Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Yasmina21 píše:
Předsudky? Zkušenosti. Nejen ohledně oblečení.
Zvlastni, ze psycholozky, ktere se zabyvaji znasilnenim a sexualnim obtezovanim, nikdy nemluvi o tom, ze by obleceni bylo duvodem k znasilneni. Vinny je vzdy pouze agresor.
@Wani píše:
Zvlastni, ze psycholozky, ktere se zabyvaji znasilnenim a sexualnim obtezovanim, nikdy nemluvi o tom, ze by obleceni bylo duvodem k znasilneni. Vinny je vzdy pouze agresor.
Tak samozřejmě, že vinný je agresor, ale věř, že vyzývavé oblečení je často právě to, co u agresora vzbudí zájem.
@Wani píše:
Ty ale zamenujes 2 veci
Ahoj, je mi 15 a jednou jsem šla domu celkem nedávno bylo cca. asi 20:00h bylo to na pozdim takže už byla tma a šla jsem domu autobusovou zastavku jsem měla hned 5/10min od baraku ale jak jsem šla tak v křoví byl chlap já chvili myslela ze tam kouřil nebo tak ale on se na mě celou dobu dival jak jsem šla kolem a pak vylezl z toho křoví a sel za mnou a já už v tu chvili měla strach a tak jsem zrychlila ale jak už jsem psala bylo to na pozdim takže byli popadane listy na zemi takže to slo slyset ze proste někdo jde takže aji já jsem slysela ze on taky zrychlil a tak jsem se otočila a on sel rychlim krokem furt za mnou ja chtela volat mamce ale měla jsem vybity telefon a tak jsem šla z druhé strany baraku protože tam je více svetla než kudy chodím normalne domu a on sel furt za mnou byla jsem skoro už u vchodu takže jsem zacla utikat už jsem se ani neohlizela jestli za mnou jde nebo ne, vim ze to muže být nahoda ze třeba sel zrovna stejnou cestou domu nebo tak, ale i tak jsem měla strach a od te doby mám strach chodit po tmě domu, nevim co mám delat protože i když jdu do skoly rano tak je furt tma a i tak mám strach a i když jdu a zamnou někdo jde rychlejší chůzi tak se bojim
Pokud žena nehodlá přistoupit na pravidla, která by měla zabránit znásilnění – jinými slovy žije svobodně –, je to potom její chyba, pokud ji někdo znásilní? Není odpovědností žen starat se o to, aby je nikdo neznásilnil. To muži nemají znásilňovat.😀
Doporučuji přečíst tento článek https://a2larm.cz/…-znasilneni/ 🫶🏻 🫶🏻 🫶🏻 ![]()
@klaeris3 rozumím tvému strachu a chápu ho.
Před asi 10 lety mě jeden muz kolem 11.vecer pronásledoval od metra, když mě na luduprazdne ulici dohnal, začal se po mně sapat a nabízet mi sex.
Podařilo se mi utéct, přivolana policie mi doporučila poměrně nevybírave nosit peprak a dávat si pozor. Takže celé vlastně moje chyba, dovolila jsem si jít v 11 večer v normální prazske čtvrti sama a neustále jsem se vyděšeně neohlizela, protože je přece normalni, ze mi chce někdo ublížit.
Dlouho jsem se bála potom večer ten kousek od metra dojít domu.
Nedávno jsem někde na netu četla úvahu autorky o tomtéž tématu, ve které prosila muže, aby takhle večer nechodili za ženami, ani se ptát, kolik je hodin, protože se fakt bojíme. V diskuzi ji spousta mužu posílala do psychiatricke lecebny a označila za hysterku. Trochu paradox, že. Ti sami muzi vás pak napadnou nebo aspoň ozrali budou nabízet sex nebo když se něco stane, vás budou viktimizovat, protože přece nemáte večer sama nikam chodit/nemáte mít sukni bla bla..takže si za to vlastně můžete sama, protože jste násilníka vyprovokovala. Fuj.
@Yasmina21 píše:
Mít určité obavy si myslím, že je normální. Jestli máš ale problém chodit kvůli tomu běžně ven, tak by bylo nejlepší vyhledat psychologa. Jinak určitě můžeš snížit riziko, že tě někdo opravdu znásilní tím, že budeš volit správné oblečení, nebudeš se pohybovat ve tmě, na odlehlých místech sama, nebudeš se nacházet s cizím chlapem o samotě.
