Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vždyť očkování vpichuje diteti do těla velice oslabené bakterie/víry nemoci, tak, aby se s ním bylo schopné vypořádat, zapamatovat si je v rámci imunitního systému a v případě nákazy si s nemi pak pořadí mnohem lépe a více méně určitě.
Kdyby dítě nebylo očkované a setkalo se s patogenem poprve v jeho plně síle, může to u něj vyvolat těžké komplikace.
Např. Právě neštovice byly díky očkování vymýceny.
Já mám taky strach, ale doufám, že si cernyho petra v podobě vážne reakce nevytahneme a dělám pro to všechno, co jde a co považuju za dobré. Takže mmr dávám v době, kdy jsme doma všichni minimálně 14 dní zdraví, 14 dní po očkování nechodí do školky ani sourozenec, ockuju až po druhém roce. No a doufám.
@Anonymní píše: Více
Potapana Blairova manzelka ![]()
Ockuj, kdyz je dite zdrave, a stane se prd. Autista z nej kvuli toku nebude. Ani nebude mit z ockovani nador nebo roztrousenou sklerozu.
Holky moc se omlouvám asi jsem to špatně napsala. Ano mám strach z reakce na očkování 🤦🏽♀️ příští týden jdeme a já jsem poprdena strachy až z toho nepřemýšlím a píšu kraviny. Moc děkuji za odpovědi
U nás také reakce žádná, ani u jednoho ze tří dětí. Základ je, aby šlo dítě na očkování naprosto zdravé.
Všechny děti měly toto očkování bez reakce.
Zbytečně nečti diskuze a nevytvářej si katastrofické scénáře.
Taky jsem se bála, protože po Hexe měl nepěkné reakce. Odkládali jsme to až ke školce. A nestalo se vůbec nic. Reakce nebyla.
Starší měl týden špatnou náladu, jinak nic.
No tak můj syn reakci měl. Na očkováni šel zdravý, nic mu nebylo. Asi 14 dni po ocku vysoké horečky, trvaly 5 dni. Pak se komplet tělo osypalo … doktorka na nej koukala a říkala, ze takovou reakci ještě nepamatuje. Přeočkování o x let déle už bylo v pořádku, to nebyla ani teplota.
Každé tělo proste reaguje jinak.
Dobrý den, vím, že na toto téma je tu několik diskuzí, ale mě ani tak nejde o očkování, očkovat mmr chci, ale mám šílený strach z těch všech diskuzí tady. Už z toho snad mam panické ataky nemůžu spát a myslet na nic jiného. Asi se potřebují jen vypovídat, protože přítel mi nadává že jsem taková a bojím se toho.