Strach z rakoviny

Anonymni
15.7.08 07:01

strach z rakoviny

ahoj holky muzete mi rict jak to delate aby jste nemely strach z rakoviny? ja jsem z toho fakt nekdy uplne na psychouse, snazim se chodit na preventivky, gynda, prsa, krev, sono ledvin........... ale pichne me a mam strasnej strach............... mamka na ni umrela a muj kolega ve 4Oletech........... jak se s tim vyrovnat a nebat se? poradte ??????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
15.7.08 07:24

Podle mě děláš pro to maximum, takže bych se snažila na to nemyslet. Je toho hodně. Moje tchýně taky zemřela na rakovinu. Ale to by se člověk musel zbláznit. Podle mě je důležitá prevence, když se ti něco nezdá, tak jít hned k doktorovi, ale hlavně nežít s neustálým strachem, stres je na tyto nemoci nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.08 07:26

to jo jenze me se nezda porad neco :) vsichni si ze me delaji legru ze jsem hypous, ja hnedka bezim s kazdym pichnutim...............

• Citovat
  • Upravit
4498
15.7.08 07:44

Někdy lépe dřív, než později, že…ale zase jestli je to opravdu tak markantní, tak bych raději zašla za psychologem (pro jistotu ty obavy zkonzultovat). To je jasné, žemáš strach, když ti na rakovinu zemřely blízcí. Ale když děláš pro prevenci maximum, tak se to asi nendá brát jinak, že kdyby tě to mělo potkat, tak to tak prostě mělo být :( a nenaděláš s tím nic - hlavně nevzdát boj :?
Taky, když mě něco ze zdr. problémů potká, tak přemýšlím o nejhorším - trpím dost nacysty - ale podle mě se tím předčasným strachem akorát zdr. stav zhoršuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.08 07:51

to jo holky, ale ja jsem porad nekde :) prej se moc pozoruji a to neni dobre, delam co muzu, cvicim, jim pokud mozno zdrave a pravidelne no tak uz prave nevim co delat.............

• Citovat
  • Upravit
6149
15.7.08 08:50

Zají t k psychologovi a nemyslím to ironicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.7.08 09:10

Taky bych ti poradila jít za psychologem, není na tom nic špatného. Aspoň se někomu svěříš a bude tě vážně poslouchat. Určitě ti poradí, jak se toho strachu aspoň trochu zbavit. Já nějak neřeším rakovinu, chodím poctivě na preventivky a pokud bych jí měla dostat, tak s tím stéjně nic nenadělám. Těmi preventivkami by se na to mělo včas přijít. Neměj strach, jen se zbytečně stresuješ. Od mého kamaráda mamka, taťka i děda zemreli na rakovinu a on se snaží raději na to nemyslet a užívat si života. Takže se snaž překonat svůj strach a zbytečně se nestresuj, tím nic nevyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.08 09:14

na jaky teda chodite preventivky

• Citovat
  • Upravit
6361
15.7.08 10:23

Anonymni,
já sama za sebe jsem dost velký plašan, ale v tomhle směru se snažím si to co nejméně připouštět a hlavně netvořit negativní myšlenku. Krásným vzorem je pro mě moje maminka-zatím každá ženská v její linii umřela před 35. rokem na rakovinu. Moje mamča se prostě rozhodla, že ona mě a moji ségru vychová, takže ji rodinná diagnoza dohnala až v padesáti. A nyní už mamča pět let žije s komplikovanou a neléčitelnou formou leukémie, chodí na půl úvazku do práce, pořídila si štěně leonbergera a moc se těší, že snad brzy bude babičkou. Osud nejde asi v lecčem změnit, ale může s ním člověk bojovat a nepoddávat se mu, tak jak to dělá moje mamča a jak to třeba dělal můj děda z tátovy strany, když vykašlával v několika minutových intervalech krev (rakovina plic), ale pořád věřil, že bude líp. Takže já se učím od nich nepoddávat se tomu a hlavně žít, dokud člověk může a má tu šanci. A co přijde, to prostě přijde a pak se s tím holt nějak poperu. Co jiného mi taky zbyde, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.7.08 10:43

Ahoj,
měla jsem podobný problém. Furt jsem se pozorovala (já měla hrůzu z pih), byla jsem schopná zkontrolovat všechny svoje pihy třeba padesátkrát za den. A nebyly to jenom pihy, taky vždycky když něco nebylo úplně v pořádku, viděla jsem v tom samý hrůzy. Přítel ze mne byl hotovej, furt mi musel řikat, že to a to je v pořádku…Určitě doporučuju psychologa.Ono je jednoduchý říct, že na to nemáš myslet a snažit se užívat si života. Taky jsem se snažila, ale nešlo to. Furt mě to lezlo do hlavy. Mně teda pomohl nový přítel, který se mnou tu hru („Podívej, je tohle v pořádku?“) odmítl hrát, řekl, ať neřešim hovadiny a prostě o tom se mnou nemluvil. Od tý doby je to tisíckrát lepší. Toť moje zkušenost s úzkostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
15.7.08 10:46

to Anonym.: Řešila bych hlavně preventivní opatření té rakoviny, na kterou ti zemřeli příbuzní + zdravou životosprávu a běžnou prev. návštěvu praktika a gyn. …podle mě nemá cenu řešit víc - to by ses z toho zbláznila :!
Jestli na to opravdu myslíš hodně často nebo pořád, tak bych opravdu navštívila psychologa - na tom nic není a třeba se ti uleví už tím, že tě někdo vyslechne a bude ti rozumnět, než blízcí a přátelé, který nad tvým problémem mávnou rukou s tím, že jsi hypoch., jak jsi psala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
15.7.08 12:24

Anonymní - no, když jsi přišla o mámu a o kolegu, tak se není čemu divit, že máš černý myšlenky, ale rakovina je v podstatě zhmotnělý strach a stres, takže tomu tím moc nepomůžeš. Asi bych volila opravdu návštěvu psychologa nebo nějakou alternativu - kineziologie apod., ať si na něco vážně nezaděláš. Každá nemoc je od hlavy. Přeju pevné nervy… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.08 16:14

holky diky moc, je to taky tim ze jsem videla jak se mamka sedm let trapila a me bylo v ty dobe 16 a kolega co sedel se mnou v kanclu jeden rok tu byl a za par mesicu uz ne, nekdy jsem v poho, ale pak zacnou neco rikat v telce a nebo me nekdo potka a vypravi mi o tom a me to v ty hlave hloda a hloda, mamka mela ledviny, tak chodim kazdy rok na sono, na krev

jo a jak tady pises s tema pihama tak ja teda nekontroluju pihy ale takhle se ptam na vsechno ostatni, porad s tim otravuj to se mnou musi byt co??????

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.13 19:19

Já taky myslím, že to nic nebude, viz tvůj predchozí text.
ale chtělo by to nějakého odborníka, vybrala bych TI psychiatra, on by Tě medikoval /raději bych se být Tebou svěřila a dostala léky než se takhle trápit. A proč by ses vlastně před ním styděla? Víš kolik toho už slyšel?

• Citovat
  • Upravit
74
25.6.15 14:04

Věděl bych o zajímavé knížce o této nemoci (posílají ji zdarma), připadně i kde vám sestaví preventivní kúru. Ale aby mě nezablokovali pro reklamu, tak více přes SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí