Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky jen jsem se chtěla zeptat co děláte aby jste zabránily stereotypu manžel dojde z prace sedne k pc paří já jitam mezi detma 9,5,2 a stále to same Uklid si místo, umyj si ruce po jidlole před jídlem, prevlekni se priprv se na zítra atd. stále a stále snad 100× denně…vecer si sedmi uklizim prádlo, zehlim dávám byt do přijatelného stavu aby pak manžel stejnak řekl ze je tu bordel jak v…najdu tu někoho kdo je na tom stejné holky…
Co kdyby manžel místo PC pomohl?
Ještě doplnim, u nás je naprosto normální, ze se stridame v domácích pracích…A pokud mu teda připadá, ze není naklizeno, at teda PC vypne a jde se taky o rodinu postarat..
Příspěvek upraven 24.01.15 v 18:08
Jsem na tom uplne stejne.Mame jedno dite. Prijde mi kazdy den uplne stejny jako ten predchozi i ten co prijde zitra. Proste si pripadam jako chuva a uklizecka, kucharka. Zadne dovolene, vylety nic.
Ahoj zrovna dneska mi mluvíš z duše. Jsem nastartovaná jak…připadám si doma jako služka. Manžel přijde z práce, sedne k PC a u toho se vzteká, že se mu v té posra.. hře nedaří. Starší kluk by na něj pořád jen čučel a malý dělá bordel po celém bytě. Sotva něco uklidím, můžu začít znovu. Do toho pořád jen vařím, uklízím, vychovávám a připadám si že vděk nikde. Dneska už toho mám akorát dost, jsem už na ně napružená a řekla jsem si že nebudu nic dělat. A jak to skončilo…uklidila jsem byt, uspala malého a ještě mě čeká pohádat pro staršího. Někdy si říkám, že raději uteču do práce ![]()
Jo a když už si naplánujem výlet, tak se milostpán urazí a naštve na malého že se neoblíká na první vyzvání a jedem do…Taky si vaši chlapi myslí, že dítě je pes a musí poslouchat na slovo? Nebo jsem já ta špatná a přijde mi normální, že dítě neposlechne hned napoprvé a občas musím zvednout i hlas?
Já tu zrovna pokoukávám na emiminu a chlap umývá hrnce, plní myčku, do toho si povídá s dcerou…
Já si mateřskou užívám, ale jsem doma teprve 2,5 roku. Kdybych měla děti 3, tak mluvím možná jinak.
@aiera
To ti závidím. Už jsem to doma zkoušela zavést, ale bezuspěšně. Manžel se na to vykašlala a já ten bordel dlouho psychicky nevydržela. Bohužel je tak naučený z doma, jeho matka i sestry doma dělají chlapům full servis. On tvrdí, že se stará o ty chlapské práce okolo baráku, jenže my máme zatím v plánu stavbu, bydlíme v bytě ![]()
Já mám dva starší bratry a ti naopak doma crkají více než manželky, které budují karieru. A v tom manžel pro změnu vidí podpantofláctví ![]()
Ne muj chlap je normalni rodic. Vzteka se ale to ja taky. Dite je proste napor na nervy. Resim to tak ze jdu parkrat tydne na brigadu a o dite se stara tatinek, uspava a tak. Mame to tak od narozeni. Dokud jsem kojila tak jsem odesla az maly usnul a co je na UM tak odchazim v 5 a vracim se v 9 ke spicimu diteti..
@admenL
To bude asi tou výchovou, přítel byl vychovaný v úplné jiném duchu a za to budu jeho rodičům nadosmrti děkovat..Hmm, to je pak těžký, když člověk v něčem takovém vyrůstá, to se pak těžko zavádí jiná pravidla..A upřímně, za hlášky o mužských a ženských domácích pracích bych vraždila..
@diiitik já jsem praktikovala prevenci tohoto stavu už od narození..pravidelně sem dítko opouštěla a nechávala manželovi - na malou se moc těšil a umí kolem ní obstarat vše, od osmi týdnů jsem mu ji nechávala mezi kojemín (3 hodiny) a chodila 3× týdně cvičit, od půl roku jsem pak nastoupila do školy a nechávala doma odstříkané mléko (2× za 14 dní), teď se přidaly i praxe, tak teď třeba od pondělí budu celý týden 6-12 na interně (chlap jde na odpolední) Stereotyp neznáme. Manžel si to zas vybírá jindy, dnes jde s klukama třeba v devět do hospody na koncert jedné kapely..Vyhovuje nám to tak. (máme i společné dny, návštěvy babiček, chodíme s malou plavat atd.) Vše je to jen o nápadech a dobré organizaci. Ale věřím i tomu, že jedno dítě - žádné dítě. Plánujeme ještě dvě, tak jsem zvědavá, zda mé nadšení vydrží ![]()
@admenL píše:
Jo a když už si naplánujem výlet, tak se milostpán urazí a naštve na malého že se neoblíká na první vyzvání a jedem do…Taky si vaši chlapi myslí, že dítě je pes a musí poslouchat na slovo? Nebo jsem já ta špatná a přijde mi normální, že dítě neposlechne hned napoprvé a občas musím zvednout i hlas?
Díky bohu za Tvůj příspěvek!!! Můj chlap ma taky pocit, že dcera je pes. Přesně!!! Jsem ráda, že tonení jen u nás!
@jančamamča
ty jo, já nevím, jelsti je to k smíchu a nebo k pláči, ale u nsá to manžl dělá taky…
Musím přiznat, že jak jsem vynervovaná z děti, tak jsem někdy z clapa, který pořád něco řeší- co dělají děti špatně
Jj dík za komenty manzel dřív taky pomáhal ale ted tak max uvaří děti to je jen ticho a bez pryč atd. v UT jdu na 2.kokolo pohovoru doufám ze to dopadne a bude prace chodila bych domu az po 18 h tak bymanzel aspoň něco dělal holky já se normálně tesim do práce…
On dřív pomáhal chodí i do druhé prace aby byli peníze i ty stejné nejsou je toho ted moc ach jo holky