Štěpánka, nebo Barborka?

16
7.6.16 13:15

Štěpánka nebo Barborka?

Milé budoucí maminky i maminky, které dítko už máte, nezávazně bych ráda znala váš názor na tyto dvě jména pro holčičku, líbí se mi obě, ale u Štěpánky si nejsem jistá, jak by se ji říkalo. Doma máme syna Františka, to si prosadil partner, mě se teda zprvu vůbec nezdálo, ale jak jsem teď ráda, že máme zrovna Františka. Děkuji za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1035
7.6.16 13:20

Barborka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivulinak83
7.6.16 13:21

Já mám malou Barušku :) :palec:

• Citovat
  • Upravit
21311
7.6.16 13:22

Barbora ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
7.6.16 13:22

Za mě Barča :). Štěpánka se mi nelíbí vůbec a ani tvary od toho jména. Štěpka, Štěpa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.6.16 13:23

Holky a v rodném listu jste dali Barborka nebo Bára? Mě vy se víc zamlouvala Bára, i když ono je to asi jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
7.6.16 13:24

Taky se mi víc líbí Barborka- máme v rodině Štěpána kluka a říká se mu Štěpo, Štěpi, to se mi nelíbí, ten základní tvar Štěpán/Štěpánka ještě jo, ale ta oslovení ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
7.6.16 13:24

Mě se líbí Štěpánka. Ale záleží dost na příjmení. Barborka se hodí k jakémukoliv příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.6.16 13:27

Právě, že pokud by to byl chlapeček, tak jsem jednoznačně chtěla Štěpána, od toho právě vznikla ta Štěpánka. Ale bude to holčička.
Ono ten základní tvar se mi moc líbí, ale horší už to oslovení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.16 13:27

Ja jsem pro Štěpánku, mám doma kluka Štěpána a kdyby se narodila holka tak je Štěpánka, ale Barča taky neni špatná :mavam: zdravím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14336
7.6.16 13:30

Za me Barborka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
7.6.16 13:30

Z těchto bych preferoval Báru. Ostatně jednu doma sám mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.6.16 13:38

Mě se moc líbí Štěpánka, ale je fakt, že těch domácích variant moc není.

• Citovat
  • Upravit
338
7.6.16 13:45

Za mě určitě Barborku, jednu mám doma, a dá se jí říkat všelijak, já ji říkám Barborko, Barunko, Baruško, Barborenko, Barčí, Barušenko, Barčičko, až bude velká tak Báro. Manžel chtěl také aby to byla Bára, ale mě osobně přišla lepší Barbora. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
7.6.16 13:50
@Marťanka.n píše:
Za mě určitě Barborku, jednu mám doma, a dá se jí říkat všelijak, já ji říkám Barborko, Barunko, Baruško, Barborenko, Barčí, Barušenko, Barčičko, až bude velká tak Báro. Manžel chtěl také aby to byla Bára, ale mě osobně přišla lepší Barbora. :lol:

Bájo, Barbuško, Barulko, Baruli, Beruško… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko