Strach, protože jsem po termínu

308
17.4.23 14:22

Strach po termínu.

Ahoj holky, jsem 40+3 a docela mě to přestává bavit :D. Břicho mi tvrdne každý den několikrát + menstruační bolesti, ale jen par sekund. Pročítám to malé, jak se tam protahuje. Ale jinak nic moc nenasvědčuje k porodu. Velmi se bojím vyvolavacky. Jednou jsem ji zažila při revizi dělohy a mám z toho trauma do teď… prosím o vaši zkušenosti s porodem po termínu. Bylo mimco o dost větší a měly jste pak složitější ten porod nebo úplně na dnu nezáleží? Jaká byla vyvolavacka u vas a v kolikatem dnu jste byly?

Zkouším různé přírodní cesty.. sex, prochazka do kopce, uklid… a teď jsem si koupila ananas :D, slysela jsem, ze i to muže pomoc.

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.4.23 14:35

@Janadzus na termínu vůbec nezáleží. Velikost je taky individuální.. moje 2 děti, jedno v termínu, druhé 3 týdny před. Obě měly lehce nad 3 kg.. starší po termínu 4.36 kg. Ale ten měl velké odhady od začátku. A mmchdm.3× vyvoláni a 2× rychlovka, jen bolestivá :think: ale dá se to zvládnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
17.4.23 14:40

Malá se narodila 41+3. :) Taky jsem zkoušela kdeco z babských rad, neřekla bych, že něco z toho pomohlo. Na kontrole v porodnici den předtím mi doktor řekl, že už to vypadá, že se k tomu schyluje a pokud souhlasím, udělá mi Hamiltona a odpoledne/večer to konečně začalo. Na druhý den jsem byla objednaná na vyvolání a to ještě jenom proto, že ten den předtím už měli hodně plno. :D Já myslím, že máš ještě slušnou šanci, že to začne samo.

Mimino větší nebylo (3,2 kg) a porod byl vcelku ok, od příjezdu do porodnice asi za 6 hodin, z toho fakt mordor to byl až tak poslední 3 hodiny, předtím se to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.4.23 14:40

Třetí dítko se mi narodilo 2 týdny po termínu vyvolávaně s váhou 4130g a úplně v pohodě byla za hodinu a půl od tablety venku, vyvolávání se bát nemusíš. Vyvolávali mi i první kvůli preeklampsii a taky to bylo v pohodě a rychlé, trvalo to 5,5 hodiny od tablety.
U třetí jsem taky dělala všechno proto, abych porodila, dokonce jsem si 3× řekla o Hamiltona a nic nezabralo :roll: Procházky, úklid, sex, vana, víno, ananas, ricinový olej, bylinná napářka..vše bylo marné, pomohlo až vyvolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
17.4.23 14:41

To jsi mě pobavila. :lol: Já rodila 42+1 a 42+3. První bez vyvolávačky, druhé s, ale vše bylo úplně v pohodě. Dokonce děti hned po porodu pásly koníčky. Prostě se jim u tebe v bříšku líbí, tak si to užívej. :kytka:

A obě krásnou váhu +-3,500g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37182
17.4.23 14:50

Měla jsem všech tri po termínu 40+5 2840g, 41+2 3330g tam už mi hrozilo vyvolávání, ale pár hodin před si to rozmyslel. Dva dny před porodem jsem si nechala udělat Hamiltona. A poslední 40+2 3300g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
17.4.23 15:20

Mně vyvolávali, resp. dali mi preindukční tabletu a že vyvolávat budou další den, ale porod se rozjel v noci sám. Od prasknutí vody a první slaboučké kontrakce bylo dítě za 3 hodiny na světě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.4.23 15:24

Taky bych se bala.
Rodila jsem 42+0, mimco 4,3 kg a nejlepsi porod. Ale to bylo tim, ze jsem mela svoji skvelou PA. Nechala jsem si udelat prutoky, vse zkontrolovat, podepsala papir. Ten natlak byl hnusnej (vsichni se tedy chovali korektne, byli fajn, individualni pristup - ale stejne to bylo neprijemne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
17.4.23 15:42

Já porodila den před nástupem na vyvolání 41+3, dítě mělo 3500, pohoda.
U druhého jsem dostala vyvolávačku (rozjelo se to půlkou tablety) v den termínu a z toho byl akutní císař.
Dítě 4370, veliká hlava, byl v nevýhodném postavení a nedarilo se mu dorotovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4298
17.4.23 15:49

Ještě se neboj, ještě máš spoustu času. Já vím, ono se to lehko řekne. Mé třetí dítě se narodilo spontánně přirozeně ve 41+3, bylo největší ze všech s největší hlavou a porod byl nejrychlejší. Mně hodně pomohlo, když jsem se s tím vyvoláváním smířila, mělo proběhnout 41+4. A asi dvě hodiny na to se porod rozběhl sám. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37285
17.4.23 15:51

Může se to změnit ze dne na den, já u prvního byla zamčena na 100 západů a druhy den sem porodila :D velikost je taky individuální, syn narozený po termínu měl o půl kila min, než dcera narozena o 14 dni dřív. Mysli pozitivně, stres tomu nepomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
17.4.23 15:53

Obě děti jsou po termínu. První 41+3 s váhou 3700g a druhé 41+2 s váhou 3100g. U prvního nepomohlo asi nic a kontrakce 30h a porod rizikový z důvodu slabé děložní činnosti ( museli podpořit oxytocinem). U druhého si myslím, že pomohlo červené víno s masáží bradavek. To jsem si vyvolala celkem silné posličky až z toho byly sílící kontrakce na 24hodin. Samotný porod za 10 min hotovo bez léků. Vyvolání jsem se také bála, ale naštěstí jsem byla v porodnici, kde vyvolávají až od 41+5. V mé bližší porodnici vyvolávají už od 41+0 a to jsem rozhodně nechtěla. Takže se možná i informovat u tebe v porodnici. Jinak držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.4.23 16:01
@novaa píše:
Obě děti jsou po termínu. První 41+3 s váhou 3700g a druhé 41+2 s váhou 3100g. U prvního nepomohlo asi nic a kontrakce 30h a porod rizikový z důvodu slabé děložní činnosti ( museli podpořit oxytocinem). U druhého si myslím, že pomohlo červené víno s masáží bradavek. To jsem si vyvolala celkem silné posličky až z toho byly sílící kontrakce na 24hodin. Samotný porod za 10 min hotovo bez léků. Vyvolání jsem se také bála, ale naštěstí jsem byla v porodnici, kde vyvolávají až od 41+5. V mé bližší porodnici vyvolávají už od 41+0 a to jsem rozhodně nechtěla. Takže se možná i informovat u tebe v porodnici. Jinak držím palce ;)

Vyvolani muze odmitnout. Nerozhoduje porodnice, ale zena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30664
17.4.23 16:04

Přenášela jsem třikrát, poprvé vyvolávačka, podruhé a potřetí jsem měla jít taky na vyvolání, v pondělí, a děcka se lekly a obě se narodily v neděli :mrgreen: 8)
Pro mě byly nejotravnější dotazy „Ty jsi ještě celá?“ a „Už?“ 8)
 Neboj.

Příspěvek upraven 17.04.23 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15131
17.4.23 16:06
@laducha píše:
Přenášela jsem třikrát, poprvé vyvolávačka, podruhé a potřetí jsem měla jít taky na vyvolání, v pondělí, a děcka se lekly a obě se narodily v neděli :mrgreen: 8)
Pro mě byly nejotravněší dotazy „Ty jsi ještě celá?“ a „Už?“ 8)
Neboj.

beztak jim to brácha prásknul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí