Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, potřebuji poradit s výběrem. Musíme koupit nové sedačky do druhého auta, pro příležitostné vození na krátké vzdálenosti. Máte někdo zkušenosti s touto sedačkou STM. Jakou mají bezpečnost, polohování atd.
Ještě jsem koukala na Graco-junior maxi, ale myslím, že bezpečnost je nižší než u STM.
Prosím poraďte, třeba i jiné značky, ale v podobné cenové relaci
.
@teta 278 My máme Starlight a jsem s nimi spokejená… máme ji pro obě děti, je pohodlná a ta 15 - 36 kg byla podle testů druhá nejlepší a nejbezpečnější… i z hlediska bočního nárazu…
@Regina Hero : Máme jinak v autě taky STM Starlight a spokojenost. U tich 15-36kg právě nevim, takže dík za info
.
@teta 278 z hlediska bezpečnosti má STM Explorer 3, kdežto Graco pouze 1, takže ta bezpečnost je tam větší, ale Explorer je základní model od STM, cenovka 1300,– dává tušit, jak je na tom, takže polohování jen kousíček, polstrování opravdu slabé, je to opravdu jen jako záložní sedačka, na běžné každodenní a dlouhé cesty to chce něco lepšího, třeba u STM alespoň MySeat, nebo Solar
@steeve : Pokud kouknu na STM Explorer pirate - tam je cena kolem 1.900,–,takže to je pouze o něco dražší potah?
Byla nám nabízena sedačka od Faber? přesně si nepamatuji název a ani jsem nějakou takovou značku nedohledala. Podobná byla od Patron. Nevíš náhodou, co nám to chtěli prodat?
.
@teta 278 ta Explore se vyrábí ve standartních barvách Chili a Pirate okolo 1900,– a pak je dlouhodobě akční barva Jeans za 1300,–
autosedačka Faber mi teda nic neříká
Ahoj,
taky hledám autosedačku do auta k prarodičům a nějak si nevím rady
Pročítám testy, ale…
Nechci úplný šunt, ale taky se mi za ni nechce dávat tři a více tisíc ![]()
Co je lepší v této kategorii… Cybex Solution, Römer Adventure, STM Explorer.
Prosím @steeve co bys doporučil? Na druhou stranu jsou dceři jsou 4 roky, takže to není záležitost na rok
![]()
@PajaF přesně jak píšete v poslední větě, není to sedačka na rok, ale bude ji mít dalších 6 let, takže jestli koupíte sedačku za 1800,– nebo 3000,– tak ten rozdíl 16,– Kč/ měsíc to je přeci směšná částka,
proto pokud jezdíte častěji a třeba i delší cesty šel bych do něčeho pohodlnějšího, třeba Römer Kid, MC Rodi XP 2, Storchenmühle Solar, Cybex Solution X… - jsou to sedačky které stojí sice 3000,–, ale i z bezpečnosti jsou lepší než vámi jmenované, tyto všechny mají 4 *, a jsou i pohodlnější- více polstrované, jsou širší, a i s lepší boční ochranou
@steeve moc děkuji za odpověď. Máte pravdu
ale přece, kdybychom chtěli některou z těch levnějších, která by byla lepší? ![]()
Pěkný den ![]()
@PajaF no tak z těch jmenovyných, ten Adventure bude stejně přes 2t., tam už taková úspora není, nejlevněji vyjde ten Explorer, dá se koupit okolo 1300,– o něco lépe polstrovaný je ten Solution, ale cena už je okolo 1800,–, ale je to taková zlatá střední cesta