Stížnost na psa

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.13 12:24

stížnost na psa

Ahoj holky, omlouvám se za inko, ale nepříjde mi vhodné, vzhledem k nastávajícímu problému být viditelná. Chci se jen zeptat, jestli jste některá nebo někdo z vašich blízkých zažili stížnost na vašeho psa na Obecním úřadě. Abych to uvedla na pravou míru, tak máme roční fenku křížence labradora a ještě jednoho většího, ale pro nás neznámého plemene…Je hodná, žije s námi v bytě, venčíme ji pravidelně ráno a večer na procházkách na vodítku a jinak má volnou celou oplocenou zahradu. Problém ale spočívá v tom, že na podzim, když hárala, tak nám několikrát utekla a vždy jsme ji našli na poli pár metrů za barákem, pak ale na mě přiletěla baba, řvala na mě, že ať si toho psa hlídám, jinak to ohlásí na OÚ. No a v pátek-po skoro půl roce, jak je u nás spousta sněhu, tak zrovna ta baba šla kolem našeho baráku i se svým manželem a naše zlato bez potíží přeskočilo plot a štěkala na ní jak blbá, hned jsem se obula, ale vběhla jsem tam v horečkách, mladá okamžitě poslechla a šla si na místo, kdežto ta baba mě častovala výrazy v dost neslušném znění, tykala mi a že to tentokrát na obec nahlásí. Protože je u nás možnost získat pokutu až do výše 30 tis.,tak jsem radši hned v pondělí sedla do auta, zajela na obec a vše tam předem řekla. Shodou okolností tam byl zrovna manžel té baby, mluvil přímo se starostou, já nezávisle na něm s jeho sekretářkou a nějakou tajemnicí, či co ona vlastně je, no a tak jsem jí na sebe dala tel. ať mě v případě stížnosti nemusí obesílat písemně, ale že stačí, když mi zavolají a já dojedu.No a před 2 hodinama mi paní volala, že se mám dostavit ke starostovi 6.2. ve 14 hod. k podání vysvětlení…Může mi tu někdo poradit co mi případně hrozí? Nikomu neublížila, jen-jak uznávám, pro cizího člověka to jistě není příjemné, když takhle najednou přeskočí plot a štěká jak blbá, jenže u nás je tolik sněhu, že i kdybych ten sníh odházela, tak vlastně není kam a jinak si ji hlídáme…Co po mě bude starosta chtít? Co se tam bude řešit? Co mi hrozí? Díky za reakce!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
29.1.13 12:31

Ja si myslim, ze zatim jen domluva. Ale kdo vi, jak jsou velci kamaradi ten manzel se starostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 12:34

Starosta je fajn chlapík, nevěřím, že by v tomhle někomu nadržoval, i když v dnešní době bych se tomu asi ani nedivila…

• Citovat
  • Upravit
3108
29.1.13 12:35

Někteří lidi jsou fakt prdlý nám po ulici lítají psy neustále i nám uteče pes a to docela často taky nikomu neublíží a nikdo to tady neřeší co vím tak akorát jedna stará… ale tak že by to šla nahlásit to ne, zkus se podívat přímo na stránky úřadu co tam píšou každá obec a město to má jinak

my taky nedávno řešili problém ale jiný muž v neděli řezal před garáží a sousedka přiletěla z kamerou a začala ho natáčet jako že ruší nedělní klid a dala to na úřád tam ji ale poslali do háje že nic takového u nás není spíš bysme my jí mohli udat že natáčí na kameru bez souhlasu ale tak už jsme to radši neřešili :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
29.1.13 12:36

Podle mě ti nehrozí celkem nic, starosta ti promluví do duše, aby jste si psa lépe zabezpečili. Nevím, jakou máte vyhlášku v obci o volném pohybu psů. Ale pes nikoho nenapadl, neublížil. Opravdu záleží, jak se k tomu starosta postaví a v jakém jsou vztahu s „babkou“ z obce. Ale nervy bych si kvůli tomu nedělala. Nic moc ti nemůžou a sousedi prudiči jsou všude :-) taky jsem párkrát takhle na úřadě kvůli psům byla a bylo to ok, nic moc nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.1.13 12:36

Poikud máte obecně závaznou vyhlášku o zákazu volného pohybu psů, jedná se o přestupek a za ten hrozí pokutay až do 30000,–, přestupková komise uloží pokutu max. v řádech pár tisíců, pokud nebude uložerna bloková pokuta.

