Strach sednout za volant

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6101
5.7.18 23:20

Strach sednout za volant

Ahoj, chtela bych se vas zeptat, jak jste se popraly se strachem z rizeni auta. Ja to nedokazu sednout a jet, uz x let je vzdy obdobi, ze me manzel posadi do auta a nekam to odridim, ale ja z toho mam jen osypky, je mi za volantem zle a nedokazu jet v klidu, tak to rizeni zase hodim za hlavu. Ale ja vazne potrebuju kdyz uz je ditko obcas nekam zajet, byt stale na nekom zavisla je sileny. Co cam pomohlo ci jak jste premohly strach? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pifinka
5.7.18 23:24

čaues, mně moc pomohlo pořídit si automat :D Nemusím myslet na pedály a jakou rychlost zařadit a jestli mi to nechcípne, nebo jeslti se při rozjíždění do kopce neopřu o auto za mnou atd. A taky mi pomohlo že jsem s tím automatem začala jezdit sama, nikdo mě nepeskoval, neznervozňoval a teď si troufám říct, že řídím fakt ráda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.18 23:26

@bibianka jestli se necítíš za volat nesedej. Akorát budeš dělat kyksy a ohrožovat okolí. Podle mě člověk co se bojí, nemá za volantem co dělat. Já se třeba bojím jezdit v zimě od té doby co jsem jako puberťačka s tuning autem dostala hodiny na křižovatce, a málem přejela chodce … Zkoušela jsem pak několikrát jet v zimně a dělala jsem kyksy… Bála jsem se. Tak prostě v zimně nejezdím. Jestli ale chceš za každou cenu tak popros manžela aby s tebou jezdil ze začátku, trasy kde není moc provoz a tak…

• Citovat
  • Upravit
10726
5.7.18 23:28

Me pomohl dobry instruktor,veselej klidas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
5.7.18 23:29
@Pifinka píše: čaues, mně moc pomohlo pořídit si automat :D Nemusím myslet na pedály a jakou rychlost zařadit a jestli mi to nechcípne, nebo jeslti se při rozjíždění do kopce neopřu o auto za mnou atd. A taky mi pomohlo že jsem s tím automatem začala jezdit sama, nikdo mě nepeskoval, neznervozňoval a teď si troufám říct, že řídím fakt ráda.

Na automatu me odrazuje,ze pak vlastne clovek bez nej neumi ridit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
5.7.18 23:32

automat skvělá volba a hlavně jezdit a vyjezdit se, nic jiného na to není:) Automat dosti pomůže. Můžeš se na max soustředit na cestu a nemusíš nic jiné řešit:) (automat mám a né, že by to byla podmínka, ale auto co jsem chtěla bylo v automatu tak proč ne a je to skvělý a asi bych už neměnila za manual ikdyž s řízením nemám problémy (dojížděla jsem roky 100 km denně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
5.7.18 23:34

@tasa když zakladatelku děsí řízení jako takové, je fajn na něm minimálně začít a mít jistotu v silničním provozu…pak už je otázka, ajk moc bude střídat auta-já mám své a střídat víceméně nemusím, ale problém mi to neděla, ale jen proto, že mám opravdu dosti nalítáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6101
5.7.18 23:35
@Anonymní píše:
@bibianka jestli se necítíš za volat nesedej. Akorát budeš dělat kyksy a ohrožovat okolí. Podle mě člověk co se bojí, nemá za volantem co dělat. Já se třeba bojím jezdit v zimě od té doby co jsem jako puberťačka s tuning autem dostala hodiny na křižovatce, a málem přejela chodce … Zkoušela jsem pak několikrát jet v zimně a dělala jsem kyksy… Bála jsem se. Tak prostě v zimně nejezdím. Jestli ale chceš za každou cenu tak popros manžela aby s tebou jezdil ze začátku, trasy kde není moc provoz a tak…

To.mi radi i mamina, ale ja bych vazne chtela nsucit se to, staci mi par tras, jen si zajet do obchodu a domu, ale ten strach je sileny. Neresila bych to, asi jsou lidi, kteri na to proste nemaji, ale nakopla me situace co se stala pred par dny. Muj tatka si musel vzit propustku z prace a pak 2 hodky nadelavat, aby me vzal do obchodu nakoupit na oslavu. Takhle to proste delat nejde :,( :nevim: :roll: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
5.7.18 23:36

