Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, včera jsem nasadila HA Yosefinne, ale mimo MS, jsem tedy chráněná klasicky po týdnu/ 8 dnech nebo je to jinak?
Děkuji za odpověď ![]()
@Pipet píše:
Příbalový leták říká co?
Doktorka mi řekla, že po 8 dnech, s tím že budu během prvního platíčka špinit. Ovšem poté jsem četla pár diskuzí na internetu a trochu mě to rozhodilo ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti, hned, jak jsem začla tuto antikoncepci brát, tak denně mi teče krev a bolí mě prsa, nevíte, čím by to mohlo být, mám skoro celé platíčko dobrané, děkuji za radu
Ahoj, tak vcera jsem zacala brat antikoncepci Yosefinne.. Dobrala jsem Minisiston a po menstruci jsem zacala ten osmy den brat Yosefinne.. takto mi to rekla moje gynekolozka..
jenze v pondeli mi menstruace skoncila, vcera uz nebyla vubec a dneska jsem zacala krvacet.. Je to po teto antikoncepci ? docela mam strach, co to je.. dekuju
Obnovuji diskuzi
Jsem už 8 měsíců bez antikoncepce. Menstruace proběhla zatím jen 2×. Mám to opravdu nepravidelně.
Našla jsem si přítele a chci opět začít brát yosefinne, protože vyhovovala.
Leták říká začít brát 1 den MS… Jenže to můžu klidně čekat další 3 měsíce.
Máte prosím někdo zkušenost???
Můžu nasadit kdykoli a po týdnu budu chráněná?? Děkuji
Můžeš nasadit kdykoliv,.ale já bych se teda chránila déle jak týden pro jistotu, aspoň dva.
@JancaS84 píše: Více
není tam, že když se nasadí mimo první den MS tak že se musí chránit ještě jinak celý první měsíc? to se ptám, nevím, už si to nepamatuji
Příbalový leták píše toto
Pokud jste v minulém měsíci žádnou hormonální antikoncepci neužívala
Přípravek Yosefinne začněte užívat první den Vašeho obvyklého cyklu (to znamená první den krvácení). Pokud začnete užívat přípravek Yosefinne první den Vašeho krvácení, jste okamžitě chráněna proti otěhotnění. Můžete začít užívat také 2. až 5. den Vašeho cyklu, ale v tomto případě musíte použít navíc ještě další antikoncepční metodu (například kondom) prvních 7 dní.
Dokonce se tam vůbec nepíše začít užívat jindy, než při MS 🤔
Příbalový leták píše toto
Pokud jste v minulém měsíci žádnou hormonální antikoncepci neužívala
Přípravek Yosefinne začněte užívat první den Vašeho obvyklého cyklu (to znamená první den krvácení). Pokud začnete užívat přípravek Yosefinne první den Vašeho krvácení, jste okamžitě chráněna proti otěhotnění. Můžete začít užívat také 2. až 5. den Vašeho cyklu, ale v tomto případě musíte použít navíc ještě další antikoncepční metodu (například kondom) prvních 7 dní.