Neustále brečí

95
27.10.11 08:40

Neustále brečí

Ahoj holky, budu ráda, pokud jste některá zažila podobnou situaci, když poradíte.
Synovi je 16 týdnů, dlouho jsme bojovali s bolestmi bříška a asi před 14 dny se to zlomilo a byl naprosto úžasný, začal krásně spát a prdíky z něho šly sami. Ale trvalo to jen pár dní. Nyní začal odmítat kojení, brečí téměř neustále, kroutí se a propíná a jako by pořád tlačí, ani náruč ho neutěší. Přes den odmítá spát,vždy ho musím unosit v náručí, ale provází to strašný řev a propínání, pak se vyčerpá a usne, ale jen tak 20–30 min. V noci o ještě jde, budí se teda dřív, než jindy, ale po nakojení vydrží už jen 2 hodinky a začíná to taky. Nejdřív jsem myslela, že jsem něco špatného snědla,masírovala mu bříško a cvičila s ním, dala rourku, ale žádná změna. Pak jsem to dávala za vinu lékům, protože jsme byli oba nachlazení a měli kašel a rýmu, ale ty už jsem také vysadila a stav přetrvává.Trvá to už 5 den.
Myslíte si, že by se mohlo jednat o spurt?
Jediné, co zabere, je prso. Ale jen na chvíli, na půl hodinky a pak zase začne. Většinou se i poblinká, nejspíš je přejedený, jak ho pořád láduju.
Jestli je to opravdu spurt, jak dlouho trvá. A taky proč se tak kroutí a řve? To ho bolí, jak roste? Můžu mu nějak pomoci? Dají se použít nějaké léky na bolest?
Díky za názory.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4243
27.10.11 09:12

Ahoj, hele a co zoubky? Syn byl plně kojen a narostly mu 2 v 5.měsíci. Tak proč by nemohly ve 4.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.10.11 09:22

Ahoj,
já bych to viděla zase na bolení bříška. Kojení zabere jen jako dočasná úleva, a pak je to nanovo, takže se z toho stane začarovaný kruh. Dodržovala bych intervaly po dvou hodinách kojit a nasadila bych zase léky na bolení bříška. Nám bezvadně zabraly Probiotické kapičky BioGaia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2057
27.10.11 10:19

Může to být i spurt jak píšeš, já osobně to teda neznám,ale četla jsem že u spurtu ty miminka i můžou bolet kosti, takže tím to být může.....LAe jak dlouho spurt trvá ti nikdo neřekne, nekdy den někdy týden.

Jinak bych mu taky nedávala prso dřív jak po 2 hodinách, bude přejedenej pak ho to bříško bude bolet ještě víc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
27.10.11 10:38

Že je to bolení jsem si nejdřív taky myslela, ale to většinou do pár hodin přešlo.Tohle ale nepřechází. Léky na prdíky dávám pořád. Vyzkoušela jsem snad všechno i Biogaiu.Nic nezabíralo. Nakonec jsem zůstala u Lefaxu s Babycalmem.
Snažím se dodržovat 3 hod.pauzu, dřív vydržel i 4 hod. Míň jak po 2,5 hod. mu nedávám. Uklidní se, ale myslím, že hlad to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
27.10.11 10:53

když bude plakat a kroutit se, zkus rektální rourku do zadečku a uvidíš jestli to jsou prdíky. Pokud nee, viděla bych to na ty zoubky, našemu malému první vylezly ve 4měsících a to je narozen o měsíc dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová