Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky syna včera něco stiplo a dnes dopo mu to nateklo.otok má dost velký a tvrdý jak kámen
byli jsme na chirurgii dětská pohotovost funguje až večer ( jsme na dovoleny) pan doktor nepříjemný jen mu sestřička na to kydla desinfekzi obvazala a nashle
přikládám foto. Nemám mu to třeba ledovat? ![]()
Ledem se nic nezkazi. A sledovala bych jestli se nezhorsuje, nema teplotu apod
@ivisek87 ledovanim nic nezkazíš,jen nedávej ocet,pokud to byla muchničky(to jsou svině),tak by se to jen zhoršilo. Otok za pár dní splaskne,já takhle reaguji na každé štípnutí. Hlavně hlídat a kdyby se to zhoršovalo,tak znovu k doktorovi. Ale zrovna třeba po muchničkách to trvá pár dní..
Dcera je alergik a má to taky tak. Na pohotovost bych s tím nešla,fenistil kapky,zyrtec nebo aerius jestli máte,ten je na predpis. Ráno mela stipanec pod okem a natekle,po užití léků je znatelně menší.
@ivisek87 Letos se s tim taky u dcery potykame,jeste loni na stipance zadnou reakci nemela.Jak radi holky,ledovat,aerius,fenistil…a nam teda radila doktorka ruku na zaves,aby mohl otok splaskavat a nekupit se…protoze ruka je prirozene dolu.U nohy tezko tak aspon kdyz sedi,at si to hodi nahoru.
My jsme teďka u moře a dcera se nám tu vzbudila se třema takovými hruzama na noze.namazala jsem jakýmsi gelem na Štípance(fenistil gel nemám),večer ji dám fenistil kapky a uvidíme…snad to splaskne.
Ledovat, Ibalgin gel…trpim na brutálnější otoky. Zyrtek taky nic nezkazi
Zdravím, obnovuji diskuzi.
Včera mě štípnul komár a do rána mi otekla půlka ruky
Tohle se mi ještě nestalo, o žádné alergii nevím
Oteká to stále vic
![]()
Co s tím? Díky za rady
Letos mi to taky dost natékalo. Na otok samotný vždy zabralo mazat mastí Ibalgin…
Manžela taky něco píchlo a neví co to bylo, do rána mu noha natekla a bolelo ho to. Šel k doktorovi a ten poradil na noc Dithiaden a octový zábal na nohu,tak to klidně zkus taky.