STM Explorer 15-36kg

1532
16.9.13 10:04

STM Explorer 15-36kg

Ahoj, potřebuji poradit s výběrem. Musíme koupit nové sedačky do druhého auta, pro příležitostné vození na krátké vzdálenosti. Máte někdo zkušenosti s touto sedačkou STM. Jakou mají bezpečnost, polohování atd.

Ještě jsem koukala na Graco-junior maxi, ale myslím, že bezpečnost je nižší než u STM.

Prosím poraďte, třeba i jiné značky, ale v podobné cenové relaci :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
16.9.13 10:10

@teta 278 My máme Starlight a jsem s nimi spokejená… máme ji pro obě děti, je pohodlná a ta 15 - 36 kg byla podle testů druhá nejlepší a nejbezpečnější… i z hlediska bočního nárazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
16.9.13 10:30

@Regina Hero : Máme jinak v autě taky STM Starlight a spokojenost. U tich 15-36kg právě nevim, takže dík za info ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.13 10:38

@teta 278 z hlediska bezpečnosti má STM Explorer 3, kdežto Graco pouze 1, takže ta bezpečnost je tam větší, ale Explorer je základní model od STM, cenovka 1300,– dává tušit, jak je na tom, takže polohování jen kousíček, polstrování opravdu slabé, je to opravdu jen jako záložní sedačka, na běžné každodenní a dlouhé cesty to chce něco lepšího, třeba u STM alespoň MySeat, nebo Solar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
16.9.13 10:52

@steeve : Pokud kouknu na STM Explorer pirate - tam je cena kolem 1.900,–,takže to je pouze o něco dražší potah?

Byla nám nabízena sedačka od Faber? přesně si nepamatuji název a ani jsem nějakou takovou značku nedohledala. Podobná byla od Patron. Nevíš náhodou, co nám to chtěli prodat? :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.13 11:11

@teta 278 ta Explore se vyrábí ve standartních barvách Chili a Pirate okolo 1900,– a pak je dlouhodobě akční barva Jeans za 1300,–
autosedačka Faber mi teda nic neříká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
25.9.13 22:12

Ahoj,
taky hledám autosedačku do auta k prarodičům a nějak si nevím rady :zed: Pročítám testy, ale… :mrgreen: Nechci úplný šunt, ale taky se mi za ni nechce dávat tři a více tisíc :oops:

Co je lepší v této kategorii… Cybex Solution, Römer Adventure, STM Explorer.

Prosím @steeve co bys doporučil? Na druhou stranu jsou dceři jsou 4 roky, takže to není záležitost na rok :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.9.13 08:03

@PajaF přesně jak píšete v poslední větě, není to sedačka na rok, ale bude ji mít dalších 6 let, takže jestli koupíte sedačku za 1800,– nebo 3000,– tak ten rozdíl 16,– Kč/ měsíc to je přeci směšná částka,
proto pokud jezdíte častěji a třeba i delší cesty šel bych do něčeho pohodlnějšího, třeba Römer Kid, MC Rodi XP 2, Storchenmühle Solar, Cybex Solution X… - jsou to sedačky které stojí sice 3000,–, ale i z bezpečnosti jsou lepší než vámi jmenované, tyto všechny mají 4 *, a jsou i pohodlnější- více polstrované, jsou širší, a i s lepší boční ochranou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
26.9.13 09:08

@steeve moc děkuji za odpověď. Máte pravdu :think: ale přece, kdybychom chtěli některou z těch levnějších, která by byla lepší? :mrgreen:
Pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.9.13 09:32

@PajaF no tak z těch jmenovyných, ten Adventure bude stejně přes 2t., tam už taková úspora není, nejlevněji vyjde ten Explorer, dá se koupit okolo 1300,– o něco lépe polstrovaný je ten Solution, ale cena už je okolo 1800,–, ale je to taková zlatá střední cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
26.9.13 09:39

@steeve moc děkuji… mám o čem přemýšlet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie