Strach z 3.těhotenství

31672
29.6.12 20:32

Strach z 3.těhu

AHoj, asi jsem hloupá, ale…mám dvě děti, a ráda bych měla v budoucnu 4 - 5, byla jsem o tom přesvědčená, a stále jsem..jen jsem v nedávné době slyšela a četla už tolik smutných příběhů o těhu se špatným koncem, že mě najednou přepadl strach..tolik těhotenství končí špatně..celý život mě provází štěstí, mám dva krásné, zdravé kluky na první pokus..najednou mě napadlo, jestli jsem si to štěstí už nevybrala, a jestli ho mám znovu pokoušet..přijít o mimi, s tím bych se nikdy nesrovnala, máte to někdo podobně? díky..a prosím nepište mi, jak jsem blbá a hloupá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.6.12 20:38

Já si vždycky říkám, že pořád ten strach je menší než to štěstí, že mám v náručí malého uzlíčka:-D

• Citovat
  • Upravit
22054
29.6.12 20:44

Slavuško, já to mám úplně stejné… Na jednu stranu bych třetí dítko ráda měla, ale tohle je strašně silný proti-aspekt. Mám dvě zdravé děti - kluka a holku - obě těhotenství byla bezproblémová, klidná… nemám hlídací babičku, jsme s manželem na všechno sami (máme sice úžasného dědečka, ale přece jen už je to starší pán, nejde ho zatěžovat se vším) - a kdyby třetí těhotenství nemělo být tak pohodové, nevím, jak bychom to zvládali. Kdybych musela ležet, do toho třeba nějaká nemoc dětí nebo i manžela… a to už vůbec nechci přemýšlet o možnosti, že ono třetí miminko by nemuselo být zdravé.

Neporadím Ti, jak z toho ven, to si musíme každá srovnat sama v sobě. Já už to mám asi spíš srovnané, riskovat nebudu a úmyslně do třetího těhotenství nepůjdu. Ale kdyby se snad nějaké miminko samo rozhodlo k nám přijít (používáme celá léta velmi nespolehlivou metodu antikoncepce, takže určité „riziko“ tu je), přijmeme ho s otevřenou náručí. Neporadím Ti, ale soucítím s Tebou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4995
29.6.12 20:44

@slavuska1 jsem to úplně stejně :hug:,mám dva zdravé kluky a momentálně jsem v 7.tt, strach mám ještě teď a budu mít asi pořád. Doufám, že vše bude probíhat v pořádku :roll:.
Určitě si nemyslím, že jsi blbá nebo hloupá :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.12 20:45

Jsem potřetí těhotná, první trimestr byl teda trochu nepříjemný, hodně jsem špinila, i krvácela, celkem jsem se bála, taky - dvě zdravý děcka, nikdy žádný potrat ani problém s otěhotněním. No už jsem za půlkou, všechno se zdá být v cajku.

Já se to snažím brát tak, že každý máme na tomto světě vyměřený svůj čas a někdo dostane jen opravdu malou chviličku. Nic s tím nenadělám, stát se může kdykoliv cokoliv. Kdybych se ve všem řídila takovým strachem, tak ráno ani nevylezu z postele. Život se musí žít a brát, co nabízí, i tu případnou hořkou stránku, i ta k němu patří, nějak nás formuje, někam posouvá, věřím, že takové věci se pak dějí i proto, aby nás něco naučili. I kdyby to mělo být jen větší pokoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.6.12 20:51

Mě by tyhle myšlenky ještě před týdnem vůbec nenapadla..ale pak jsem objevila emimino, a tu strašnou spoustu smutných historek, a jak byly ty maminky silné, že to překonaly..ale já jsem strašná citlivka, a nezvládla bych to..a najednou mám pocit, že není možný, abychzrovna já měla pořád takový štěstí..no uvidíme..nakonec je ještě čas, mladšímu je teprv 5 měsíců..takže mám nejmíň 1 - 2 roky na rozmyšlenou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.12 20:59

@slavuska1 tak nečti žádné deníčky z prázdné náruče, žádné diskuze na téma potrat či úmrtí plodu a za nějakou dobu budeš zase v pohodě.

Já mám pocit, že tohle je hodně způsobené dnešní dobou, dřív byla samozřejmostí víra v Boha a tyhle věci se tím tak nějak trochu řešili, člověk věřil, že to nemá ve svých rukou, že jsou věci, které neovlivní a paradoxně mu to dodalo víc klidu a případné snad i smíření. A teď věříme, že všechno zvládneme, že každé nebezpečí dokážeme odvrátit, možná i věříme, že kdybychom to prťavý embryo neustále měli na očích někde na utz, tak se mu nemůže nic stát, když ho přeci vidíme…

Jestli chceš 4-5dětí, tak to holt budeš muset v hlavě trochu překopat, protože jen kvůli takovým představám se připravit o tu velkou partu doma je přeci škoda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.12 21:12

Já znám hodně rodin s mnoho dětma, jsem křesťanka, takže v této sortě se najde dost dětí a neznám jediný případ, kdy by se něco stalo. Když něco slyším, tak jedině z doslechu, jedna paní povídala, nicméně asi se budoucí matka musí připravit i na tu variantu, že to třeba může dopadnout i špatně, aby nebyla tak v šoku, kdyby se něco opravdu stalo. Smrt je „přirozená“. Jak psala Gladys, dřív to lidé asi zase tak neřešili a spoléhali na Boha.

• Citovat
  • Upravit
29350
29.6.12 21:12

Děti mám čtyři… u třetího těhotenství mě ani nenapadlo o něčem takovém přemýšlet, u čtvrtého se sem tam nějaká ta myšlenka mihla… ale i tak se dá říct, že jsem nenapravitelná optimistka a říkala jsem si (a říkám si pořád), že pokud se něco má stát, tak se to stane a stejně to neovlivním a věřila jsem, že všechno dobře dopadne… jediné, co mě trochu strašilo, abych to čtvrté neporodila předčasně, když jsem lítala kolem malé a ještě jsme k tomu všemu rekonstruovali byt… no a nakonec jsem dva dny přenášela… ale do pátého teda už nejdu… ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.6.12 21:17

Tak vám děkuju za rady, asi fakt přestanu číst ty smutný příběhy, a za 2 roky do toho půjdu znova…ty děti za to fakt stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
29.6.12 21:44

Tak já jsem třetí už nechtěla a přišlo samo :D, ale chápu to, každý máme nějaké strachy. Před Jonášem jsem měla jedno ZT, hned na začátku, ale nenechala jsem se odradit, jedináčka jsem nechtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
29.6.12 21:52

Slavusko, určitě se neboj a jděte do toho, je fajn, že chcete víc dětí, tak proč si to kazit nějakými obavami. Sice je pravda, že stát se může cokoliv, tady na e-miminu se to denně potrzuje, číst některé smutné příběhy je docela frustrující, ale nemít kvůli tomu více dětí, když je oba chcete, by byla škoda. :)
Ale na druhé straně Ti docela rozumím. Čekám teď třetí dítko, jsem v 31. týdnu a musím říct, že jsem taky zpočátku měla strach. Přesně jak píšeš, pořád jsem si říkala, že když se holky povedly napoprvé a těhotenství a porody proběhly naprosto bezproblémově, tak se teď něco pokazí. Ale teď už jsem celkem v pohodě, doufám, že i porod bude rychlý a mimčo bude zdravé. Ale vím, že jestli ještě půjdeme do čtvrtého dítka (jakože asi jo, protože čekáme třetí holčičku), budu zase mít obavy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.6.12 21:56

Ahoj, věř mi, že touha po miminku je větší než strach z toho, že bude něco špatně…
Máme 6 dětí, 4. a 7. těhotenství neskončilo dobře. S mužem nás to dost „zdrblo“. I když jsme doma měli 3 nebo 6 dětí, bolelo to. Ale ta touha to prostě přebije… Tyhle věci se prostě stávají strašně často…

Ať se vám daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.6.12 21:59

@katsha no on je ještě jeden háček, přítel tím moc nadšený není, hlavně kvůli penězům, ale jak říkám, ještě je čas, a já doufám, že si to do té doby rozmyslí..já vždycky chtěla velkou rodinu. a s pohlavím mám opačný problém, já bych zase chtěla holčičku, po dvou klukách :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.6.12 22:02

@fragola toho já se právě moc bojím, tý bolesti..vůbec si něco takového nedovedu představit, to bych nezvládla…já u staršího v porodnici vyváděla jenom kvůli banální žloutence, že hrozilo, že bude muset na světlo, a nebude 2 dny u mě na pokoji..taková jsem citlivka :? :) :hug: :hug: :potlesk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí