Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
potřebuji od vás poradit. Před týdnem jsem se dozvěděla, že má sestra přišla o děťátko v osmém týdnu těhotenství. Já sama jsem teďka v desátém a mám hrozný strach. Dost často mě pobolívá v podbříšku, něco jako menstruační bolesti. Bojím se, že by s mimčem nemuselo být něco v pořádku a k doktorovi mám jít až 28. 12. Teď má doktor dovolenou a já nevím co mám dělat. Nejsem si jistá, jestli jsem si nějaký problém nevsugerovala, ze strachu, že o mimčo taky přijdu. Jsou bolesti v podbříšku normálním jevem v těhotenství, nebo si mám opravdu dělat starosti? ![]()
Ahoj,
bolesti jsou celkem normalni, ale naprosto chapu, ze ted se o mimi bojis vic. Myslim, ze nemusis mit strach, ja mela u prvni dcery bolesti taky. Pouze pokud bys zacala spinit, tak je dobre jet rovnou k Dr. ale jinak myslim, ze neni duvod.
Navic, pokud by bylo neco v neporadku, tak v tomto stadiu by s tim zrejme stejne neslo nic delat, takze navsteva Dr. by nicemu nepomohla (tady jsem po revizi)
Drzim palce
Kacica
tterko, jsou uplne normalnim jevem, je to tim jak se roztahuje deloha, takze vsechno je urcite v poradku ![]()
Ahoj tterko, bolesti v podbříšku jsem měla u obou těhotenství, je to normální, děloha se začíná probouzet. Buď v klidu, hodně odpočívej a mysli na hezké věci. Krásné a pohodové těhotenství! ![]()
Ahojky tterko,
na začátku těhu mě taky bolelo v podbřišku a to dost. Neboj se, je to úplně normální. Chápu tvůj strach, prožívala jsem to stejně. Měj se moc hezky a tvé sestře držím palce, ať se jí brzy podaří otěhotnět.
Pa, pa.
Ahojky. I mě bolelo v podbříšku. A od 20. tt mi tvrdlo břicho. Ta bolest je normální (jak píšou holky předemnou - roztahuje se děloha), ale s tím tvrdnutím je to horší - to chce odpočívat a nenamáhat se. Tak ať máš „jen“ ty bolesti. Pa
ahojky.i me porad boli v podbrisku.je to ale normalni.deloha se roztahuje.i ja o miminko prisla ve 12 tydnu,takze mam strach,ale rikam si ze stejne stim nic neudelam.
a abych te uklidnila,tak kdyz miminko umrelo(ja to teda netusila),tak me brisko bolet prestalo.asi jak mimco prestalo rust.taky jsem zacla spinit a strasne me bolelo v zadech.
jestly se ale necitis dobre nebo nastanou naky problemy co se ti nezdaji,tak klidne jedn na pohotovost.oni ti udelaji ultrazvuk a budes klidnejsi. ![]()
preji ti i vsem tehulkam tady at je vse o.k. a miminkam se u nas liby ![]()
Ahoj,
bolesti v podbřišku jsem měla v obou těhotenstvích a všechno bylo v pořádku. Ale moc dobře si pamatuju, jak jsem pořád šílela strachy.
Lenka
Ahoj, ted jsem take mela bolesti bricha, tak jsem neotalela a rekla to dr., rikal, ze dulezite je nekrvacet, jinak pry jsou bolesti normalni…misa
Holky,
strašně moc vám děkuji za uklidnění. Nějak mě vystresoval ten sestřin potrat. Teď už budu klidnější. Ještě jednou moc děkuji
taky se přidávám do diskuze, mě taky bolelo bříško, hlavně ze začátku a jsem to nevydržela a šla doktoru. Udělali mi ultrazvuk a vše bylo v pořádku, akorát mi doporučili odpočívat, ostatně jak tady píšou všechny ostatní holky. Neboj, budeš mít zdravé miminko.