Stížnost na psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7512
29.1.13 13:08

Taky si nemyslím, že by to prvně nějak vyhrotili, ale dávala bych si pozor. Ono 100× hodnej pes je pořád pes, kterej může dostat podnět. Stačilo, aby se po ní ta babice nějak blbě ohnala a už to z pohledu zvířete bude obrana, z pohledu babice napadení. :nevim: Já se taky psů bojím (o to je to pak horší, vycítí to). My máme retrívra a ten je ostřejší od doby, kdy jsme na den odjeli, soused si nastěhoval podivný nájemníky, my se vrátili a pes jde výhradně po rukách a nemusí děti. :| Do toho dne byl naprosto v pohodě, ovšem syn nájemníků se tu potloukal s násadou od koštěte, co psovi udělal těžko odhadovat. :nevim: Ale nemusí pes nutně kousnout. Mě jako dítě taky vlčák vyloženě nenapadl, ale chtěl si hrát, tak skákal. Bohužel, bylo léto a já měla jen plavky. Jizvy mám dodneška. :( A taky respekt ze psů. Baba bude číhat na svojí šanci, o tom nepochybuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
29.1.13 13:10

Anonymní zakladatelko-prostě jim vysvěltíš, že to bylo tou hromadou sněhu, slíbíš, že si psa lépe zabezpečíš-buď ji budete brát do domu, nebo zbudujete kotec, lepší plot co já vím :nevim: a dostaneš podle mě jen pokárání, případně třeba 500 korun pokuty, ale myslím, že ani to ne…fakt bych se toho tolik nebála. Stát se to prostě může
Jen se opravdu postarej, aby už neutíkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 13:11
@Kallkapa píše:
Až na to, že tam byli dva a zakladatelka se jela sama přiznat :).Jinak souhlasím s tím co píše @mag

Vlastně jo, může se to brát jako přiznání, ale za paní na obec jsem šla spíš pro radu, co pro to mám dělat, jestli si tam ta ženská příjde stěžovat a jak to sama vidím, ano je to velký problém, stalo se, ale přece kvůli tomu, že pes na paní štěká, ho kvůli ní nenechám dát pryč jen proto, že ji naše fena nemá ráda…no a paní mi řekla, že pokud nic nenahlásí, tak je to v poho a pokud by něco nahlásili, tak mi zavolá, no a to bylo včera. A dnes už mi volala! :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.13 13:12

Nevím co ty hrozí, ale to že si na tebe stěžovala baba bo tvůj pes skočil přes plot zrovna kdyř tam šla ona je ještě v pohodě (pes pozná hnusné lidí) ale znám případ kdy pes byl na pozemku za plotem a nehrozilo že by plot přeskočil hold jen jak šel někdo kolem tak štěkal, ale jaky pes neštěká na cizí že, jenže kliním hlasem se nechal uklidnit…boužel tady bydlí rodina s holkou malý fracek rozmazlený a ta ještě s kamoškou vždy chodila po ulici vklidu jen jak se přibližili k plotu kde byl ten pes tak začli kolem plotu lítat jak střelené a psa to rozdraždilo…a holky si doma stěžovali že se bojí kolem plotu chodit že pes na ně štěka že se ho bojí a další kecy…její matka si stěžovala taktež u starosty on zašel jen k majtelum psa říct že si na psa ta matka stěžovala a dál se to neřešilo všichni věděli že za to může ta mala holka…boužel po nějaké době byl pes na zahradě otraven boužel všichni vé kdo to udělal, ale nejsou důkazy aby to řešila policii takže před idioty si vždy psa hlídejte

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
29.1.13 13:14

Prosím tě klid, přestupek se stal, pokuta ti hrozí max. 1000 kč a 1000 náklady, obec ti víc nedá, protože by si to neobhájila a ty si zabezpeč psa (když přeskakuje plot, tak holt nemůže být sám na zahradě). Taky mám labradora a taky nemám ráda psy, kteří se sami procházejí po obci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.1.13 13:15

Ahoj,

já bych se toho tak nebála. pokud máte v obci vyhlášku, tak to přestupek bude, ale neřekla bych, že se bude chtít někomu to řešit. Takže bych to viděla na napomenutí s tím, že příště už by to mohlo dojít až k přestupkovému řízení. I tak by to nebylo za 30 tis., protože ta pokuta musí být nějak odstupňovaná, nemůžou ti napařit hned tu nevyšší sankci :-) to by bylo na odvolání.

Co se týče toho, že tvůj pes štěká jen na tuto paní, to jsem taky s naším psem a sousedama kverulantama zažila. Prostě pes z tebe cítí, že ji nemáš ráda, tak ji nemá rád taky, chce se zavděčit. Jediným východiskem by bylo zatnout zuby, vzít psa na vodítko a jít ho seznámit s babou. Mluvit při tom na ni jako že paní je kamarádka a není potřeba na ni štěkat, že je všechno fajn atd. Ale chce to samozřejmě sebezapření a alespoň minimální spolupráci od baby… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.1.13 13:16
@Anonymní píše:
Vlastně jo, může se to brát jako přiznání, ale za paní na obec jsem šla spíš pro radu, co pro to mám dělat, jestli si tam ta ženská příjde stěžovat a jak to sama vidím, ano je to velký problém, stalo se, ale přece kvůli tomu, že pes na paní štěká, ho kvůli ní nenechám dát pryč jen proto, že ji naše fena nemá ráda…no a paní mi řekla, že pokud nic nenahlásí, tak je to v poho a pokud by něco nahlásili, tak mi zavolá, no a to bylo včera. A dnes už mi volala! :-(

Jej a proč bys hned měla dávat psa pryč. Zase to tak neprožívej, stalo se, jde o přestupek, nic víc.. Nějaká pokuta možná proběhne, možné ne (30.000,– určitě ne, to buď v klidu). Psa nějak zajisti ať se to neopakuje a je. Ono je to fakt dost nepříjemný pocit, když na Tebe vyskočí přes plot cizí pes (ještě k tomu velký) a začne na Tebe „dorážet“. Můj tchán by byl schopný ho zabodnout (obvzlášť když vede děcka) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.1.13 13:19
@Kallkapa píše:
Byla tam paní, kvůli, které plot přeskočil, manžel oné paní, zakladatelka, která jela na obecní úřad říct co se stalo.. Chceš říct, že by teď měla zaujmout postoj - pes mi neutekl, paní a pán si vymýšlí a já u Vás vůbec nebyla? :)

Neříkám, co by měla nebo neměla, jen je velká spousta možností. Jestli se nemýlím, má to být navíc tak (kdyžtak mě fundovaní opraví), že pokud je paní ze zastupitelstva, pak je to „majitelka vs.obec“, pokud ze zast. není, řeší se to občansko-právně a ne že si paní postěžuje a majitelka na telefonní výzvu okamžitě nakluše. Předvolání má být písemný. Je mi jasný, že každý má jiný zvyky, já osobně bych si moc servítky nebrala, když obec nejedná podle všech náležitostí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
29.1.13 13:21
@zuzouš píše:
Neříkám, co by měla nebo neměla, jen je velká spousta možností. Jestli se nemýlím, má to být navíc tak (kdyžtak mě fundovaní opraví), že pokud je paní ze zastupitelstva, pak je to „majitelka vs.obec“, pokud ze zast. není, řeší se to občansko-právně a ne že si paní postěžuje a majitelka na telefonní výzvu okamžitě nakluše. Předvolání má být písemný. Je mi jasný, že každý má jiný zvyky, já osobně bych si moc servítky nebrala, když obec nejedná podle všech náležitostí :nevim:

Je to vždy přestupkové řízení a ano, je třeba si počkat na písemné předvolání. Nejde o žádný spor dvou lidí ale o prošení vyhlášky.

Příspěvek upraven 29.01.13 v 13:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 13:22
@Anonymní píše:
Nevím co ty hrozí, ale to že si na tebe stěžovala baba bo tvůj pes skočil přes plot zrovna kdyř tam šla ona je ještě v pohodě (pes pozná hnusné lidí) ale znám případ kdy pes byl na pozemku za plotem a nehrozilo že by plot přeskočil hold jen jak šel někdo kolem tak štěkal, ale jaky pes neštěká na cizí že, jenže kliním hlasem se nechal uklidnit…boužel tady bydlí rodina s holkou malý fracek rozmazlený a ta ještě s kamoškou vždy chodila po ulici vklidu jen jak se přibližili k plotu kde byl ten pes tak začli kolem plotu lítat jak střelené a psa to rozdraždilo…a holky si doma stěžovali že se bojí kolem plotu chodit že pes na ně štěka že se ho bojí a další kecy…její matka si stěžovala taktež u starosty on zašel jen k majtelum psa říct že si na psa ta matka stěžovala a dál se to neřešilo všichni věděli že za to může ta mala holka…boužel po nějaké době byl pes na zahradě otraven boužel všichni vé kdo to udělal, ale nejsou důkazy aby to řešila policii takže před idioty si vždy psa hlídejte

