Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé budoucí maminky i maminky, které dítko už máte, nezávazně bych ráda znala váš názor na tyto dvě jména pro holčičku, líbí se mi obě, ale u Štěpánky si nejsem jistá, jak by se ji říkalo. Doma máme syna Františka, to si prosadil partner, mě se teda zprvu vůbec nezdálo, ale jak jsem teď ráda, že máme zrovna Františka. Děkuji za vaše názory.
Za mě Barča
. Štěpánka se mi nelíbí vůbec a ani tvary od toho jména. Štěpka, Štěpa…
Holky a v rodném listu jste dali Barborka nebo Bára? Mě vy se víc zamlouvala Bára, i když ono je to asi jedno..
Taky se mi víc líbí Barborka- máme v rodině Štěpána kluka a říká se mu Štěpo, Štěpi, to se mi nelíbí, ten základní tvar Štěpán/Štěpánka ještě jo, ale ta oslovení ne.
Mě se líbí Štěpánka. Ale záleží dost na příjmení. Barborka se hodí k jakémukoliv příjmení.
Právě, že pokud by to byl chlapeček, tak jsem jednoznačně chtěla Štěpána, od toho právě vznikla ta Štěpánka. Ale bude to holčička.
Ono ten základní tvar se mi moc líbí, ale horší už to oslovení
Ja jsem pro Štěpánku, mám doma kluka Štěpána a kdyby se narodila holka tak je Štěpánka, ale Barča taky neni špatná
zdravím
Mě se moc líbí Štěpánka, ale je fakt, že těch domácích variant moc není.
Za mě určitě Barborku, jednu mám doma, a dá se jí říkat všelijak, já ji říkám Barborko, Barunko, Baruško, Barborenko, Barčí, Barušenko, Barčičko, až bude velká tak Báro. Manžel chtěl také aby to byla Bára, ale mě osobně přišla lepší Barbora. ![]()
@Marťanka.n píše:
Za mě určitě Barborku, jednu mám doma, a dá se jí říkat všelijak, já ji říkám Barborko, Barunko, Baruško, Barborenko, Barčí, Barušenko, Barčičko, až bude velká tak Báro. Manžel chtěl také aby to byla Bára, ale mě osobně přišla lepší Barbora.
Bájo, Barbuško, Barulko, Baruli, Beruško… ![]()