Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
V pondělí mě čeká 1.trim.screening a já mám z toho strach. První těhotenství nedopadlo dobře ( hned na začátku) a já doufala, že další těhotenství už zažiju všechny kontroly a těšila jsem se na to. Nyní mě ale převládl strašný strach jestli bude všechno v pořádku ![]()
Měla jste také některá strach? Co vám pomohlo? Bojím se, že se budu třeba u ultrazvuku klepat a doktor mě bude mít za blázna
.
@Alaka2 píše:
Ahoj holky.
V pondělí mě čeká 1.trim.screening a já mám z toho strach. První těhotenství nedopadlo dobře ( hned na začátku) a já doufala, že další těhotenství už zažiju všechny kontroly a těšila jsem se na to. Nyní mě ale převládl strašný strach jestli bude všechno v pořádku
Měla jste také některá strach? Co vám pomohlo? Bojím se, že se budu třeba u ultrazvuku klepat a doktor mě bude mít za blázna![]()
.
Ano. Bála jsem se po těhotenských ztrátách opravdu hrozně. Pomohlo mi uvědomit si, že to prostě neovlivnim. Doktora neřeš, ten už viděl věci
. Držím pěsti, ať je všechno v pořádku! ![]()
@Alaka2 píše:
Ahoj holky.
V pondělí mě čeká 1.trim.screening a já mám z toho strach. První těhotenství nedopadlo dobře ( hned na začátku) a já doufala, že další těhotenství už zažiju všechny kontroly a těšila jsem se na to. Nyní mě ale převládl strašný strach jestli bude všechno v pořádku
Měla jste také některá strach? Co vám pomohlo? Bojím se, že se budu třeba u ultrazvuku klepat a doktor mě bude mít za blázna![]()
.
Uplne te chapu. Po nekolika ztratach je to bohuzel hodne stresu. Pokazde se clovek desi, ze doktor zase oznami, ze srdicko prestalo tlouct… At ti to dobre dopadne… ![]()
@Eva2610 děkuji
, snažím si taky pořád říkat, že nic už neovlivnim a že se miminko prostě zkontrolovat musí. Přítel půjde taky a ten se zase moc těší ![]()
Do toho všeho mě dnes trápí tahání asi děložních vazů a s tím stresem dohromady je to opravdu únavné ![]()
My ženy vydržíme fakt cokoliv ![]()
Každá dobře dopadnuta kontrola je krůček do budoucna. Bohužel se mi jednou stalo, že 1 screening dopadl super, a nakonec se to po.. o několik týdnů později. Člověk to opravdu neovlivní. Je to věc přírody, osudu.. Je potřeba mít víru a naději a snažit se nemyslet příliš na špatné věci. Těhotenství se ne nadarmo říkalo, že je žena v naději. Stát se může kdykoliv cokoliv. Ale člověk musí mít odvahu do toho jít i přesto.
Mě uklidňovalo, že je to normální, že se bojíme úplně každá, nejdřív jsem si říkala, že jak budu v druhém trimestru, tak se už tolik nebudu bát, ale bojím se stále vždy mezi kontrolami, kontrola mě na pár dní uklidní a pak zase strach. Taky si říkám, že i po porodu už se budu bát až do konce života jako matka, takže to beru jako přirozenou součást života. Neboj, určitě vše dobře dopadne. ![]()
@andelka83 je to tak
vím, že i po screeningu není vyhráno, je to pro mě jen první veliký milník zatím.
přesně jak píšeš, odvaha k tomu vlastně patří.
@Blanka991911 děkuji za povzbuzení a milá slova
máš pravdu, že bát se teď budeme vlastně už pořád ![]()
@Vanilkovavila budu moc držet palce
zvládneme to a bude to vše v pořádku ![]()