20měsíční syn zkouší co může

123
23.1.15 18:37

Zkouší co může..20 měsíční

Holky můj chlapeček 20 měsíční trošku živější tvoreček mě zlobí :roll: možná jako každé batole..nevím..mám první mimi, takže jsem bez zkušeností. Ale proč vás žádám o radu..začíná mi vybíhat do silnice i přes dlouhá vysvětlování proč tam nesmí..zřejmě jeho mozeček to ještě nepobírá :nevim: A já jelikož nezastávám tělesné tresty ani ve výjimečných případech na něj potom křičím a pak si to vyčítám a říkám si, že bych se potom musela uřvat a navíc tudy přeci cesta nevede :nevim:
Zkouší mě i doma a dneska mě začal zase kousat, takže ta samá situace..nechci být ta matka, která na dítě jenom řve :,(
Jak to děláte vy? Nebo je to jen období? Ale když mi i přes zákaz do té silnice vbíhá, tak přeci nemůžu jenom jemným hláskem neustále vysvětlovat nebo ano? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2940
23.1.15 18:40

@bublinka8 sekla bych ho po prdeli, popadla za ruku a klidně ho táhla za sebou. Co se týče silnic, tak jsem zlá a vůbec se za to nestydím. Hlavně neječ, zvykne si a bude tě mít na háku.
Je ještě malej, takže kolem silnic jen za ruku. Nikdy nevíš co se mu v tý hlavince vylíhne. Tohle musíš jistit ty, protože on ti bude 14 dní dávat bacha a pak najednou šup a je v silnici. Když to přeženu tak lepší modrá pr.del než dítě na kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
23.1.15 18:44

@bublinka8, trvalý křik nemá smysl, dítě ho po čase začne brát jako normální situaci.

Daleko efektivnější než nějaké pleskání je okamžitá, důsledná a jednoznačná reakce… takhle malému dítěti je nejlepší v podobných činnostech fyzicky zabránit - odvést, odnést, odtáhnout, apod. Klidně, s rozmyslem a nekompromisně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
23.1.15 18:48

@bublinka8 křik je možná horší varianta, než plácnutí po zadku…dítě je ve věku, kdy se učí zkušeností..a jelikož ho nemůžeš nechat, aby si zkusil, jak to bolí, když ho srazí auto a zároveň je ještě malý na to, aby to pochopil, pak se plácnutí přes zadek téměř za tělesný trest nepovažuje. Stejně tak, když plácneš po ruce aby nesahal na plotnu…je varianta, že ho necháš, aby se spálil (trošku) pak si to zapamatuje..ale vysvětlovat je zatím zbytečné..a křikem mu maximálně pošramotíš psychiku (a sobě taky), navíc budeš pro okolí za hysterku ;)

• Citovat
  • Upravit
4990
23.1.15 20:23

V takhle vyhraněné situaci plesknu pi zadku, chytnu pevné za ruku a klidné smykem táhni pryč. Stejně jako když ho doma volám a on si stoupne do dveří a vůli se, udělá krok ke md a dva zpět. Párkrát jsem ho drapla a dotáhla kam jsem chtěla a hned je to s ním lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.1.15 23:04

Též mám první mimi a zažívám situace, které by mě ani ve snu nenapadly, takže v pohodě, nejsi v tom sama :hug:
U silnice dávám vybrat jestli chce jet v kočáře nebo ťapat pěšky za ruku. Odpověď je většinou, že chce ťapat a ne za ruku. Takže jí to zopakuju znovu, buď si vybere jednu variantu nebo putuje do kočáru. Dřív se k silnici ani nepřiblížila, teď má zas jakousi potřebu testovat, tak to dělám takhle. Už to zvládala perfektně, teď jí rostou zuby, je protivná a víc se vzteká, zas to přejde. A pak zas nastane něco jiného. Řekla bych mu, že auta mu můžou ublížit, že mu udělají velké au, proto že za ruku nebo v kočáru, že ho máš ráda a bojíš se o něj. U nás zabírá (až na vyjímky :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
23.1.15 23:24
@bublinka8 píše:
Holky můj chlapeček 20 měsíční trošku živější tvoreček mě zlobí :roll: možná jako každé batole..nevím..mám první mimi, takže jsem bez zkušeností. Ale proč vás žádám o radu..začíná mi vybíhat do silnice i přes dlouhá vysvětlování proč tam nesmí..zřejmě jeho mozeček to ještě nepobírá :nevim: A já jelikož nezastávám tělesné tresty ani ve výjimečných případech na něj potom křičím a pak si to vyčítám a říkám si, že bych se potom musela uřvat a navíc tudy přeci cesta nevede :nevim:
Zkouší mě i doma a dneska mě začal zase kousat, takže ta samá situace..nechci být ta matka, která na dítě jenom řve :,(
Jak to děláte vy? Nebo je to jen období? Ale když mi i přes zákaz do té silnice vbíhá, tak přeci nemůžu jenom jemným hláskem neustále vysvětlovat nebo ano? :nevim:

Moje by dostala po pr.eli aby si pěkně zapamatovala, že to bolí.
Do silnice prostě běhat nebude a tečka. ;)

Ono je potřeba někdy dat na zadek, je to z lásky k tomu dítěti a pro jeho dobro. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí