Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes 34+6, jsem se dozvěděla u doktora že z posledních testů mám streptokoka a Ecoli v pochvě
Něco jsem si o tom na netu našla, ale moc pozitivní to není… Mám strach o prcka. K tomu se přidal vysoký tlak, který si mám hlídat a měřit a jestli neklesne tak jet okamžitě do nemocnice. Máte některá podobné zkušenosti? Zdá se mi že se toho na mě najednou sesypalo hrozně moc, do teď bylo vše relativně v pořádku, jen tlak jsem měla pořád o něco vyšší ![]()
Ahoj,
streptokoka má každá, nevím x-tá, není to zas až tak nebezpečné - jen jde o přípravu porodního pole. Měli by Ti nasadit antibiotika, případně nějakou aplikaci do pochvy.
U dcery mi daly různé zaváděcí tobolky a gely. Bylo vše ok, jde o to, aby se to broučkovi nebo berušce nedostalo během porodu při vdechu do plic, do očí atd…alespoň takto mi to bylo vysvětleno. U posledního broučka mi dali celkově antibiotika.
Vysoký tlak hlídej a přesně se řiď instrukcemi doktorky! Mně při posledním těhotenství říkali, že jakmile tlak neklesne do dalšího, např., večerního měření, mám ihned přijet.
Hlavně klid a žádné prudké pohyby, máš to za pár
![]()
Tak streptokoka jsem mela, nic se nedeje, jen pri porodu dostanes penicilin, idealni jsou aspon dve davky, takze do porodky prijet vcas ( aspon 4 hodky) e coli nevim, ale mala to mela po porodu v zaludku a bylo to ok.
Ale urcite si dej pozor na ten tlak
Díky moc za podporu, jsme moc ráda za tak rychlou reakci
Prcek je ještě k tomu pořád hlavičkou nahoru, takže možná budu rodit císařskym řezem… Znamená to, že když by miminko nebylo narozené klasicky, že by se nakazit nemohlo?
Ahoj,
u mne, kvůli věku a tak, napůl počítali s možností císaře, i to tak nakonec skončilo, ale byla jsem předem v nemocnici a jak jsem psala, dostávala jsem antb celkově. Myslím, že je to především varování pro porodníky, pro přísnější dodržování postupů, dezinfekce a tak.
Nic jiného mne nenapadá a jinak nedokážu posoudit. ![]()
Díky moc. Tlak si budu hlídat a uvidíme co se bude dít. Jsem už trochu klidnější, ale jinak se mi z toho chtělo dneska brečet, tolik komplikací najednou…