Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, chci Vás poprosit, nevíte, co doma může poštípat? Blechy na 90% nemáme (2 kočky, ale nechodí ven, ikdyž kolem rodiného domku je koček plno, naše se snima nekamarádí a teď jak je chladno, už nebyly týden venku), komáři už nelítají a ostatní havěť jako vši nebo štěnice jsem nikdy nemusela řešit a ani není kde je získat. Je ještě něco, co štípe? Mám z dnešní noci na jedné ruce 4 štípance a malá má jeden na ruce a jeden na bradě.. u mě nic moc, trochu to svědí, ale ona má kolem toho velké fleky a estli svědí nevím, ale asi taky moc ne. Převlékla jsem postel, vytřela maxsanem všechno omyvatelné, snad už to nebude pokračovat, ale ráda bych věděla, co tu s náma žije.. fujky. Vím, že někdy i mouchy štípou, když už jsou v koncích, nějaké tu byly, ale nezdá se mi, že by v noci…
Klidně to můžou být štěnice.. my se s nimy bohužel setkaly. nejvíc štípaly mě, já se probouzela i s deseti štípanci.. než sme přišly na to že to jsou štěnice to trvalo docela dlouho.. museli sme vyhodit postel a nechat vystříkat celý byt. doporučuju prohlídnout pořádně poslel a dřevěné věci cca dva metry od ní.. š.
Hele i komár se ještě sem tam nějakej objeví, pár jsem jich minulý týden zabila:-),
no a co se týče blech, tak mi doma žádný zvíře nemáme(teda aspon o něm nevíme)a je to asi 3 neděle, co jsem zabila dvě blechy v jednom týdnu
fakt netuším, kde se u nás vzaly mrchy, já byla poštípaná na nohách a zadku(asi, co vystrkuju v noci z peřiny
a malej to měl zas na zádičkách a bříšku, taky jsem vše vyprala a vystříkala, pak jsem našla ty dvě mrchy a je klid ![]()
Já doma zrovna včera komára zavraždila, jsou někde schovaný potvory
takže klidně komár
@MarieOVMUC nás takhle štípali mravenci faraoni, už jsme z toho byli na blázinec, taky jsme mysleli, že máme štěnice, ale nikde nic a pak jsme toho zmetka chytla při činu, vůbec nelechtá, štápl mě třeba pětkrát vedle sebe, ale cítila jsem jen jedno štípnutí, taky mě to začlo svědit až druhý den, bylo to hrozný, fleky, svědění, dali jsme nějkaý pasti na ně, ale nic, pak se dlouho neozvali, pak zase štípance, ted už je dlouho klid, tak snad to nezakřiknu, jsou hrozně mrnavý, rezavý, nejlíp jsou vidět na něčem bílém
Mravenci ne, meli jsme na jare a máme porád po byte pasti (za skříněma a tak) a od komára vypadá n mě štípanec jinak, fnuk:(( to fakt asi budou ty blechy, to je taková radost…
Kocury jsem narvala do van a vyčesala je tam a nic nikde, cisty kozisek. Ony pres den ty blechy beztak sedí někde a kocky mají jen jako bufáč.. ach jo.
@MarieOVMUC no jak říkám, mi doma žádné zvířectvo nemáme, ale blechy tu byly a hned dve, nechápu, takže záhada, ale je to oprus, když to rozškrábeš, tak po nich zůstanou dlouuuho fleky
![]()
@MarieOVMUC píše:
Mravenci ne, meli jsme na jare a máme porád po byte pasti (za skříněma a tak) a od komára vypadá n mě štípanec jinak, fnuk:(( to fakt asi budou ty blechy, to je taková radost…
@Anonymní píše:
No na faraony ty pasti na normální mravence nefungujou a nemusí být vůbec vidět, my jich měli jen pár, a vždy jsme našli tak jednoho dva, taky jsme zprvu mysleli na blechy, ale pak jsme ho našli
ty nástrahy jsou dělané na všechny mravence.
Ahoj, kamarádka má doma blechy a nemůžou se jich zbavit (jak z psů tak z domu), 14 dní máme doma kotě Ruské Modré kočky a já se furt modlím, aby jsme blechy nechytly. Ale poslední týden se občas drbe za ušima a kolem hlavy. Prohlížela jsem ho a žádný blechy jsem nenašla, ale má hodně hustou srst, ve které není skoro nic vidět. Včera večer, když jsem si ho hladila, tak jsem postřehla na jeho břiše jeden růžový pupínek a kolem toho kolečko bez srsti. Dnes ráno jsem si všimla, že má 3 další. Myslíte, že to můžou být ty blechy?
![]()
My to máme taky
doporučujeme koupit hajánek od biolitu. Je to takovej ten šmejd do elektriky ale od tý doby máme minimum štípanců
sice je tam napsáno od jednoho roku ale nám je 9 měsíců a žádný problém není