Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Manžel se právě vrátil se starší dcerkou od doktorky. Doporučila nám na suchý kašel Stoptussin, ale manžel spěchal do práce, takže ho koupí až odpoledne. Mám doma Prospan, nevíte, zda má stejný účinek? Nerada bych Stoptussin kupovala zbytečně, či prospan otevírala kvůli jedné lžičce, abych ho odpoledne nahradila něčím jiným. Děkuji.
Prospan je na vykašlávání, na vlhký kašel. Takže pokud je kašel od doktorky řečeno suchý, tak bych ho nenačínala ![]()
Prospan na vlhky. Jinak vrele doporucuju svarit cerstvy nebo suseny tymian a popijet caj…bacha na med, drazdi ke kasli, inhalovat nejlepe Vincentku, nekolikrat za den dat lzici cibulove stavy s cukrem a vecer na noc Levopront, aby se vyspala. ![]()
@Aliik já právě myslela, že prospan je na suchý kašel, aby ho X
změnil na vlhký a začlo odkašlávání, stejně tak i stoptussin, proto jsem se ptala. Musím to tedy lépe nastudovat. ![]()
změnil na vlhký a začlo odkašlávání, stejně tak i stoptussin, proto jsem se ptala. Musím to tedy lépe nastudovat. ![]()
Moc oběma děkuji, bohužel cibuli jsem už udělala, ale s medem
a ten Levopront je volně prodejný? A čajík určitě ještě udělám. Díky za rady.
Není zač, tady je to moc hezky popsané, co na jaký kašel: https://www.lekarna-melnik.cz/…ak-ho-lecit/ ![]()
@Aliik tak jsem se konečně od kojení a jiných povinností dostala k přečtení článku, za který děkuji. A tam právě píšou, že Stoptussin je na den na odkašlávání a na noc funguje na tlumení, tak asi zůstanu jen u něj, abych to nějak nemíchala.
Cibule s medem se taky dela u nachlazeni, tak snad ji nebude drazdit. Levopront je volne prodejny a je z nove generace leku, ktery velmi dobre zabira. Ono to pres den chce co nejvic zvlhcit a pripadne utlumit hlavne na noc. Nam nejvic zabira ta inhalace Vincentky. Tak at je lip, ja ted u trilete dcery bojuju se zarazenou rymou, zkousime kde co, inhalace bohuzel zatim nedava.
@cassy ten Levopront mě láká zkusit, ale stoptussin, který nám lékařka naordinovala, by měl přes den uvolňovat hleny a v noci tlumit kašel, jak se píše v článku, viz. výše. Moc to nechápu, ale jestli ho mám kombinovat či střídat ještě s něčím jiným nebo dát úplně něco jiného, kdo se v tom má vyznat
a na tu vincentku máte nějaký inhalátor? Mám také tříletou.
Ja tyhle chemicke koktejly v podobe sirupu moc nemusim, jde to hodne resit prave bylinkami a inhalaci, ale vecer se potrebuji vyspat, takze davam vzdy neco podle druhu kasle. Ted jsem si vzpomnela, ze na ORL mi jeste doporucovali kdyz sirup, tak Neoangin, je na suchy kasel a davaji ho v nemocnici pri laryngitidach. Jinak mame klasicky inhalator s naustkem i do pusy prave na inhalaci pri kasli.