na jak dlouho vydrží? Mám 3 morčata v boxu 60×80cm :think:

U nás kupuji 14litrů za 149kč. Ty 10ti litrové jsou zrovna pro kočky. Takhle to nespočítám na jak dlouho to vydrží, ale rozhodně se to oplatí. Nemusíš čistit tak často, tudíž ho méně spotřebuješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
15.7.11 10:50
llucija píše:
ww píše:
A jak vypadá ten ASAN? Viděla jsem ve zverimexu takové malinké válečky, ale to si myslím, že by je tlačilo do ťapiček, ne?
Asan jsou taky jako válečky, ale z buničiny, jsou měkounký, bezprašný a fakt pohltí mraky vlhkosti a i ten smrad. Píšou tam, že 4 litry asanu pro morče vydrží na 6 týdnů. Koukni na netu :wink: Já mám 4 potkany a nestěžují si :mrgreen: Věčně se po tom válí :wink:

Počkej počkej…to jakože by 10l pytlík ASANU za 100kč vydržel 3 měsíce??? A co bobky? 8-o

• Citovat
  • Upravit
4029
15.7.11 10:52

http://www.mikiky.cz/…hlodavce-42L
Tady je dobrá cena a i popis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
15.7.11 10:53
ww píše:
llucija píše:
ww píše:
Asan jsou taky jako válečky, ale z buničiny, jsou měkounký, bezprašný a fakt pohltí mraky vlhkosti a i ten smrad. Píšou tam, že 4 litry asanu pro morče vydrží na 6 týdnů. Koukni na netu :wink: Já mám 4 potkany a nestěžují si :mrgreen: Věčně se po tom válí :wink:
Počkej počkej…to jakože by 10l pytlík ASANU za 100kč vydržel 3 měsíce??? A co bobky? 8-o

No nedáš jim ty 4 litry asi najednou. Ale já mám velké klece a ta podestýlka vytáhne vlhkost i z těch bobků, takže pokud by Ti tam vyloženě vadily, tak je můžeš průběžně vyndat. Já je tam nechávám, páč vyschnou a nesmrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný