Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A čeho se bojíš? Že na tebe budou hloupě koukat? Tak jdi někam kde tě nikdo nezná a až budeš mít lepší formu, tak přejdi sem.
Chápu. Nehraju ani šipky. Nejde mi to a nechci se zase cejtit jako idiot. Vlastně všechno co jen trochu zavání sportem/pohybem mi nejde. Úplně vidím kyselý ksichty ostatních a hloupý řeči, fuj. Zase bych to měla nataliři. Hej ale terč je tam. Teď ne! ted on! Hej rovně musíš házet. To jsou jenom šipky. Co teprve posilovna?
no fuj.
![]()
V posilovně si každý hledí svého, je to základní zdvořilost. I super sportovci tam mají práci sami se sebou.
V posilovně každej kouká jen sám na sebe, věř mi
jako byly chvilky, kdy jsem třeba u dřepů měla špatný pocit, že na mě chlapi koukaj, ale budeš tam s přítelem. Nebo mi na začátku pomohlo, že jsem měla trenéra, takže jsem celou hodinu fakt makala a neměla ani čas koukat po ostatních ![]()
Řešíš úplnou kravinu. Kolik ti je, že se bojíš v posilovně půl hodiny cvičit? Oblíkni se sportovně, jděte spolu s přítelem a ať ti ukáže a vysvětlí, co tam dělat. Párkrát tam něco zvedneš, zkusíš přitáhnout nějaká dvě kila, a půjdete domů. Jako nováček ani nemá smysl, abys tam podávala nějaké výkony a každý, kdo už v té posilovně bude s tebou, tohle moc dobře ví, protože každý z nich začínal stejně jako ty.
A buď si jistá, že tam tak jako tak nebudeš nikoho zajímat. Fakt na tebe nečekají, aby měli o čem drbat. Lidi, co chodí do posilovny, jsou v zásadě sebestredni (v dobrém slova smyslu) a řeší jenom sebe, svou kondici a svoje svaly. Takže jestli si tě někdo po příchodu všimne, tak to bude jediný moment tvé slávy a po minutě nikoho nezajímáš. Věř, že nejsi takovým středobodem, za jaký se považuješ.
A mimo to… Ty snad pořád koukáš lidem okolo do obličeje, jestli se náhodou na tebe neksichtí? To není úplně normální. Každopádně, když se na ně nebudeš dívat TY a naopak si budeš hledět svého, tak tě to přece ani nemusí zajímat.
Každopádně, mě by teda nikdy nenapadlo si myslet, že se na mě někdo bude v posilovně blbě dívat. A pokud ano, je sám blbec.
Holka, zapracuj na svém sebevědomí. Posilovna je na to skvělé prostředí.
Jo přesně tak.. taky jsem se v posilovně ráda kochala v zrcadle, jak mi to jde ![]()
No nevím přesně, čeho se obáváš, jestli třeba hygieny nebo posměchu, ale tuším, že toho druhého. Tak jednak na sportovištích většinou nikdo nikoho neokouni a už vůbec nemá blbý poznámky skrz formu nebo hmotnost. Jako jasný, jestli jsi obézní, co se na ni všechno třese, tak si tě lidé všimnou, to zas jo, ale věř, že si kazdej pomyslí, že jsi frajerka, která si zaslouží respekt za to, že se chce dát do formy a maximálně ti někdo opraví techniku
takže směle do toho ![]()
Mít přítele, který chodí do posilovny bych šla hned. Všechno ti ukáže a tak..Já bych do posilovny taky chtěla, ale nemám s kým a za trenéra se mi nechce utrácet. Takže být tebou bych šla, pokud chceš. Na ostatní se vyprdni, i kdyby se koukli, tak co. Každý nějak začíná ![]()
Jak já ti rozumím. Pořád se snažím dokopat chodit začít cvičit. Pro mě moc není posilovna - nevím co tam dělat. Chci začít chodit na skupinové cvičení. Termín jsem si dala září a postupně se na to psychicky připravuji - líbí se mi věta (a pomáhá), co mají na svých stránkách: Nezáleží na tom, jak pomalu děláš pokroky. Pořád jsi na tom o dost lépe, než ten, kdo se sedí doma na gauči.
Jako já tě svým způsobem chápu. Když mi bylo asi 15 nebo v 16 tak moje mamka v té době byla fitness nadšenec a taky mě párkrát vytáhla do posilovny a já jsem si tam prostě přišla jak totální nemehlo, pořádně jsem nevěděla na co jít a co dělat a právě on tam byl nějaký trenér jakože pro všechny a prostě s mamkou si ze mě ještě trochu utahovali jako oni to nemysleli nějak zle snažili se to prostě podat jako legraci jenom že v době kdy člověku je těch 16 tak to prostě vidí jinak než teď s odstupem a od té doby prostě mám takovou averzi na posilovny že by mě tam nikdo nedostal. Já prostě raději hezkou dlouhou procházku do přírody, klidně svižným tempem nebo si klidně i zaplavat, nemám vůbec problém se i při mé postavě svléknout do plavek ale posilovny, tam si myslím že tomu už nepřijdu na chuť nikdy. Jinak na tvém místě pokud máš na posilovny averzi tak bych se na to vykašlala a nechodila tam ani kvůli příteli ![]()
Do posilovny chodím a v životě jsem se nesetkala s tím, že by se někdo někomu posmíval. Zkus to a uvidíš, že to bude v pohodě.
Jinak ani já nejsem sportovní typ, spíš jsem totální dřevo. NENÁVIDÍM týmové sporty - tak právě proto chodím do fitka
![]()
Dobrý večer ženy. Chci se s vámi podělit o jeden můj problém, který tu teď řeším. Chci chodit do posilovny, ale moc se bojím tam jít. Přítel tam chodí a právě mi nabídl jestli nechci chodit s ním. V té posilovně jsem už několikrát byla jako jen se podívat na přítele a nebo tam jen tak koukat. Většina lidí mě tam zná a to mě ještě víc znepokojuje. Vstupné bych měla zadarmo.
Chci tam chodit, ale strach mi to nedovolí. Nemáte nějaké rady jak se překonat?