Já musela začít jezdit sama. Jakmile jsem jela s někým, tak jsem byla nervozní. Ale bydlím na vesnici, takže jezdím do druhý vesnice s dcerou do školky, nebo do menšího města. Ale už se odvažuju dál a dál, ale prostě si to musím osahat sama, maximálně s ženskou jako mamkou, nebo ségrou, které řídí. S chlapama nee, přítel mi do řízení kecá do dneška a táta taktně mlčí, ale stejně jsem z něj nervozní. Taky jsem u nás nebourala do kopce, ale dobrý, víc si hlídám rychlosti, když najíždím kopec. Jinak bych taky radši volila auto s automatem, nebaví mě řazení :mrgreen: Řídím se otáčkoměrem, ale stejně to většinou právě od přítele schytávám, že už mám mít přeřazíno na vyšší rychlost, než jedu apod. :jazyk: Jezdím dva roky, mezitím jsem měla skoro 20 let pauzu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6101
5.7.18 23:40

Automat by byla fajn volba, par stresu by odpadlo, jako zacatecnik mam pocit, ze nestiham radit, slapat na pedaly a cumet po chodcich, ale na druhou stranu, clovek zakrni a nemuze sednout don normalniho auta, pak je v haji.
Ja asi cekam, ze se jednoho dne vzbudim a nejednou to budu umet na vybornou. Ono se rekne musis jezdit, vyjezdis se, ale strach, ze nekomu ublizim…aaaachjoo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
5.7.18 23:45

Ze začátku, když jsem měla čerstvě řidičák, jsem se také bála… Chce to hodně jezdit, tím se vyjezdíte a bát se časem přestanete, začla bych někde kde není moc provoz, případně si zaplatit v autoškole kondiční jízdy… Já získala za volantem jistotu a sebedůvěru až po několika letech, opravdu je třeba něco najezdit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.18 23:47

Upřímně, nejela bych takhle ze začátku sama. Pokud se bojíš, budeš akorát zmatkovat. Já se rozjíždím s manželem. Jsem po autoškole skoro rok. Teď jsem se do toho opřela a jezdím s mužem. Je něco jiného, sednout sama po kondičních jízdách a po autoškole, kdy má člověk vyježděné celé město. Každý den je na silnici nějaká situace, při které mi manžel popřípadě poradí včas. Jezdím teď asi 10 dní a manžel už mi do toho tolik kecat nemusí. Taky jsem stresař. Budu šťastná, když se dopravim sama do práce a do obchodu. Již jsem jela asi dvakrát mimo provoz za autem, srdce v krku, snad se časem vyjezdim a nebudu se tolik bát… Anna

• Citovat
  • Upravit
4215
5.7.18 23:47
@bibianka píše:
Automat by byla fajn volba, par stresu by odpadlo, jako zacatecnik mam pocit, ze nestiham radit, slapat na pedaly a cumet po chodcich, ale na druhou stranu, clovek zakrni a nemuze sednout don normalniho auta, pak je v haji.
Ja asi cekam, ze se jednoho dne vzbudim a nejednou to budu umet na vybornou. Ono se rekne musis jezdit, vyjezdis se, ale strach, ze nekomu ublizim…aaaachjoo :think:

No, tak opravdu to asi ze začátku zkoušet někde, kde je menší provoz a žádní chodci :mrgreen: To mi vyhovuje, že jsem na vesnici, cesty mezi polema, lesama, potkáš maximálně traktor, no, nebo cyklisty :roll:
Nebo si zaplatit ty kondiční jízdy, nebo jak se to jmenuje :nevim:
Já při těch prvních jízdách byla taky nervní, teď už mi to nepřijde, sednu a jedu. Už si nedokážu přestavit, být na někom závislá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
5.7.18 23:54

Já nevím, ale pokud máš až panický strach z řízení a bez důvodu (třeba prožitá havárie), tak neřiď. Každý je na začátku, než se vyjezdí nervózní, ale tak nějak normálně. Myslím, že právě panika a strach vedou k chybám a ke zmatkům na silnici. S dítětem bych neriskovala.
Jinak na přemožení strachu je jen a jen ježdění. Ale pokud by pro tebe byla každá jízda taková, jak popisuješ, tak nevím, jestli má smysl to lámat přes koleno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
5.7.18 23:56

Pomohlo mi dostat starsi auto,tudiz mi odpadl stres ze skody kdyz ho odru, zaplatila jsem si kondicky k ziskani jakstaks jistoty a pak uz jen jezdit a jezdit. Ale kazdy den i kdyby jen kolem baraku. Prvni mesic me denne bolelo bricho. Jezdila jsem jen mimo hlavni provoz a pouze naucenou cestu barak-skola-barak. Ted jezdim 9 mesicu,nejen ze mi jiz neni spatne a je mi jedno jaky je provoz,ale uz si troufnu i deti vyvezt na vylet a neumim si to bez auta predstavit. Za rok me „popelnici“ jak s laskou rikame konci technicka a nejspíš poridime nejake hezci ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová