Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojte,docela me zajima,jak skladujete doma cerstve vysterilizovane a nebo nekdy horkou vodou vymyte lahvicky a pomucky…
Mate nejaky spesl odkapavac,ci davate na plenu,mrizku,ubrousek,ci jen tak
??????
Ja kdyz vytahnu z parniho sterilizatotu,tak dam na nerez mrizku a necham volne uschnout,ale zasjimsji me zkusenosti jinych,dekuji ![]()
Ja teda kdyz vytahnu ze sterilizatoru, tak tu lahvicku zasroubuju. Savicky mam polozene normalne na talirku. Na uterku bych to zrovna nepokladala, to se mi zda nehygienicke. Kdyz pokladam na linku, podlozim papirovou utrerkou. Ale nijak to nehrotim.
Tak já taky používala sterilizátor a tam píšou, že 24 hodin uzavřené je pořád sterilní.Tak jsem to tam nechávala ,až jsem to potřebovala, tak zbytek zašroubovala,nebo postavila dnem vzhůru na čistou plenu a druhou přikryla.
Ale nic se nemá přehánět,tak stačí asi je postavit,ať vykape ![]()
Nevíte o nějaké elektrickém sterilizátoru, kam se vejdou vysoké lahvičky cca 18 cm?
nuon píše:
Nevíte o nějaké elektrickém sterilizátoru, kam se vejdou vysoké lahvičky cca 18 cm?
Elektricky nevim. Ja mam do mikrovlne trouby. Koupeny v tescu, vejdou se mi tam dve vysoke sklenene lahvicky plus savicky…
nuon píše:
velky hrnec s horkou vodou
jizvíková píše:nuon píše:velky hrnec s horkou vodou
jizvíková píše:nuon píše:velky hrnec s horkou vodou
Takhle jsem taky sterilizovala a ušetřila peníze za sterilizátor ![]()
ja mam ted parni elektricky sterilizator…
to,ze kdyz je prikryte v tom boxu myslim pisou u sterilizatoru do mikrovlnky ![]()
v hrnci jsem vyvyrovala,ale mame tvrdou vodu,tak jse mivala kameny povlak napotrebach..
Já mám Avent IQ poslední model je úžasnej. Vejde se tam 6 lahviček a vejšku si přizpůsobíš jak chceš. Já je nevyndavám nechávám je tam vydrží sterilůni 12 hodin . Házim tam všechno je docela prostornej.
bradmilka85 píše:
v hrnci jsem vyvyrovala,ale mame tvrdou vodu,tak jse mivala kameny povlak napotrebach..
Podobne. Mame tvrdou vodu, na lahvickach byl povlak. Me vysel sterilizator na cca dve stovky… Jen je maly, oznaceny jako cestovni, ale me plne postacuje.
A co zkusit parní hrnec, když už ho mám doma. To by taky šlo, ne?
Parni hrnec nemam, ale myslim, ze ti to lahvicky vysterilizuje. Je jedno jestli je to horka para z hrnce nebo se to jmenuje sterilizator.
A usetris ![]()
On parni sterilizator do mikrovlnky je stejne jenom plastova nadoba s plastovou mrizkou, pod kterou nalejes vodu…