To je strašný… :,( :,( :,( taky se bojím kolem pár baráků u nás chodit, protože tam třeba v jednom jsou dva dooost velcí psi a vyloženě vypadají zle a z tohoto pohledu soudím, že to samé si může říkat i ta ženská, chápala bych to všechno, nemám problém s tím, pochopit, že je to jen pes a že když uteče, tak se může cokoliv stát, že třeba pro lidi, kteří se bojí psů, tak je to hrozné zvíře, chápala bych tohle všechno, ale nechápu tu ženskou, hraje si na frajerku, nosíček nahoru, opovrhuje všema kolem sebe, pak se přiřítí jak furie, nepozdraví, prská, nadává a je vulgární a totéž i v pátek…s takovým člověkem se nedá domluvit, jasně, na podzim jsem jí slíbila, že si budu psa víc hlídat, což dělám, ale copak by mě napadlo, že než se obuju a nahodím bundu, tak oni zrovna půjdou kolem a mladá plot přeskočí a bude kolem nich lítat a štěkat a že mě pak ta ženská ještě bude takhle krásně titulovat? Já bych teda stála jak přikovaná, nehýbala bych se a už vůbec bych se na toho psa nedívala a doufala bych, že se pes zklidní, už se mi to totiž stalo a byla to nějaká velikánská stříbrná doga nebo co to je, ale bylo to tak dvakrát větší než labrador a to jsem měla nakahánku, ale uspěla jsem a pes pak sám odešel…

• Citovat
  • Upravit
LN
15521
29.1.13 13:44

Nedočítám… Myslím, že vše proběhne dohodou. Omluvte se, vysvětlete, slibte, že už se to nestane a proboha! Zabezpečte, ať pes nemůže utéct. Když ne kvůli ostatním, tak pro jeho bezpečnost. Můžete vymezit psům jen část zahrady nebo udělat lepší plot. Pokud jsou dobří lezci, tak udělejte plot zahnutý dovnitř (ála nuselák).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
29.1.13 14:13

Mě by teda nejvíc vytočilo, že paní není schopná jednat slušně, ano, stalo se, už se to nebude opakovat, omluva, samozřejmě, ale nadávat by mi zkusila jen jednou, jen zírám, jak jsou někteří arogantní, běda ale kdyby se tohle stalo jim (kdyby to byla její milovaná čivava třeba) a ještě jim u toho někdo sprostě nadával… lidi jsou fakt idioti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
29.1.13 14:19

Obec tě musí předvolat, protože byla vznesena stížnost, já si myslím, že to pokutu nedají, pouze podáš vysvětlení a pokuď ti takhle pes neskáče přes plot každý den a nestěžuje si víc lidí, tak to nechají být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.1.13 15:01

U nás je nová zástavba, lidi byli zvyklí si sem chodit venčit psy, nechávat na volno. :pocitac: Máme dvě malé děti, jako fakt se bojím, jeden vlčák bez vodítka jednou v noci vystartoval na sousedku. :( A to je dle majitele „hodný, nikdy nekousl…“. Já tu babiznu i chápu…

Ale neboj, že by Ti napařili 30 tis. pokuty! Jen musíš holt psa zajistit, kdyby se to opakovalo, už bys to asi hůž vysvětlovala. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.1.13 15:02

No pokutu si zasloužíš, babě se nedivím, já mám ze psů panickou hrůzu, musíš mu prostě zamezit utíkat. tohle se stát mě, taky tě budu častovat výrazama, které se ti nelíbí. Se nezlob, ale je poviností každého pejskaře si psa vychovat a mít ho pod dozorem. Tohle je nevychovaný pes :nevim: Ale napoprvé ti nejspíš dají jenom upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný