Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, prosim, pul roku se mi delaji na holenich a lytkach bolaky (zarostle chloupky), uz jsem to zkousela trhat, holit, nedelat s tim nic. Mazat normalnim telovym kremem, kremem weet proti zarustani chloupku, nejakym zvlacnujicim z lekarky, ale porad je to stejne - rudy velky pupen, kdyz ho nevymacknu a nevyndam z nej ten zarostly chloupek, tak se vubec nehoji, kdyz ho vymacku, udela se jeste vetsi a pak mam nohy same strupy. Kdyz se to zahoji, zustavaji mi jeste dlouho hnede flicky (jizvicky). To same se mi dela na rukou nahore, ale ne tak moc (to si je ale neholim). Uz jsem z toho zoufala, porad se me nekdo pta, co to mam na nohach. Vcera jsem prochazela kolem bandy mladych chlapu a zaslechla jsem „pekna zenska, ale podivej na ty nohy, to ma jak kdyby ji postipalo hejno vos“.
Ted to zkousim mazat bepanthenem, tak uvidim.
Nemate s tim, prosim, nektera zkusenost?
A zkusila si zajít na kožní? Někde jsem četla že na zarůstající chloupky pomáhá laser.. ale už nevím kde a kdy…
Ahoj,
ja si myslim, ze za pokus by stalo robit si pravidelne peeling noh a masaz. Peelingovy sprchac, moze byt aj taky hrubsi a taku tu prirodnu zinku alebo houbu na umyvanie, ktora je dost drsna - a poriadne drhnut
Ale chvilku to trva, proste po jednom peelingu necakaj zazraky, je to na dlhsie, musia sa stare ranky zahojit, ale hlavne je, aby sa nove uz nerobili!
Nohy natierat nejakym lahkym telovym mliekom, idealne nejakym prirodnym alebo nedrazdivym. S pridanim hermanku by mohlo byt, ten je dobry proti zapalom. Alebo aj na baze tea tree, ten je vyborny, ale nie kazdy rad jeho vonu.
A ked uz sa ti aj nieco zapali, potierat hermankom, alebo tea tree olejickom, tie su na zapalene pupienky vyborne. ![]()
Drzim palce nech to prejde a na leto krasne nozky!
neprihlasena Leg.
Podle me to chce hlavne - holit se vzdy novou ziletkou - nebo jsi zdezinfikovat - okamzite po holeni si nohy potrit treba plet.vodou s alkoholem - nebo jinak opet zdezinfikovat a jakmile se nekde neco zacne delat - potirat stoprocentnim teatree olejem - mam s nim vyborne zkusenosti na jakekoliv kozni potize. Vyborna je take aloe..
Mozna bych odstranovani chloupku navic zacala resit nekde v kosmetaku - a poradila se zda neni nejaky dlouhodoby a setrnejsi zpusob.
A jeste neco - pokud se ti udela nejaky velky bolak - zajdi na kozni, at ti z nej vemou vzorek - zda tam nemas nejaky bacil - ktery ti lita kolem.
holky, diky, zkusim ten teetree olej. Ja si holim/vytrhavam nohy uz nekolik let a teprv tohle leto s tim mam takove problemy. Tu kuzi se snazim pravidelne obrusovat uz dlouho - dam si koupelovou sul do vany, necham to rozmocit a pak to drhnu takovou tou hrubou „houbou“. Ted si ty nohy holim, aby ty chloupky trochu zesilily a lip se klubaly na povrch.
Napadlo me i, ze kdyz to zacalo az ted, tak mi treba chybi nejake vitaminy, nebo neceho mam moc, nebo jsem hormonalne nejak rozhozena.