Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, obnovuji téma. Synovi (4 měsíce) se před několika dny v noci objevily na obličeji a rukou štípance, zhruba 8. Další noc nic a další noc další 4 v obličeji. Od té doby několik nic. Ze začátku to byly takové červené fleky s hrbolkem uprostřed, teď už zůstaly jen ty tečky uprostřed. Může to být od komárů? Nezdá se mi, že by toho měl od komárů tolik a hlavně jsme doma žádného nenašli. Jen jednu noc jsem slyšela bzučení a já ani partner nejsme poštípaní. Přemýšlela jsem, jestli to nemohly být nějaké blechy nebo něco takového, ale nemáme žádné zvíře. Co myslíte?
Anonymně proto, že si nepřeju, aby si okolí myslelo, že máme doma nějakou havěť.
@miska.887 píše:
Co na štípance od komárů? Co s sebou v lékárničce na dovču?
fenistil gel
Zdravím, nemáte prosím tušení, co by tohle mohlo být za štípance/kousnutí? podle obrázků se mi to nezdá jako štěnice, ale co kouše takhle hodněkrát a v řadě?
Ti jsme mívali doma taky, hlavně když se to rozškrábalo, tak se to pak dlouho hojilo. Ted na to dáváme Ok gel a asi jak se to hned desinfikuje a je to i na otoky, tak se to velmi rychle hojí.