Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
v americe je sterilizovano hodne muzu – normalni muzi stredniho veku, ktery proste nechteji aby jejich manzelky zraly leta hormony, a resi tu otazku „co kdyby“ (smrt manzelky, rozvod a pak touha na dalsi deti) tim, ze si pred zakrokem ulozi do spermbanky zamrazeny sperma, takze pohoda. ja lanyruju manzu aby na to sel, ale tady se k tomu stavi cela spolecnost tak strasne – ze je to „ztrata muzstvi“ a podobny kraviny (pritom pri sexu to chlapovi nic nezmeni), prijdou mi to trochu predpotopni nazory – ze nevim jestli by to nakonec podstoupil. ale jsem z toho smutna, protoze HA jsem nikdy nebrala, babicka umrela na rakovinu prsu, mam krecovou zilu. ted mam uz 2 dny nuvaring, ale jsem z toho tak nervozni, ze mam pocit, ze si ty vedlejsi ucinky privolam…
Ahoj, můžete poradit kdo má se sterilizaci zkušenost vím je to individuální, ale je nutná pracovní neschopnost
a pokud jo jak dlouho
![]()
Mám dotaz, jestli máte někdo muže, kdo to podstoupil? Je mi čerstvých 35, muži 38, každý máme po jednom školákovi z předchozího manž. a spol. dvouleté dítko. Na víc dětí nemáme ani peníze, ani prostory. Původně jsem o sterilizaci uvažovala já, ale jelikož u žen je to komplikovanější, tak přemýšlím, že tam dostrkám chlapa ![]()
A druhá část otázky- jak jsem zmiňovala, dohromady máme 3 děti, ale žijí s námi jen dvě, jeho dítě máme jen na víkendy. Ale prostě na všechny spol. dovolené, výlety, akce máme prostě děti tři. Do 5-ti místného auta akorát. Často přemýšlím, jak to děláte vy, co máte taky děti z 1.manželství a jak tak čtu na netu, není problém mít dohromady teda 4, 5 nebo 6 dětí. To pak nikde nejedete, nebo neberete všechny děti a dělíte to? Mluvím o nezletilých dětech. Napadlo mě to poté, co jsem teď měla pár dnů zpožděnou ms a pokoušely se o mě infarktové stavy, protože další dítě bychom nijak neutáhli, ani kdybysme se pos… Tak jsem hodně o tom přemýšlela.
@alkaba píše:
Ahoj, můžete poradit kdo má se sterilizaci zkušenost vím je to individuální, ale je nutná pracovní neschopnost![]()
a pokud jo jak dlouho
![]()
já si vzala dovolenou v neděli jsem byla v práci na noční, ráno nastupovala do nemocnice v poledne šla na zákrok, ve středu jsem šla domů. Protože jsem pracovala v marketu (doplňování zboží), tak jsem šla do práce další pondělí na noční. Dalo se to, šéfa jsem poprosila, že mám po laparoskopii, jestli bych mohla na lehčí zboží, alespoň týden (vyšel mi vstříc).
Manzel pujde co nejdrive, mame 3 deti a ja jsem znovu tehotna pres telisko, vcera mi ho vyndali a ted se ceka co to udela s mimiskem, mluvili jse o jeho sterilizaci uz drive, my jsme v UK a tady je to hodne bezne a potom co se ted stalo, uz neni co resit
@mmonica píše:
Manzel pujde co nejdrive, mame 3 deti a ja jsem znovu tehotna pres telisko, vcera mi ho vyndali a ted se ceka co to udela s mimiskem, mluvili jse o jeho sterilizaci uz drive, my jsme v UK a tady je to hodne bezne a potom co se ted stalo, uz neni co resit
A co manžel, nebojí se?
@sieta.m píše:
A co manžel, nebojí se?
ne, nesnasi kondomy a jelikoz jsme velmi plodny par, neni jine reseni, v UK to podstupuje az 40 procent chlapu, navic mam kamaradku jejiz partner byl sterilizovan a vse v poradku, sex byl naprosto OK
Ahoj, obnovuji téma.
Je tady někdo, kdo podstoupil sterilizaci? Uvažuji o ní. Čekám třetí dítě a všechny se narodí císařem, takže další by byl risk a hlavně další už neplánujeme. Mám o ní nastudováno docela všechno, jen bych chtěla vědět, jakou máte menstruaci.Je stejná jako dříve nebo silnější, slabší? A ještě pokud to má někdo jako já, tři císaře a má ji, museli jste si ji nechávat schvalovat nebo na ní mám nárok jen s mým souhlasem? Děkuji za odpovědi ![]()
@Alned já šla ještě před komisi i když to byla jen formalita. Taky tři sekce
. MS je asi slabší
Ted už ale komise nejsou
. Jen si to domluv včas at se to udělá právě při císaři ![]()
@Alned AHoj, neporadím, ale ráda si přečtu odpovědi. Jsem na tom stejně, čekám třetí, bude to třetí císař a o sterilizaci vážně uvažuju.
@Markéta80 Děkuji za odpověd, snad to stihnu, mám čas do konce června. Musím se poptat dr.
Holky nasla jsem si na aukru super balik oblečení pro Klárku, tak doufám že to klapne, zítra v 10 večer končí aukce. A pak jeste jeden v sobotu, ukazu foto. ![]()
Ahoj já jsem byla na sterilizaci po 4 císaři. V r 2013.A mohla jsem si vybrat zda chci nebo ne. Žadné změny nepociťuji a menstruaci mám stejnou jako před tím. Bohužel teď už se za ni nejspíše platí. A myslím, že i v případě zdravotních potíží s dalším těhotenstvím. Já jsem to měla tak, že mi můj gynekolog dal nějaký papír jak to probíhá atd. to jsem podepsala a odevzdala na přijmu u porodu. Žadná komise ap.