Je to sice starý dotaz. Žena má právo chodit oblékaná v tom, v čem se cítí dobře. I v sukni. Nemůže za to, že chlap neudrží penis v kalhotách. Ženy nebudou chodit zahalené jako ty. Žijeme ve svobodném světě.
@Yasmina21 píše:
Je nesmysl tvrdit, že oblečení nehraje roli. Samozřejmě, že je možné, že násilník znásilní klidně ženu v dlouhém oblečení bez výstřihu, ale žena v minisukni s výstřihem je mnohem pravděpodobnější. To je prostě fakt. https://www.prozeny.cz/…padeni-55582?…Příspěvek upraven 16.04.22 v 10:44
Ty si dej třeba pytel na hlavu. Ostatní ženy nech žít. My zahalené chodit nebude. Opět kecy muslimky. ![]()
@Gorlami píše: Šíříš tady akorát bludy!Zkopírováno z Bily kruh bezpečí:
„…Krátká sukně, výstřih, úsměv – ona ho prostě musela nějak vyprovokovat! Tohle si bohužel stále ještě myslí o obětech znásilnění řada lidí. „Jedním z nejhorších mýtů je ten, že si za to oběť násilí může sama, třeba svým oblečením,“ potvrzuje psycholožka Martina Venglářová, poradkyně Bílého kruhu bezpečí. „Opravdu nezáleží na tom, co má ta žena na sobě. Může to být i přesně naopak, vyzývavě oblečená žena, která flirtuje, působí energicky, tedy že se bude bránit, a na tu si pachatel pak třeba netroufne…“
Sice je to starší dotaz. Ale ona šíří bludy v mnoha diskuzích.
![]()
@topazio píše:
Je to sice starý dotaz. Žena má právo chodit oblékaná v tom, v čem se cítí dobře. I v sukni. Nemůže za to, že chlap neudrží penis v kalhotách. Ženy nebudou chodit zahalené jako ty. Žijeme ve svobodném světě.
Ty se mnou ráda diskutuješ, co?
Jistě, že má žena právo chodit kde chce, kdy chce, jak chce a s kým chce. Pokud ale bude procházet v jednu hodinu ráno parkem v crop topu a minisukni (vyhlídnout si ji může násilník klidně už v tramvaji nebo na zastávce), tak určitě zvyšuje pravděpodobnost znásilnění než dívka v dlouhé sukni, tričku, která jde normálně ulicí v deset večer. Ale máš pravdu, že nemůže za to, že někdo neudrží penis v kalhotách… ![]()
@Gorlami píše: Šíříš tady akorát bludy!Zkopírováno z Bily kruh bezpečí:
„…Krátká sukně, výstřih, úsměv – ona ho prostě musela nějak vyprovokovat! Tohle si bohužel stále ještě myslí o obětech znásilnění řada lidí. „Jedním z nejhorších mýtů je ten, že si za to oběť násilí může sama, třeba svým oblečením,“ potvrzuje psycholožka Martina Venglářová, poradkyně Bílého kruhu bezpečí. „Opravdu nezáleží na tom, co má ta žena na sobě. Může to být i přesně naopak, vyzývavě oblečená žena, která flirtuje, působí energicky, tedy že se bude bránit, a na tu si pachatel pak třeba netroufne…“
No, oni si taky hezky protiřečí… Ale jinak za to samozřejmě zena nemuze, vzdy pouze ten nasilnik, ano muze lehce minimalizovat rizikove situace, ale to neznamená, ze se to nemuze stat v nerizikove.
@Yasmina21 píše:
Ty se mnou ráda diskutuješ, co?Jistě, že má žena právo chodit kde chce, kdy chce, jak chce a s kým chce. Pokud ale bude procházet v jednu hodinu ráno parkem v crop topu a minisukni (vyhlídnout si ji může násilník klidně už v tramvaji nebo na zastávce), tak určitě zvyšuje pravděpodobnost znásilnění než dívka v dlouhé sukni, tričku, která jde normálně ulicí v deset večer. Ale máš pravdu, že nemůže za to, že někdo neudrží penis v kalhotách…
Lepší croppy než to tvoje zahalování.
@topazio píše:
Ty si dej třeba pytel na hlavu. Ostatní ženy nech žít. My zahalené chodit nebude. Opět kecy muslimky.
Však si choď v čem chceš. Vybírám ti snad šatník? Ty jsi fakt nemocná… ![]()
@Yasmina21 píše:
Však si choď v čem chceš. Vybírám ti snad šatník? Ty jsi fakt nemocná…
Ty jsi nemocná s urážkami žen.