Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím! Dnes sem byla po 6 neděli u doktora. A dost mě překvapil. Mam 2 deti- obě cs. Chtěla sem antikoncepci. Prášky prý kvůli krecovym zilam mit nemůžu a tělísko z důvodu cs takéne. PPrý tak za rok. Když sem mu ale řekla že třetín neplánujeme mi navrhl sterilizaci. Prý ze by to u me šlo i z lék. důvodu. Nejspíš. Tak mi ted beha hlavou co dělat.
@Fantazie do budoucna o sterilizaci určitě uvažuju, protože žádná antiko mi až tak úplně nevyhovuje. Ale je potřeba si to pořádně rozmyslet a být si jistá, že další dítě už opravdu nechci, protože je to nevratný zákrok.
@Fantazie budu nakoukávat, taktéž o ní přemýšlím, přirozeně děti mít nemohu, 4× jsem potratila a jestli se nám povede druhátko uměle, tak bych pak šla asi na sterilizaci, prášky brát nemůžu
@tezi dá se ale otěhotnět uměle kdyby si to člověk rozmyslel ![]()
Při druhém SC jsem si rovnou nechala přerušit vejcovody. HA nemohu ze zdravotních důvodů. Pokud bych i po tomto zákroku chtěla děti, mohla bych je mít jen díky technikám asistované reprodukce.
Zákrok stojí kolem 15 tis, pokud máš zdravotní indikaci (např. 2 SC), tak to hradí pojišťovna.
Mel by ti tez vysvetlit rizika… jako pokles sex aktivity, zmeny nalad atd
Tak já jsem podstoupila nedobrovolnou sterilizaci v 16 letech ( měla jsem autonehodu, při které jsem si poranila břicho a museli mi vzít oba vejcovody a jeden vaječník.) Jsem matka biologických dvou dětí po IVF. Jelikož mám i leidenskou mutaci tak HA stejně brát nemůžu. Holky jsou zázraky
bez dnešní medicíny bych je neměla DÍKY ZA IVF ![]()
Dle mého názoru s tim musi byt zena vnitřně smírena, musi to byt jeji vlastní rozhodnuti, ze jde o situaci nevratnou a dalsi deti prostě nechce.To nemá s jakýmkoliv odůvodněním nic společného, rozhodnutí musi vycházet z nitra ženy. A nezáleží na tom, jestli muze nebo nemuze antikoncepci, telisko. Nikdo by ji k tomu za žádných okolností nemel tlačit, at by důvody pro byly sebevíc racionální.
Na to si musi odpovědět kazda sama, žádná diskuse zde to nevyřeší.
@xsaleen přerušené vejcovody - neprůchodné vejcovody má dost žen
kvůli tomu podstupují IVF
@xsaleen píše:
žádný pokles sex aktivity se nekonal ![]()
@xsaleen píše:
Jak souvisí sterilizace s poklesem sexuální aktivity, změnami nálad apod.?
Vždyť se pouze přeruší vejcovody.
Vaječníky si dál jedou po svém…
Příspěvek upraven 13.07.16 v 22:20
No, známá byla na sterilizaci, protože už měla 3 děti a další pro zdravotní stav nedoporučovali. No, pak šla na běžnou prohlídku u praktickýho a zjistili, že je těhotná. Byla už v nějakým pátým měsíci. Nezjistila to sama, protože menstruovala a vzhledem k sterilizaci ani s těhotenstvim nepočítala. No, má čtvrtý dítko. Takže to tak stoprocentní ochrana není ![]()
@Blanka S taktéž mám dítě díky IVF u mě z důvodů potratů a taky děkuji medicíně a lékům, jinak by to u mě nešlo.
Ahoj, před všema, které se k tomu kroku rozhodnou smekám, já bych na to neměla sílu, také sem po dvou sc, jedno zt a lékař mi to ani nenabídl, hormony také brát nemůžu, tělísko nemám, zatím se chrání mužskje, ale já bych ještě mimčo chtěla, takže uvidíme, ale ani kdybych nechtěla mimčo asi bych neměla sílu se takhle rozhodnoutje to těžké, bála bych se toho, že bych pak hodně litovala, že je to již nevratné, také sem četla o možnosti umělka, ale určitě tam jsou nějaké podmínky, tak všem které se tak rozhodnou pevné nervy a hodně sil, jste statečné
@xsaleen píše:…nebo naopak pozitiva…nemusíš myslet na prášky, počítat dny, bát se, že prdne guma…takže si to naopak víc užíváš a sex. aktivity mám, že nevim už co s ní pomalu