Strach z 1.trim.screeningu

25
2.3.24 14:44

Strach z 1.trim.screeningu

Ahoj holky.
V pondělí mě čeká 1.trim.screening a já mám z toho strach. První těhotenství nedopadlo dobře ( hned na začátku) a já doufala, že další těhotenství už zažiju všechny kontroly a těšila jsem se na to. Nyní mě ale převládl strašný strach jestli bude všechno v pořádku :roll:
Měla jste také některá strach? Co vám pomohlo? Bojím se, že se budu třeba u ultrazvuku klepat a doktor mě bude mít za blázna :srdce: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
2.3.24 15:48
@Alaka2 píše:
Ahoj holky.
V pondělí mě čeká 1.trim.screening a já mám z toho strach. První těhotenství nedopadlo dobře ( hned na začátku) a já doufala, že další těhotenství už zažiju všechny kontroly a těšila jsem se na to. Nyní mě ale převládl strašný strach jestli bude všechno v pořádku :roll:
Měla jste také některá strach? Co vám pomohlo? Bojím se, že se budu třeba u ultrazvuku klepat a doktor mě bude mít za blázna :srdce: :kytka:.

Ano. Bála jsem se po těhotenských ztrátách opravdu hrozně. Pomohlo mi uvědomit si, že to prostě neovlivnim. Doktora neřeš, ten už viděl věci ;). Držím pěsti, ať je všechno v pořádku! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.24 16:06
@Alaka2 píše:
Ahoj holky.
Měla jste také některá strach? Co vám pomohlo? Bojím se, že se budu třeba u ultrazvuku klepat a doktor mě bude mít za blázna :srdce: :kytka:.

Uplne te chapu. Po nekolika ztratach je to bohuzel hodne stresu. Pokazde se clovek desi, ze doktor zase oznami, ze srdicko prestalo tlouct… At ti to dobre dopadne… :hug:

• Citovat
  • Upravit
25
2.3.24 16:28

@Eva2610 děkuji :hug:, snažím si taky pořád říkat, že nic už neovlivnim a že se miminko prostě zkontrolovat musí. Přítel půjde taky a ten se zase moc těší :)
Do toho všeho mě dnes trápí tahání asi děložních vazů a s tím stresem dohromady je to opravdu únavné :dance:
My ženy vydržíme fakt cokoliv :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
2.3.24 17:30

Každá dobře dopadnuta kontrola je krůček do budoucna. Bohužel se mi jednou stalo, že 1 screening dopadl super, a nakonec se to po.. o několik týdnů později. Člověk to opravdu neovlivní. Je to věc přírody, osudu.. Je potřeba mít víru a naději a snažit se nemyslet příliš na špatné věci. Těhotenství se ne nadarmo říkalo, že je žena v naději. Stát se může kdykoliv cokoliv. Ale člověk musí mít odvahu do toho jít i přesto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
2.3.24 19:20

Mě uklidňovalo, že je to normální, že se bojíme úplně každá, nejdřív jsem si říkala, že jak budu v druhém trimestru, tak se už tolik nebudu bát, ale bojím se stále vždy mezi kontrolami, kontrola mě na pár dní uklidní a pak zase strach. Taky si říkám, že i po porodu už se budu bát až do konce života jako matka, takže to beru jako přirozenou součást života. Neboj, určitě vše dobře dopadne. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
3.3.24 09:30

Taky jdu zitra a mam bobky tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.3.24 15:16

@andelka83 je to tak :kytka: vím, že i po screeningu není vyhráno, je to pro mě jen první veliký milník zatím. :srdce: přesně jak píšeš, odvaha k tomu vlastně patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.3.24 15:19

@Blanka991911 děkuji za povzbuzení a milá slova :kytka: máš pravdu, že bát se teď budeme vlastně už pořád :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.3.24 15:19

@Vanilkovavila budu moc držet palce :palec: :srdce: zvládneme to a bude to vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí