Štěpánka, nebo Barborka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
7.6.16 13:50

Barbora ano, Štěpánka ne, nelíbí se mi oslovování děvčete, má kamarádka a zní to hrozně.

• Citovat
  • Upravit
20557
7.6.16 13:57

Mám Štěpánku..Bramborek je všude moc..navíc kdyby ráčkovala, tak bude mít trauma.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
7.6.16 13:59
@peggy.sl píše:
Mám Štěpánku..Bramborek je všude moc..navíc kdyby ráčkovala, tak bude mít trauma.. :D

Nebo bude šišlat a trauma bude mít taky…
(tyhle argumenty jsou naprosto strašný… :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 14:02

Z těchto dvou určitě Barbora. Štěpánka se mi moc nelíbí a hlavně ty nešťastné zkratky - Štěpi, Štěpo, Štěpko - jedno horší jak druhé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
7.6.16 14:06

Máme Barunku. Ne Barboru, ale Báru. A jsme moc spokojeni a ona taky. Upřednostnila by tedy jméno Elsa, případně Locika, ale když už to musí být takhle, tak myslím, že v rámci možností jí to vyhovuje :) Štěpánka bych asi nedala… ale je to věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
7.6.16 14:07

Barbora.

• Citovat
  • Upravit
1295
7.6.16 14:14

Ja sama jsem Štěpánka a nasi vymysleli podle me i hezká osloveni. Rikaji mi Štěpinko, Špulí, Špulinko, Štěpí, kdyz jsem byla malička, rikali mi Ťapinko nebo ťapí. Ale mam rada i kdyz mi nekdo rika proste Štěpánko. Nasi se tenkrat take prý rozhodovali nad Stepankou a Barborkou :) Jsem nakonec rada za tu Štěpánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
7.6.16 14:16

Taky máme Barču. Bára se mi nelíbilo, takže je klasicky Barbora. Oslovujeme jí nejvíce Baru, Baruško, Barinko, Bariško, Bábovko a Bramborko… ;) Je toho hodně. Za mě určitě Baruška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
7.6.16 14:17

@adamner mě se líbí Barbora, vždycky se mi líbila. Naopak Štěpánka ne a nikdy se mi nelíbila (na rozdíl od mužské varianty Štěpán). Jinak co jsem ale znala Štěpánky, tak se jim říkalo Štěpi, Štěpko (to obzvlášť mi zní hnusně, jak nějaký odštěpek). Ale s tím „jak říkat“ bych se osobně až tak nezatěžovala, ono pak v reálu naskáčou ty domácí varianty úplně samy a člověk se občas diví :) Já hlasuju pro B. Ale záleží i na příjmení, jedno jméno je obzvlášť tvrdé, druhé zas extrémně měkké, takže bych přihlédla i k tomu, co se hodí víc, co se líp vyslovuje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.6.16 14:19

Obě jména jsou hezká. Ale více se mi líbí jméno Barborka, protože se jdá vyjdřit mnoha způsoby. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
7.6.16 17:04

Jsem Barbora a hnusnější jméno neznám, promin. Mám z toho od mala trauma, největší pecka byla že na ZŠ jsem neuměla R takže trauma na druhou. Díky bohu za logopeda. Štěpánka taky ne, nelíbí se mi ty tvary tohoto jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.6.16 17:08

Ani jedno ale pokud musis tak Bara, na Štepanku budou deti v puberte volat štěpko - štětko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.6.16 19:31

Holky díky za Vaše názory.. Je fajn si přečíst něco neutrálního.. Ale s tím ráčkováním jako.. Syn je František a to hned bude ráčkovat i šišlat? Takhle to brát člověk nemůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 20:43
@adamner píše:
Holky díky za Vaše názory.. Je fajn si přečíst něco neutrálního.. Ale s tím ráčkováním jako.. Syn je František a to hned bude ráčkovat i šišlat? Takhle to brát člověk nemůže..
:mrgreen: :mrgreen: tak to bych Fuantiskovi fakt nepřála :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
7.6.16 20:53

Mě 90% lidí říká prostě štěpánko, ten zbyteček Štěpo, Štěpko, Štěpule:-)
@Denise13 s tou štětkou máš pravdu, moje kamarádka Bára by zas mohla povyprávět o Barboře - Bramboře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze