Angína + afty

5533
29.6.08 08:20

Angína + afty

Ahoj holky,
potřebuji vaše rady. Od středy mám angínu, horečku jsem ještě včera měla skoro 40°C, dnes už je mi trochu lépe. Ale pusu mám plnou aftů. Strašně to bolí, nemůžu se skoro ani napít a tak čaje cucám přes brčko. V lékárně mi doporučili přípravek Urgo afty, ale mám pocit, že je to ještě horší, navíc to pořád strašně pálí. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat? Já jsem zoufalá. Za poslední 4 dny jsem zvládla sníst jednu dětskou přesnídávku a brzy se asi zblázním bolestí :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68
29.6.08 08:50

Ja muzu poradit Mundisan gel, na afty mi pomaha nebo obycejny BabyDent. Jinak ja se cpala smetanovou zrzkou - nepalila me, treba presnidavku jsme nebyla schopna snist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
29.6.08 09:06

A co Corsodyl? Ten velmi intenzivně znecitlivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
29.6.08 11:28

Ahoj,
znám prodělali jsme to taky, celá rodina. I dvouletý syn, který pak skončil na antibiotikách.
Na mazání Kamistad. Znecitlivý a hojí. Taky je dobrý cumlat třeba zmrzlou borůvku. Já na to dostala jakousi vodičku /název si nepamatuji, předepsal lékař a dělali ji v lékarně/ ale bylo to hnusný. Manžel si stříkal do pusy sprej, jmenovalo se to asi JOX / už si to nepamatuji/ byla to jako tinktura nebo něco hodně podobnýho. A jedl jakési tabletky s pivních kvasnic /taky od dr./
A jestli tě potěším trvalo to asi deset dní.

Tak se brzo uzdrav :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
29.6.08 11:29

Jo ještě jsem zapoměli. Jedli jsme Brufen, protože jinak by jsme tu bolest asi nevydrželi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.6.08 14:46

Jez boruvky, v jakemkoli stavu, i treba marmeladu, a hodne prevaluj v puse.

• Citovat
  • Upravit
7461
29.6.08 22:18

Kamistad mast taky doporucuju, hodne tlumi bolest. Mne pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dfjalf
10.8.10 00:20

utíkej s tím k doktorovi, já mám taky angínu, aftů snad 15, teplota zvýšená a k tomu ještě vodnaté pupínky po celém těle. Beru antibiotika, antihistaminika, ještě bych potřebovala antihisterika, protože mám doma osmiměsíční dceru, tak se třesu, abych ji nenakazila. Pupínky se rozšířili u rukou po celém těle a alergie na léky to není, prý se vyrazil ven zánět z těla, protože tu angínu mám prý docela dlouho. To je vtipný, nějak jsem si toho nevšimla

• Citovat
  • Upravit
3422
6.12.17 23:10

Dobrý večer, oživuji téma a prosím o radu. Mám dvouletou dcerku. Od sobotního rána měla teploty, které přešly v horečku přes 39 st. Nechtěla klesnout, tak jsem střídala Paralen s Nurofenem a i tak neklesla pod 38,5. V neděli jsem zkusila i Novalgin. Přesto jsme nakonec skončili u zábalů. Během dvou dnů jich dostala 8. V pondělí jsme byli u lékaře, má prý hnusnou angínu a napsal jí Cefzil. Včera odpoledne již byla malá bez teploty, tak jsem měla radost, že máme nejhorší za sebou. Jenže v noci na dnešek opět děs, pořád plakala a stěžovala si na pusinku. Ráno jsem zjistila, že v ní má plno aft a zase zvýšenou teplotu. Tak jsem volala lékaři a máme prý pokračovat v těch atb. Jenže od odpoledne již znovu horečka. 4 hod. od Nurofenu opět 39,2. Malá je uplakaná, nic nechce jíst ani pít, na krku nateklé uzliny. Antibiotika již má třetí den a nelepší se. Máte někdo zkušenost?? Mám vyčkávat nebo ji ráno sbalit a vzít znova k lékaři? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
6.12.17 23:21

A proč jste nedostali penicilin, dcera je alergická? Výtěr z krku doktor udělal?
Angína může být virového původu, případně to může být ruka-noha-pusa, což je též virového původu, může to zpočátku vypadat jako angína.
Já bych rozhodně šla k doktorovi, chtěla bych streptest, CRP.
Dětem pomohlo kloktadlo florsalmin, mladší kloktat neumí, vyplachoval jim pusu, ale na to je asi malá. Což neřeší opětovnou horečku, takže určitě k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
6.12.17 23:39

@Helileli Ahoj, není alergická. :nevim: Noc bude asi hrozná, sedím vedle ní, protože po 10 min. pláče. Zítra s ní zajdu, děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.12.17 03:34

Asi bych šla znova. ale těžko říct. ona mohla atb zabrat, a v čekárně, když jste tam byli pro atb, mohla k tomu chytit nějakou virozu. hlavně bych hodně hlídala, protože mě nejmenší syn právě při týhle kombinaci- atb na angínu+ do toho chytil po pár dnech braní RS viry, dostal ošklivý febrilní křeče, to tělo doznívající angínu, atb, a další virus už nezvládlo. každopádně se držte, já tenhle hnus, angínu s aftama, měla před 5 lety, a jedna z mých nejhnusnějších nemocí, zabraly mi až druhý atb.(ono to prý bývá většinou virový, ale já tam měla i bakterie, CRP jsem měla asi 150 tehdy. právě ten cefzil mi pomohl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
8.12.17 00:08

Tak jsme dnes byli u pediatra i na ORL. Tam nám doktorka řekla, že tak těžkou stomatitidu u tak malého dítěte ještě neviděla, že vlastně ani neví co nám dát a navrhovala hospitalizaci. S pediatrem jsme se nakonec domluvili, že to zkusíme zvládnout doma, pokud nepřestane přijímat antibiotika a bude aspoň trochu pít.
CRP bylo již nízko, takže opravdu nasedla virová infekce. Snad se to brzy zlomí a malé bude líp. Je hrozné ji vidět takhle trpět :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
8.12.17 07:45

@Leňásek27 :-( to mě mrzí. Tak přeju, ať to co nejrychleji přestane bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
8.12.17 10:21

@Helileli moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie