Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky myslim, ze hrozi jen domluva, pokud vse takto vysvetlite.
Rozhodne bych se ale na pani tolik nezlobila, kdo vi, jakou zazila minulost a muze mit ze psu strach.
Meho stryce v mladi pes pokousal a on od te doby ma silenou fobii ze psu. Dokonce jednou volal policajtum, ze kolem jeho auta beha civava a on nemuze vystoupit z auta. Pro nas smesne, pro policajty asi taktez, ale stryc z toho srandu nemel. A treba neco podobneho zaziva i pani a treba ne a je jen prudicka.
Ale tak i tak by pes urcite volne behat nemel a nejak to vyresit.
@Hanka1 píše:
Tak to u nas na obci bys problem mela. Je vyhlaskou dane, ze prace kolem domu, pozemku a zahrady lze delat do soboty, v nedeli ne. Pres to se najde par debilu, kteri zacnou sekat travu, rezat cirkularkou nebo pouzivat krovinorez a to v rozmezi od pul sedmy ranodo deviti do vecera
![]()
stejne tak mame vyhlaskou dane, ze pes musi byt v obci na voditku, mame tu psy utekare, ty odchytava Mestska Policie a majitel pak plati tucnou pokutu, ze si rozmysli nechat psa utikat ci preskakovat vachrlaty plot.
Jako matka ditete, pokousaneho psem bych te servala do krav na miste taky, jen ja bych si nesla stezovat na urad, ovsem kdyby se memu diteti neco stalo, tak bych to podruhe nenechala a mazala podat rovnou trestni oznameni.
takze muj pohled z druhe strany…
Jasně, tomu rozumím a tenhle postoj naprosto chápu…Je to postoj logický a pro mě i samozřejmý a i přesto, že svoji fenku zbožňuju, tak tohle bych nezkousla a musela by jít utratit.Ale NIKDY nikomu neublížila, vždy maximálně štěkala a nikdy nikoho nekousla, ale musím uznat a uznávám, že je to velký pes, není to malej pudl, ale pes velikosti labradora, takže z něj jde pro cizího člověka strach…Nevím, jestli jí ta ženská nějak neublížila v létě, protože i přesto, že bývá na zahradě běžně, tak plot přeskočila jen kvůli ní, prostě tu paní nemá ráda
Můj syn chodil s její dcerou do školky a teď spolu chodí i do stejné třídy, kolikrát jsme se tou paní potkali v šatně a NIKDY jsem jí nestála ani za pozdrav, vždycky na mě hleděla povýšeně, s nosem nahoru a nikdy nehla ani brvou! Pak na mě v létě přiletěla-jsem čučela jak gumídek, že vůbec ví, čí je to pes a že tam bydlím já, byla hnusná, vřískala na mě arogantně a teď v pátek byla ještě neskutečně vulgární a to že mi tykala-jasně jsem jí řekla, že její tykání si vyprošuju, že jsme spolu husy nepásly a že nejsem žádnej cucák, aby tak semnou jednala a že to že pes plot přeskočil mi taky není příjemný, pak mě počastovala krásnou nadávkou a já musela odejít, jinak bych jí to vrátila…takže tak…její manžel taky pak cosi prohodil, ale jinak se do toho nepletl, vždycky mi přišel oproti ní normální, proto mě i udivilo, že ON to byl, kdo šel na obec a ne ta jeho megera, ale to není tak podstatné…Jak říkám, kdyby někomu ublížila, tak láska neláska, musela by jít, ale nikomu nikdy nic neudělala!!!
Ale ty ses přestupku dopustila tím, že tvůj pes se po obci pohyboval na volno, tak musíš nést důsledky. Nic hroznýho tě nečeká, max. pokuta 2000 (i s náklady řízení).
A udělejte si pořádný plot.
@mag píše:
Ale ty ses přestupku dopustila tím, že tvůj pes se po obci pohyboval na volno, tak musíš nést důsledky. Nic hroznýho tě nečeká, max. pokuta 2000 (i s náklady řízení).A udělejte si pořádný plot.
Někdy nepomůže ani dvoumetrový plot.Jak už jsem psala, naši měli belgického ovčáka a ten ho hravě zdolal.Tak nad branku dali elektrický ohradník, a mysleli jak s ním vypekli.No,tak se víc rozběhnul. Dělal to jen v případě zmíněné paní učitelky, která měla zálibu obcházet našich barák kolem dokola několikrát za sebou a na šnůrce vlekla dva jezevčíky. Takže schválnost, a tak to může být i v případě zakladatelky.
Není to náhodou tak, že obec musí dokázat, že pes utekl? A pokud není další svědek, je to tvrzení proti tvrzení?
Náš pes třeba všechno podleze přeleze i úplnou škvírkou takže jenom zaděláváme ale když pes chce tak si vždycky něco najde a pokud vám nic nepomůže tak udělat pořádný kotec a psa brát jen pravidelně na procházky nebo když budete na zahradě tak jí pustit takhle jsme to dělali s druhým psem který stejně musel jít pryč ![]()
Tomu rozumím, ale přece musí být nějaké ospravedlnění v tom slova smyslu, že to není neustále a pořád a že na mě jiné stížnosti-tedy na mého psa nikdy nebyly! Ten plot je v řešení, jenže problém je ten, že pozemek)zahrada) ani plot není náš a z nějakého důvodu nám majitel zahrady povolení dát nechce, ale dal nám možnost odkoupit kus zahrady, což uděláme, ale musíme na to mít peníze, jenže kde je vzít, když já teď přišla o práci, bydlíme s manželem a synem u mojí mámy a jejího manžela, můj manžel vydělá cca 10 tis, máma je nezaměstnaná a její manžel táhne celej barák skoro sám…Proto se vlastně ptám i na případnou sankci za tento vzniklý problém, protože už teď přemýšlím, kde vezmu 30 tisíc… ![]()
@Anonymní píše:
Tomu rozumím, ale přece musí být nějaké ospravedlnění v tom slova smyslu, že to není neustále a pořád a že na mě jiné stížnosti-tedy na mého psa nikdy nebyly! Ten plot je v řešení, jenže problém je ten, že pozemek)zahrada) ani plot není náš a z nějakého důvodu nám majitel zahrady povolení dát nechce, ale dal nám možnost odkoupit kus zahrady, což uděláme, ale musíme na to mít peníze, jenže kde je vzít, když já teď přišla o práci, bydlíme s manželem a synem u mojí mámy a jejího manžela, můj manžel vydělá cca 10 tis, máma je nezaměstnaná a její manžel táhne celej barák skoro sám…Proto se vlastně ptám i na případnou sankci za tento vzniklý problém, protože už teď přemýšlím, kde vezmu 30 tisíc…
Neblázni, žádnejch třicet tisíc platit nebudeš.
@zuzouš píše:
Není to náhodou tak, že obec musí dokázat, že pes utekl? A pokud není další svědek, je to tvrzení proti tvrzení?
Až na to, že tam byli dva a zakladatelka se jela sama přiznat
.
Jinak souhlasím s tím co píše @mag
Ahoj, v každé obci najdeš někoho, kdo nemá pejsky. Sama jako pejskařka o pár lidech v naší vesnici vím. Zajdi za starostou, omluv se a řekni, že uděláš vše pro to, aby se situace neopakovala, ale taky mu řekni, že si nikdo jiný nikdy nestěžoval a že ze strany tvého pejska nikomu žádné ohrožení nehrozí.
Sousedky si nevšímej, nikdy nevíš, co můžou pejskovi hodit za plot ![]()
Držím pěsti ať ti to dobře dopadne.
@Anonymní píše:
Tomu rozumím, ale přece musí být nějaké ospravedlnění v tom slova smyslu, že to není neustále a pořád a že na mě jiné stížnosti-tedy na mého psa nikdy nebyly! Ten plot je v řešení, jenže problém je ten, že pozemek)zahrada) ani plot není náš a z nějakého důvodu nám majitel zahrady povolení dát nechce, ale dal nám možnost odkoupit kus zahrady, což uděláme, ale musíme na to mít peníze, jenže kde je vzít, když já teď přišla o práci, bydlíme s manželem a synem u mojí mámy a jejího manžela, můj manžel vydělá cca 10 tis, máma je nezaměstnaná a její manžel táhne celej barák skoro sám…Proto se vlastně ptám i na případnou sankci za tento vzniklý problém, protože už teď přemýšlím, kde vezmu 30 tisíc…
Ale to není tak jednoduchý, že jedna paní si půjde stěžovat a ty automaticky vyplázneš 30tis. Navíc, pokud se to řeší jako přestupek, tak za rok je promlčený, můžeš se házet marod apod.
Nekoukej na to tak tragicky
@boball belgický ovčák je mrštnej, taky jsme ho měli, ale je fakt, že plot by nepřeskočila ani půlmetrovej. Nikdo by jí za to nestál, pokud by nehrožoval pánečka-byla a ještě teda je-někdo! ![]()
No napoprvé dostaněš akorád domluvu.Na druhou stranu neber to ve zlým já bych byla naštvaná taky, paní psa nezná a pochopitelně z něj má strach a takových psů už bylo co nikomu neublížili až jednou poprví
.
@zuzouš píše:
@Kallkapa a má přizání ofiko sepsaný?![]()
Byla tam paní, kvůli, které plot přeskočil, manžel oné paní, zakladatelka, která jela na obecní úřad říct co se stalo.. Chceš říct, že by teď měla zaujmout postoj - pes mi neutekl, paní a pán si vymýšlí a já u Vás vůbec nebyla? ![]()