Pokud vyhlášku nemáte, nehrozí ti nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.1.13 12:40

Tak to u nas na obci bys problem mela. Je vyhlaskou dane, ze prace kolem domu, pozemku a zahrady lze delat do soboty, v nedeli ne. Pres to se najde par debilu, kteri zacnou sekat travu, rezat cirkularkou nebo pouzivat krovinorez a to v rozmezi od pul sedmy rano 8o do deviti do vecera :evil:

stejne tak mame vyhlaskou dane, ze pes musi byt v obci na voditku, mame tu psy utekare, ty odchytava Mestska Policie a majitel pak plati tucnou pokutu, ze si rozmysli nechat psa utikat ci preskakovat vachrlaty plot.

Jako matka ditete, pokousaneho psem bych te servala do krav na miste taky, jen ja bych si nesla stezovat na urad, ovsem kdyby se memu diteti neco stalo, tak bych to podruhe nenechala a mazala podat rovnou trestni oznameni.

takze muj pohled z druhe strany…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Vyhlášku právě máme, ale nejspíš mě asi i zachránilo od pokuty to, že jsem tam jela hned další pracovní den sama dobrovolně se o tom „poradit“…Podle mě mi starosta jen dá nějaké pokárání nebo napomenutí nebo tak něco, ne? A pokud by se to nějak opakovalo, tak teprve potom by to řešila komise, ne?

• Citovat
  • Upravit
2827

Myslím, že dostaneš zatím jen napomenutí. Každopádně by sis měla psa lépe zabezpečit a uvědomit si, že jsou lidé, kteří se psů bojí nebo je nemají rádi. I když ty víš, že je to hodný pes, oni ne a z toho musíš vycházet. Jsi povinna se postarat o to, aby ti neutekla, když hárá ani nikdy jindy. Sníh a nízký plot nikoho nezajímá :nevim: a tvůj pes na cizím pozemku nemá co dělat (nevím, zda pole nebylo těch sousedů :?: )
Ps jsem pejskařka a psy miluju, ale volně pobíhající psy útěkáři mi taky vadí, a zláště se mi otvírá kudla v kapse při hlášce-ona je hodná… :cert: Takových pár hodných už po nás vystartovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051

Mojim rodičům, za přeskočení plotu, povalení a následné počurání paní učitelky, byla domluveno, a pohrozeno pokutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
29.1.13 12:41

Plot přeskočil náš ovčák, ne moji rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.1.13 12:42
@Anonymní píše:
Vyhlášku právě máme, ale nejspíš mě asi i zachránilo od pokuty to, že jsem tam jela hned další pracovní den sama dobrovolně se o tom „poradit“…Podle mě mi starosta jen dá nějaké pokárání nebo napomenutí nebo tak něco, ne? A pokud by se to nějak opakovalo, tak teprve potom by to řešila komise, ne?

Starosta tě pokárat může, ale přestupek musí projednat přestupková komise a tím, žes tam byla, ses vlastně přiznala. To, že tam ti dotiční sepsali podnět, tak komise musí konat a přestupek buď odložit nebo projednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
29.1.13 12:44

@boball pěkný,hlavně to první jsi super napsala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
29.1.13 12:44

@Hanka1 jo tak to je jasně to bych taky zuřila a zuřím ale bylo normálně dvě hodiny odpoledne a u nás taková vyhláška vůbec není hlavně že její otec dělá kravál věčně se sekačkou apod. ale to už je jiná stránka věci :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
29.1.13 12:45
@krokodylek píše:
@boball pěkný,hlavně to první jsi super napsala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JO, došlo mi to, až když jsem to po sobě přečetla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek