Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Seš, jako dneska asi většina lidí ( kdo ne, tak má jinou a ještě horšĵ psychickou nemoc) ale buď v klidu, to sebereflexí a starostma o sebe a své bližní to hodíš do snesitelné formy
Pokud más sklony k depresi, řeš především to. Je logické, že pokud nejsi v psychické podobě a cítís se na prd, že se tvůj život může točit kolem toho. Na to nemusíš být narcista.
Dobrý den,
je to takové podivné téma, já vím, ale už delší dobu nad tím přemýšlím. V dnešní době se hodně mluví o narcistech, asi tady nemusím vysvětlovat co to je. Všude se píše, že od narcisty je nejlepší utéct protože vás zničí, potom jak nakládat s narcistou, jak ho poznat… Ale nikde se nepíše, jak poznat, jestli jsem narcista já.
Mám hrozný strach, že jsem možná skrytý narcista. Takže ne takový ten který je extrovertní, chvástá se, ponižuje jiné. Ale ten co si o sobě myslí že je nejhorší na světě, utápí se v sebelítosti a je posedlý sám sebou. A ti jsou prý ještě nebezpečnější než ti normální narcisté.
Bohužel je pravda že od dospívání mám sklony k depresi, paranoidním myšlenkám a nízkému sebevědomí a to mě natolik pohltí, že někdy ani nedokážu vnímat okolí. Taky jsem ve vztahu žárlivá a vyžaduju hodně pozornosti. Nemám žádného blízkého kamaráda/kamarádku (což ale může souviset i s tím že jsem se několikrát stěhovala). Nemyslám si že bych neměla empatii, myslím že působím jako hodná holka ale ty moje špatné vlastnosti se projeví až ve velmi blízkém vztahu. Mám obrovský strach, že ubližuju manželovi aniž bych si to uvědomovala a že možná budu ubližovat i dětem.
Myslíte, že na základě toho co jsem nastala můžu být narcista? Pokud ano, co mám dělat? Nechci být zlý člověk který ubližuje ostatním. Mám strach že jsem zrůda.
Myslíte, že kdybych byla, už by mi to někdo řekl že se mnou něco není v pořádku?