Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Lesino a všechny ostatní,
tak kondom u nás nepadá úvahu. Krom toho, že je to s ním takové umělé a byla by to opravdu hooodně drahá antikoncepce, tak nám asi tak v polovině případů praskne (zkoušeli jsme víc druhů a značek). Takovému způsobu antikoncepce nevěřím, pro nás je to jako spoléhat na neplodné dny nebo přerušovanou soulož.
Manžel se na mužskou sterilizaci moc netvářil, co když si to prý rozmyslíme. No nevím, to bude ještě na dlouhé diskuse a přemýšlení, pokud s tím vůbec bude souhlasit.
Anonymni píše:
Ahoj Lesino a všechny ostatní,
tak kondom u nás nepadá úvahu. Krom toho, že je to s ním takové umělé a byla by to opravdu hooodně drahá antikoncepce, tak nám asi tak v polovině případů praskne (zkoušeli jsme víc druhů a značek). Takovému způsobu antikoncepce nevěřím, pro nás je to jako spoléhat na neplodné dny nebo přerušovanou soulož.
Manžel se na mužskou sterilizaci moc netvářil, co když si to prý rozmyslíme. No nevím, to bude ještě na dlouhé diskuse a přemýšlení, pokud s tím vůbec bude souhlasit.
No počkej, když si to rozmyslíte? A to uvažuješ o sterilizaci?
L.
Vidíš, to já bych kondom brala všemi deseti.
Ale manžel to s ním prostě neumí
. Občas se nám to nepodaří i bez něj, natož s ním.
Neskutečně mě s tím štve, vlastně jedinou ATK bez nsledků tím vyloučil.
Ach jo.
Počkej, přece když si to rozmyslíte a bude mít manžel vasektomii (nevím, jestli to je správně?) tak to jde zase udělat zpátky ne? A šlo by to tím pádem i bez IVF. Kdežto u tebe by to už zpět nešlo…
Jinak souhlasím že s kondomem to není prostě ono, ale už jsme si celkem zvykli, jinak to totiž nejde,mám alergii na manželovo sperma
![]()
No, já nevím, mě to s kondomem přijde „ONO“, zato s ATK mi to přijde „NEONO“ - jsem suchá a přece jen, trochu bez chuti.
Sterilizace jako alternativa pro ty, kdo neumějí používat kondom? Co třeba zkusit dva nebo speciální pro anální styk.
Reoperace? Sterilizace je nevratná, jen v amerických seriálech lze s vejcovody a chámovody zacházet jako s vlasy (loni jsem byla blond, letos chci být zrzka a příští sezónu se asi nechám osříhat na krátko…).
IVF pro sterilizovanou co změnila názor? No ještě, že ty sterilizační komise máme, snad ti doktoři mají více rozumu.
Bára
Lesi on tím manžel myslel, co kdybych od něj utekla nebo on ode mě a měl by jinou ženu se kterou by děti chtěl. Se mnou se víc než dvou potomků nedočká a dobře to ví. Před svatbou i po ní jsme mluvili o dvou dětech. Oběma nám to bohatě stačí. Kdyby mě/nás čirou náhodou ještě nějaká tužba v tomto směru přepadla, tak to radši zkusíme adopci nebo pěstounskou péči. Ale to je jen čistě hypoteticky, normálně s tím nepočítáme.
Jinak pokud jde o ty kondomy, tak to fakt není nic pro nás, jak už jsem psala v předchozím příspěvku, těch důvodů je víc.
Báro,
anální styk jako trvalá alternativa k normálnímu styku, když není a nebude ATK?
Tos mě teda zarazila.
Anonymni píše:
Báro,anální styk jako trvalá alternativa k normálnímu styku, když není a nebude ATK?
Tos mě teda zarazila.
???
Ne, ale když kondom pro běžné použití při laškování nevydrží, tak zkusit dva na sebe a nebo si pořídit takový, jaký používají např. homosexuálové. Prostě něco „festovnějšího“.
Bára
čauky já bych se chtěla taky podělit o zkušenosti měla jsem 5 let depo-proveru bylo to bezvadné vyhovovalo mi to a teď se chystám na sterilizaci jelikož budu mít 40 a mám dvě děti další nechci.Předtím jsem zkoušela prášky no hrůza pak tělísko-vypadlo naštěstí bez následků a pak sem tam protržený kondom no samé lepší tak se mi sterilizace jeví jako docela přijatelné řešení-ovšem pro ty co děti nechtějí. zatím čau danna ![]()
Ahoj,
tak já jsem měla za to, že sterilizace jako zákrok je velmi omezená doporučením sterilizační komise, ale víte co mi odepsali z ministerstva zdravotnictví? Ty důvody, které musí být splněny pro kladné rozhodnutí sterilizační komise musí žena splnit pouze pokud požaduje, aby byla sterilizace zadarmo (tj. ze systému zdravotního pojištění). Pokud si sterilizaci sama zaplatím, tak jim je to úplně jedno a můžu si prý dělat co chci. Tak jsem na to teda zvědavá, co mi řekne na mou žádost gynekolog.
Veronika
Tak to je vážně zajímá informace Veru, dej pak vědět, jak jsi dopadla.
Díky
Ahoj,taky by mě zajímalo,jak to dopadlo.Mám sterilizaci v plánu po třetím potomkovi,protože se svýma zádama víc dětí nechci.Jinak to není nic hroznýho-dělá se laparoskopicky,strávíte den 2 v nemocnici a jdete domů.Kamarádka už to má za sebou a je moc spokojená,má to tu výhodu,že vše funguje normálně,žádná změna hormonů apod.(mě prášky dělají zle a já to svinstvo odmítám jíst a mít kdekoli v sobě a ještě dotovat dalších 15 let nějakej výnosnej podnik).Je to asi podobný jako když by byly třeba neprůchodný vejcovody,to na sobě asi taky nijak nepoznáte,ne?Chuť na sex a přibírání to neovlivní,protože vaječníky a vše kolem funguje pořád stejně.
Já bych si to klidně i zaplatila,ale myslím,že když je na to zákon z roku raz dva,tak se bude muset respektovat a lékaři se jím budou muset řídit.Pochybuju,že by tam bylo napsáno,že to neplatí pro ty co si to samy zaplatí,vzhledem k tomu,že je z roku 1972
v americe je sterilizovano hodne muzu – normalni muzi stredniho veku, ktery proste nechteji aby jejich manzelky zraly leta hormony, a resi tu otazku „co kdyby“ (smrt manzelky, rozvod a pak touha na dalsi deti) tim, ze si pred zakrokem ulozi do spermbanky zamrazeny sperma, takze pohoda. ja lanyruju manzu aby na to sel, ale tady se k tomu stavi cela spolecnost tak strasne – ze je to „ztrata muzstvi“ a podobny kraviny (pritom pri sexu to chlapovi nic nezmeni), prijdou mi to trochu predpotopni nazory – ze nevim jestli by to nakonec podstoupil. ale jsem z toho smutna, protoze HA jsem nikdy nebrala, babicka umrela na rakovinu prsu, mam krecovou zilu. ted mam uz 2 dny nuvaring, ale jsem z toho tak nervozni, ze mam pocit, ze si ty vedlejsi ucinky privolam…
Ahoj,
také si myslím, že na prvním místě by měl přijít s ATK manžel. Kondom nebo sterilizace nebo abstinence. Mužská sterilizace je mnohem šetrnější zákrok než ženská.
Ruku na srdce, která z nás máme takovéhoto muže???
Já asi ne.