Strach z vývoje, synovi je 11,5 měsíců a asi neslyší na jméno

Anonymní
29.11.25 15:06

Strach z vývoje

Ahoj, je to pro mě takové citlivé, proto anonym. A samozřejmě že jsem už xkrat slyšela, že se nemá srovnávat, jenže stejně mi to občas nedá a pak nad tím furt přemýšlím. Mám syna, 11,5m, narozený v termínu. Přijde mi, že neslyší na jméno. Zřídka se na mě u zavolání otočí. Když byl menší, otáčel se pokaždé. Nevím, jestli je tam strašné zaneprázdněný tím vším kolem, nebo se mu nechce, nebo prostě nevím co. Nedělá ani paci paci, ani jak je velký.
Ukazuje ale všude možně prstem, rád si hraje s hračkami (takové ty tradiční, ale kabely jsou taky fajn), ale třeba i chvilku se mnou. Rád si hraje na kuk, tady jsem. Směje se nahlas i jen tak šibalský. Do očí se zvládá dívat.
Hele, myslíte, že se může jednat o nějaký druh autismu? Začsla jsem nad tím přemýšlet po tom dokumentů Co s Péťou?, to teda byla síla..
Poznaly jste u tak malých miminek něco? Nebo se vaše děti pohybovaly na podobné úrovni? :zed:
Je to i takový tlak z okolí, kdy furt slyším - už sedí? Už má zuby? Už mluví? Už kreslí? Už umí hrát Mozarta? :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TRG
5447
29.11.25 16:07

Přijde mu, že kluci na ta „divadýlka“ často moc nejsou. Syna to bavilo chvilku, to byla sranda, ale pak už to ukázal jen když se mu chtělo a babicky si nedaly pokoj. Že neslyší vždycky na jméno taky nemusí nic znamenat - nemá hlad, nemá žízeň, není unavený, má suchou plenku a má zábavu? Tak co matko rušíš? ;) Na druhou stranu maminky mání intuici a může to něco být. :nevim: Jak je na tom s jídlem, spaním, se změnami kolem, cizími lidmi, hluku apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 16:20

@TRG
Jídlo občas sní sám, většinou ho krmíme. Vybíravý je jak kdy no, jednou sklenička ano, pak zas ne, pak zas ano, pak zas jen domácí, ale řekla bych, že vcelku ji slušně a dost.
Na cizí lidi se občas usměje, nechá se vzít do ruk od cizích, akorát ze začátku je zdrženlivější než se rozkouka. Na běžné zvuky je zvyklý. Když třeba zapnu mixér, kouká se, ale nějak nevyvadi

• Citovat
  • Upravit
TRG
5447
29.11.25 16:25
@Anonymní píše: Více

Hele, to zní všechno úplně normálně, resp. jako že máš šikovného kloučka. Slyší dobře?
Uvidíš, co kontrola v roce a půl, ale neprošel by on tím M-CHAT dotazníkem úspěšně už teď? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 16:32

@TRG slyší hlavně to, co chce. :pocitac: :D zkoušela jsem, ale je to takové… Jsou tam nějaké otázky na mluvení, jenže ten nemluví, takže se to možná zkreslit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14719
29.11.25 19:16

Paci paci a jak je veliký bych neřešila. Některé děti to nebaví. A celkově na popisu dovedností a chování tvého syna nevidím vůbec nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí