Stereotyp, domácnost, mateřská

315
24.1.15 17:53

stereotyp domactnost,materska

Ahoj holky jen jsem se chtěla zeptat co děláte aby jste zabránily stereotypu manžel dojde z prace sedne k pc paří já jitam mezi detma 9,5,2 a stále to same Uklid si místo, umyj si ruce po jidlole před jídlem, prevlekni se priprv se na zítra atd. stále a stále snad 100× denně…vecer si sedmi uklizim prádlo, zehlim dávám byt do přijatelného stavu aby pak manžel stejnak řekl ze je tu bordel jak v…najdu tu někoho kdo je na tom stejné holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2216
24.1.15 18:04

Co kdyby manžel místo PC pomohl?

Ještě doplnim, u nás je naprosto normální, ze se stridame v domácích pracích…A pokud mu teda připadá, ze není naklizeno, at teda PC vypne a jde se taky o rodinu postarat..

Příspěvek upraven 24.01.15 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.15 18:06

Jsem na tom uplne stejne.Mame jedno dite. Prijde mi kazdy den uplne stejny jako ten predchozi i ten co prijde zitra. Proste si pripadam jako chuva a uklizecka, kucharka. Zadne dovolene, vylety nic.

• Citovat
  • Upravit
1168
24.1.15 18:06

Ahoj zrovna dneska mi mluvíš z duše. Jsem nastartovaná jak…připadám si doma jako služka. Manžel přijde z práce, sedne k PC a u toho se vzteká, že se mu v té posra.. hře nedaří. Starší kluk by na něj pořád jen čučel a malý dělá bordel po celém bytě. Sotva něco uklidím, můžu začít znovu. Do toho pořád jen vařím, uklízím, vychovávám a připadám si že vděk nikde. Dneska už toho mám akorát dost, jsem už na ně napružená a řekla jsem si že nebudu nic dělat. A jak to skončilo…uklidila jsem byt, uspala malého a ještě mě čeká pohádat pro staršího. Někdy si říkám, že raději uteču do práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
24.1.15 18:10

Jo a když už si naplánujem výlet, tak se milostpán urazí a naštve na malého že se neoblíká na první vyzvání a jedem do…Taky si vaši chlapi myslí, že dítě je pes a musí poslouchat na slovo? Nebo jsem já ta špatná a přijde mi normální, že dítě neposlechne hned napoprvé a občas musím zvednout i hlas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
24.1.15 18:12

Já tu zrovna pokoukávám na emiminu a chlap umývá hrnce, plní myčku, do toho si povídá s dcerou…
Já si mateřskou užívám, ale jsem doma teprve 2,5 roku. Kdybych měla děti 3, tak mluvím možná jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
24.1.15 18:14

@aiera
To ti závidím. Už jsem to doma zkoušela zavést, ale bezuspěšně. Manžel se na to vykašlala a já ten bordel dlouho psychicky nevydržela. Bohužel je tak naučený z doma, jeho matka i sestry doma dělají chlapům full servis. On tvrdí, že se stará o ty chlapské práce okolo baráku, jenže my máme zatím v plánu stavbu, bydlíme v bytě :-(
Já mám dva starší bratry a ti naopak doma crkají více než manželky, které budují karieru. A v tom manžel pro změnu vidí podpantofláctví :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
24.1.15 18:14

Me pomaha casto hudba :pankac: aspon u uklidu a vareni. A zpev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
24.1.15 18:16

Ne muj chlap je normalni rodic. Vzteka se ale to ja taky. Dite je proste napor na nervy. Resim to tak ze jdu parkrat tydne na brigadu a o dite se stara tatinek, uspava a tak. Mame to tak od narozeni. Dokud jsem kojila tak jsem odesla az maly usnul a co je na UM tak odchazim v 5 a vracim se v 9 ke spicimu diteti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
24.1.15 18:19

@admenL
To bude asi tou výchovou, přítel byl vychovaný v úplné jiném duchu a za to budu jeho rodičům nadosmrti děkovat..Hmm, to je pak těžký, když člověk v něčem takovém vyrůstá, to se pak těžko zavádí jiná pravidla..A upřímně, za hlášky o mužských a ženských domácích pracích bych vraždila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
24.1.15 18:24

@diiitik já jsem praktikovala prevenci tohoto stavu už od narození..pravidelně sem dítko opouštěla a nechávala manželovi - na malou se moc těšil a umí kolem ní obstarat vše, od osmi týdnů jsem mu ji nechávala mezi kojemín (3 hodiny) a chodila 3× týdně cvičit, od půl roku jsem pak nastoupila do školy a nechávala doma odstříkané mléko (2× za 14 dní), teď se přidaly i praxe, tak teď třeba od pondělí budu celý týden 6-12 na interně (chlap jde na odpolední) Stereotyp neznáme. Manžel si to zas vybírá jindy, dnes jde s klukama třeba v devět do hospody na koncert jedné kapely..Vyhovuje nám to tak. (máme i společné dny, návštěvy babiček, chodíme s malou plavat atd.) Vše je to jen o nápadech a dobré organizaci. Ale věřím i tomu, že jedno dítě - žádné dítě. Plánujeme ještě dvě, tak jsem zvědavá, zda mé nadšení vydrží :twisted:

• Citovat
  • Upravit
1189
24.1.15 18:24
@admenL píše:
Jo a když už si naplánujem výlet, tak se milostpán urazí a naštve na malého že se neoblíká na první vyzvání a jedem do…Taky si vaši chlapi myslí, že dítě je pes a musí poslouchat na slovo? Nebo jsem já ta špatná a přijde mi normální, že dítě neposlechne hned napoprvé a občas musím zvednout i hlas?

Díky bohu za Tvůj příspěvek!!! Můj chlap ma taky pocit, že dcera je pes. Přesně!!! Jsem ráda, že tonení jen u nás!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.1.15 18:28

@jančamamča :mrgreen: ty jo, já nevím, jelsti je to k smíchu a nebo k pláči, ale u nsá to manžl dělá taky…
Musím přiznat, že jak jsem vynervovaná z děti, tak jsem někdy z clapa, který pořád něco řeší- co dělají děti špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
24.1.15 18:55

Jj dík za komenty manzel dřív taky pomáhal ale ted tak max uvaří děti to je jen ticho a bez pryč atd. v UT jdu na 2.kokolo pohovoru doufám ze to dopadne a bude prace chodila bych domu az po 18 h tak bymanzel aspoň něco dělal holky já se normálně tesim do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
24.1.15 18:58

On dřív pomáhal chodí i do druhé prace aby byli peníze i ty stejné nejsou je toho ted moc ach jo holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí