Strach ze znásilnění

Anonymní
16.4.22 01:00

Strach ze znásilnění

Zdravím, je mi 16 let a mám prostě strach z chlapů, že mě znásilní. Pokaždý když někudy jdu a jde za mnou nějaký chlap, tak strašně zrychlím a tak. Nevím proč, ale prostě mám strach, že mě přepadne nebo znásilní. Nevíte někdo co s tím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5028
16.4.22 04:45

Mít určité obavy si myslím, že je normální. Jestli máš ale problém chodit kvůli tomu běžně ven, tak by bylo nejlepší vyhledat psychologa. Jinak určitě můžeš snížit riziko, že tě někdo opravdu znásilní tím, že budeš volit správné oblečení, nebudeš se pohybovat ve tmě, na odlehlých místech sama, nebudeš se nacházet s cizím chlapem o samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20904
16.4.22 06:06

Nebo si projdes kurzem sebeobrany a budeš u sebe nosit třeba pepřový sprej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.4.22 06:21

Já to jako puberťačka měla taky tak. Přešlo mě to až kolem dvacítky, kdy už jsem žila pár let s přítelem. I tak jsem ale asi vždycky byla trochu opatrnější, vyhýbala se tmavým místům a jezdila raději taxíkem ze zábav a diskoték.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
16.4.22 07:55

Větší množství znásilnění je od lidí, které oběť zná. Přepadení v tmavém parku není zas tak obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
16.4.22 08:09

Tak tohle asi bude na nějakou odbornou pomoc (psycholog, terapeut…) Určitě není normální se bát jen když vidíš nějakého muže, že tě znásilní. Navíc, jak už psal někdo přede mnou, znásilnění probíhá spíš většinou od někoho koho oběť zná a má k němu důvěru ne od náhodného kolemjdoucího někde venku. Tím nehci říct, že takové případy nejsou, ale bude jich minimum… Takže být tebou jdu s tím strachem něco dělat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.4.22 08:27

@Yasmina21 to je hezké, ale většinu znásilnění udělá někdo známý.

Tak nejspíš bacha na kamarády sourozenců, kluky ve škole, sousedy, zvláště pak na diskotékách nebo tak.
Ale takový veliký strach by jinak bylo vhodné řešit.

• Citovat
  • Upravit
53518
16.4.22 08:32
@Yasmina21 píše:
Mít určité obavy si myslím, že je normální. Jestli máš ale problém chodit kvůli tomu běžně ven, tak by bylo nejlepší vyhledat psychologa. Jinak určitě můžeš snížit riziko, že tě někdo opravdu znásilní tím, že budeš volit správné oblečení, nebudeš se pohybovat ve tmě, na odlehlých místech sama, nebudeš se nacházet s cizím chlapem o samotě.

V Buči znásilňují vojáci i naprosto „vhodně“ oblečené ženy. Oblečením to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 08:54
@claarca píše:
Větší množství znásilnění je od lidí, které oběť zná. Přepadení v tmavém parku není zas tak obvyklé.

Mě teda přepadl chlap s nožem (nakonec naštěstí na znásilnění nedošlo) v tmavém parku, neznala jsem ho, vybral si mě náhodně v autobuse, pak se mnou vystoupil a šel až do parku, bylo kolem 18 hod. (byla už tma) - šla jsem z práce.

Pak jak tu někdo psal o „vhodném“ oblečení - byla zima, měla jsem zimní bundu atd.

• Citovat
  • Upravit
5028
16.4.22 09:02
@Russet píše:
V Buči znásilňují vojáci i naprosto „vhodně“ oblečené ženy. Oblečením to nebude.

V Buči… Nemyslím si, že zakladatelka měla na mysli znásilňování v průběhu války. To je naprosto jiná situace. Bohužel znásilňování se stalo běžnou součástí válek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
16.4.22 09:05

@Yasmina21 Naopak, neznámý násilník si raději vybere nenapadnou pytlenku než vyzývavě oblečenou ženu, která působí sebevědomě a on si na ni netroufne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5028
16.4.22 09:25
@Gorlami píše:
@Yasmina21 Naopak, neznámý násilník si raději vybere nenapadnou pytlenku než vyzývavě oblečenou ženu, která působí sebevědomě a on si na ni netroufne.

Tak tím bych si nebyla tak jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
16.4.22 09:28
@Yasmina21 píše:
Tak tím bych si nebyla tak jistá.

no problém tak či tak nebude v oblékání… ale v tom daném jedinci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.4.22 09:33
@Capelucia píše:
@Yasmina21 to je hezké, ale většinu znásilnění udělá někdo známý.Tak nejspíš bacha na kamarády sourozenců, kluky ve škole, sousedy, zvláště pak na diskotékách nebo tak.
Ale takový veliký strach by jinak bylo vhodné řešit.

To je statistický fakt, ale vždy hrozili nebezpečí od cizích chlapů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
16.4.22 09:43
@Yasmina21 píše:

Znasilneni neni o tom, jak je obet oblecena. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová