Stokke nebo Concord

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
17.2.20 19:17

Stokke alebo Concord

Ahojte maminky. Rozhodujem sa medzi Concord Neo a Stokke Xplory. Prosim mate s nimi skusenosti, poradili by ste mi plusy a minusy? Bude to moj prvy kocik ????
Na teren a beh mam zase thule urban. Takze stokke a concord trojkombinaciu vyslovene do mesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
17.2.20 19:41

Mě by vadilo že sporták nejde dát do uplného lehu. Že je to jen kolíbkové ležení, jestli teda koukám dobře. Myslím že pro dítě je vhodnější rovné ležení. A více prostoru, já koukám na praktičnost. Ale jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
17.2.20 20:29

@Vitarka Máme Concord Neo. Pro mě převažují plusy. Jako zápor je malý košík. Dáš tam docela dost, musíš skládat, ale když to prezenu, tak mi z něj padají věci. Pro mě obrovská výhoda, máme i skládací hlubokou korbu. A sportovní sedačka jde po směru i proti směru jízdy. Vše nacpu do kufru Fiat Panda. Už ho téměř nepoužíváme, nicméně dcera skoro tři roky do něj stále vejde. Jinak zvládá i lehčí terén jako je tráva a lesní cesta, byl s námi i u moře a pořád je nádherný, nerozhrkaný a jako nový. Barvy nešisují, pěnové madlo naprosto v pořádku, kolečka nesjetá. A co pro mě pecka, tak se svými 158 cm a 48 kg jsem ho schopna čapnout v podpaží a zvládnout takové ty tří schodove úseky v mhd či domech bez cizí pomoci. Kolebkove ležení nikdy dceři nevadilo. Ba naopak, tím, že lze krásně naklánět, tak pro dceru s refluxem to bylo velké plus. Protože rovné sezení polohuješ směrem do sedu jen pod zády, to kolebkové jde s celým tělem a dítě mi nikam neklouze a krásně viděla i jako malinká ven z kočárku ještě když nesedla, ten náklon je velmi mírný a přitom dostatečný. U první dcery jsme měli polohování z roviny a s tím kolébkovým jsme měli spíše lepší zkušenost. Z té roviny pořád někam klouzala, protože nohy zůstávaly v rovině, ale tělo se naklanelo do sedu. A když dítě není v sedu pevné, tak se všelijak sesouvá, poněvadž dost rodičů nevydrží mrčící dítě a polohují nesedící dítě, jenže to se jen s podeprenymi zády nemá šanci udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.2.20 20:42
@Trojlístek píše:
@Vitarka Máme Concord Neo. Pro mě převažují plusy. Jako zápor je malý košík. Dáš tam docela dost, musíš skládat, ale když to prezenu, tak mi z něj padají věci. Pro mě obrovská výhoda, máme i skládací hlubokou korbu. A sportovní sedačka jde po směru i proti směru jízdy. Vše nacpu do kufru Fiat Panda. Už ho téměř nepoužíváme, nicméně dcera skoro tři roky do něj stále vejde. Jinak zvládá i lehčí terén jako je tráva a lesní cesta, byl s námi i u moře a pořád je nádherný, nerozhrkaný a jako nový. Barvy nešisují, pěnové madlo naprosto v pořádku, kolečka nesjetá. A co pro mě pecka, tak se svými 158 cm a 48 kg jsem ho schopna čapnout v podpaží a zvládnout takové ty tří schodove úseky v mhd či domech bez cizí pomoci. Kolebkove ležení nikdy dceři nevadilo. Ba naopak, tím, že lze krásně naklánět, tak pro dceru s refluxem to bylo velké plus. Protože rovné sezení polohuješ směrem do sedu jen pod zády, to kolebkové jde s celým tělem a dítě mi nikam neklouze a krásně viděla i jako malinká ven z kočárku ještě když nesedla, ten náklon je velmi mírný a přitom dostatečný. U první dcery jsme měli polohování z roviny a s tím kolébkovým jsme měli spíše lepší zkušenost. Z té roviny pořád někam klouzala, protože nohy zůstávaly v rovině, ale tělo se naklanelo do sedu. A když dítě není v sedu pevné, tak se všelijak sesouvá, poněvadž dost rodičů nevydrží mrčící dítě a polohují nesedící dítě, jenže to se jen s podeprenymi zády nemá šanci udržet.

a je to vhodné na páteř to kolébkové? Já to nevím, jen se ptám. Spíše jsme myslela že lepší bude rovný leh pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
17.2.20 21:01

@Veru1987 někde na internetu je článek fyzioterapeutky, která se kolébkovému ležení vyjadřuje…zkrátím to - není to vhodné. Představ si, že usneš na židli a někdo Ti jí jen zakloní dozadu? Co myslíš, jak Ti bude až se probudíš? Protáhneš se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.2.20 21:04
@Pavlička píše:
@Veru1987 někde na internetu je článek fyzioterapeutky, která se kolébkovému ležení vyjadřuje…zkrátím to - není to vhodné. Představ si, že usneš na židli a někdo Ti jí jen zakloní dozadu? Co myslíš, jak Ti bude až se probudíš? Protáhneš se?

Já si to právě myslím, že to není dobré. Já měla kočárky vždy do úplného lehu, rovné. Tady to @Trojlístek chválí tak se ptám. Mi to příjde jen jako trendy, moderní kočárek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
17.2.20 21:12

@Veru1987 myslím, že není vhodné pro žádné malé dítě. To by mělo mít tu hlubokou korbu. Ideální je, pokud dítě už sedí. S tou židlí jsem to zkoušela a není to správně přirovnané, poněvadž na židli nejdou polohovat nohy, na té sedačce ano a celý ten posed je jiný. Nicméně tady nechci rozpoutat bitvu a čekala jsem, že to někdo vytáhne. Nejsem ochotná o tom diskutovat ve větší míře. To si musí zvážit každý sám. Daleko horší jsou ty napolohované děti ve sporťáku, které ještě nesedí. To vidím dnes a denně tyhlety pasivní sedy a zhroucené dítě na stranu, nebo všelijak vypodložené. Máme ještě polohovatelné golfky, dcera už si sama umí říct, který kočárek, obyčejně volí Concord. Obě mé holky šly pořádně do sporťáku až v roce. Ale u toho refluxu to bylo fajn, ikdyž byla malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.2.20 21:21
@Trojlístek píše:
@Veru1987 myslím, že není vhodné pro žádné malé dítě. To by mělo mít tu hlubokou korbu. Ideální je, pokud dítě už sedí. S tou židlí jsem to zkoušela a není to správně přirovnané, poněvadž na židli nejdou polohovat nohy, na té sedačce ano a celý ten posed je jiný. Nicméně tady nechci rozpoutat bitvu a čekala jsem, že to někdo vytáhne. Nejsem ochotná o tom diskutovat ve větší míře. To si musí zvážit každý sám. Daleko horší jsou ty napolohované děti ve sporťáku, které ještě nesedí. To vidím dnes a denně tyhlety pasivní sedy a zhroucené dítě na stranu, nebo všelijak vypodložené. Máme ještě polohovatelné golfky, dcera už si sama umí říct, který kočárek, obyčejně volí Concord. Obě mé holky šly pořádně do sporťáku až v roce. Ale u toho refluxu to bylo fajn, ikdyž byla malá.

Mi šla dcera do sportáku asi 6-7m ale měli jsme už malou korbičku a byla zima. S fusákem to bylo na pres. Ale byla v lehu. Jednou se přitáhla za madlo. A tak šlo pryč. Já neposazovala, nechodila s dcerou za ruky atd… A osobně myslím že i pro roční je lepší rovné ležení. Ale jak říkám můj názor, můj pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí