Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtela bych se zeptat co.by toto mohlo byt? Ma jeden na tvari a dva na ruce. Jako. stipanec to nevypada je to.jak.vodnaty vridek, tvrdy.
Vypadá to jak neštovice ale nevím kde se objevují nejdřív (na jaké části telaz)
Syn míval podobné štípance - tvrdý vodnatý vřídek. Taky jsem kvůli tomu zakládala diskuzi a dozvěděla jsem se, že to budou určitě neštovice. Neštovice to nebyly (měl je až o rok a půl později s takovým průběhem, že jsem to nemohla s ničím zaměnit). Sleduj, jak se to bude dál vyvíjet. Neštovice mají určitý postupný vývoj. U syna se to zhoršovalo a zhoršovalo. Takto to vypadalo víc jak týden…
Zjistila jsem, že hodně mladších dětí takto reaguje na komáry a podobnou havěť.
@novakova.t píše:
Vypadá to jak neštovice ale nevím kde se objevují nejdřív (na jaké části telaz)
Co jsem vyčetla tak nejčastěji jsou první pupínky vzadu na krku na hranici začátku vlasů. A dcera to přesně tak měla.
Stipance bych řekla - taky se mi takové dělají, mam alergii na hmyz ![]()
@IvaB píše:
Co jsem vyčetla tak nejčastěji jsou první pupínky vzadu na krku na hranici začátku vlasů. A dcera to přesně tak měla.
Tak u nás první na bradě a další na břiše.
Behem.toho co.to tady ctu ma dalsi tri a.mam ho.na kline nic.ho.nestiplo.
@tess-y
Nemyslím si, že by nová neštovice vylezla z ničeho během půl hodiny. Nemůže to být alergická reakce na něco?
Prave ze.nic.jineho co nezna nejedl. A.ty.nove nejsou hned stejne ale vypadaji jak.ty predesle kdyz zacinali
@tess-y píše:
Prave ze.nic.jineho co nezna nejedl. A.ty.nove nejsou hned stejne ale vypadaji jak.ty predesle kdyz zacinali
Jestlo budou přibývat a objeví se i ve vlasech nebo uších, jsou to neštovice. Měly by mokvat a pak se udělá stroupek. Týden vopruz, druhý týden vidíš hojeni a pak je to už zas veselý ![]()
TAK ASI Neštovice,
, sice vopruz ale lepšší když je dostane malý než velký ![]()
Takže to zkusím zde. U syna ve školce už zase řádí neštovice (stejně jako vloni). Objevily se mu dva pupínky na noze a paní učitelka, říkala že jsou to určitě neštovice. Takže je od čtvrtka doma. Jeden pupínek zmizel a druhý se stále drží. Viz foto. Je na noze pod kolenem. Nikde jinde nic nemá
ani teploty nic. Je mi to fakt divné. Včera jsem sfrnkla na pohotovost kde mi paní doktorka neřekla nic nového, prý to být může
tož mě to přijde jak klasický stipanec. Byli na školce v přírodě v lese, tož ho mohlo cokoliv kousnout
nebo myslíte že je to fakt ono? Mě udivuje, že by to neměl ve vlasech nebo někde na krku
ani vodnaté mi to nepřipadá…tož jsme asi blázen
ráda bych zpět do práce. Od čtvrtka se to nezměnilo. Furt je to stejné ![]()
Příspěvek upraven 16.06.19 v 22:23