Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny.
je mi 27 let, jsem po rakovině a transplantaci jater.
Rok se s manželem snažíme o miminko, marně. Na podzim mi lékař sdělil že mám vrozenou vadu uterus duplex,coč je dvojitá děloha.Nyní jsem podstoupila stimulaci vaječníků,ale bez odebrání a ponechání všeho ve mě..
Máte někter také takovou zkušenost? Díky za reakce.S pozdravem Silvie
No, osobní zkušenost nemám, ale kamarádka měla taky dvojitou dělohu. Poprvé potratila, podruhé se jí podařilo mimčo donostit a porodila asi ve 37týdnu. Ale otázka je, jak silná přepážka je a jestli dělí dělohu na půl. Jak byla těhotná poprvé, ukázalo se, že těhotenství je v měnší části dělohy ( měla přepážku tak, že jí dělila na 1/3 a 2/3). Druhá grav. už byla v té větší části..Myslím, že je lepší nechat přepážku odstranit, jen je nevýhoda, že bys musela nějakou dobu čekat, než se vše zahojí..S přepážkouje riziko předčasného porodu.
Ahoj,děkuji za reakci.Moje přepážka vlastně ani není.Mám 2 dělohy.Úplně přepůlené.jedna polovina je nevivinutá, nefunkční jeden vejcovod.Druhá půlka je ok i vejcovod,vaječník.
Takže operace nepřichází v úvahu,protože by byla zbytečná
snad chápeš jak to mám
je to složité, proto jsem založila tuhle diskusi.Děkuju
Aohj muzu zacit stimulovat vajecniky, kdyz dobiram antibiotika? Stimulovat bych mela zitra a antibiotika dobiram v pondeli.