Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeee jak já ti rozumím, jen s tím, že já měla doma nedonošenečky se startovací vahou jen něco málo přes 1,5 kg. Taky jsem pořád vážila a řešila, jestli přibírají dostatečně. Úplně zbytečně. Váhu zase prodej a uklidni se. Nepočítej počet kojení ani minuty, koj prostě jak si malá řekne. Vždyť baští, přibírá, pravidelně čůrá a to je hlavní. A že pokažd jinak dlouho? Vždyť ty také ke každému jídlu nesníš svíčkovou se šesti - jednou člověk jí více, podruhé méně, ale má třeba zase dřív hlad. Hlavně si nedej někde nakukat, že tvoje mléko ji nestačí a že bys měla dokrmovat. Protože tvoje mléko, je to nejlepší, co jí můžeš dát
Jo a pamatuj taky na to, že kojené děti někdy prostě přibírají a rostou skokově.
Byla bych v klidu, mě malá přibrala na porodní váhu až po 14 dnech, se staršími jsme s porodní váhou odcházeli už z porodnice. U malé jsem se taky hroutila že málo přibírá, spala v noci celou noc a já ji budila na jídlo po 3 hodinách, kolikrát jsem ji ještě dokrmila vlastním odstříkaným mlíkem a ona se pak poblila
Pak jsem to přestala řešit, nebudila a nechala spát a nechala to na ní a přibírá. Ne kilo za měsíc, ale důležité je, že nehubne. Někteří stejně staří mají už skoro 12 kilo, malá má přes 7. Drž se ![]()
@Anonymní píše:
Moje dcera taky neplakala a hubla…
Ale zakladatelcino dítě nehubne, ale pribira.
Děkuji moc všem za povzbuzeni. Doktor říkal, ať jsem v klidu, že pribíra v pohodě a že je zdravé miminko. Ať nic nepočítám a věnují se manzelovi:-))) tak má prehnanost se na chvilku uklidnila. Já nevím, že mě to materstvi, tak z úzkostlivělo, já z počátku brečela, jen tak. Teď to je nárazové. Asi se nudím, nebo moc čtu. Musím se víc radovat z toho, že je holčička hodná a dělá mi radost.
Syn se dostal zpet na porodni vahu az 20. den. Takze logicky za prvni mesic nepribral skoro nic. Prvni dve deti nepribiraly nijak rychle, do pul roku tak hoodne tesne zdvojnasobily porodni vahu. Hlavne nejstarsi, ta je malinka do ted (do prvni tridy sla se 110 cm a 16 kg). Kluk je ted celkem prumerny. Treti pila 5-6krat denne a pritom byla v porovnani se sourozenci „spekacek“. Umela a umi se nacpat k prasknuti a ma ve 3 letech pres metr.
@Klíča já tě chápu
Proto bych tě chtěla trochu uklidnit ![]()
Potřebujete obě, abys byla v pohodě. Vidíš, že jsme se vzácně shodly, že malá by dobrovolně nehladověla ![]()
Já teda měla druhé dítě exota, i doktorka se nad tím pozastavila. Ona už v porodnici měla větší než porodní vahu snad třetí den.
Ale být tebou, tak se s tím fkat nestresuju. Jednou za týden si ji prevaz, jestli nezhubla a to stačí.
Moje dcera taky neplakala a hubla…