Strašení dětí ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4984
11.11.15 11:02

Syna strasim taky. Ale on vi ze bych ho certum nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
11.11.15 11:09
@Annci píše:
Zdravím vás vespolek. Včera přišla 3,5letá dcera ze školky s očima navrch hlavy, že paní učitelka hrozila zlobícímu chlapečkovi, že si ho odnese čert do pekla (chystají se na mikuláše a učí se básničky o mikuláši apod.). Mluvila o tom celé odpoledne, večer se mě nechtěla pustit a jít spát a jestli prý ji taky odnese čert, když doma zlobila. Ráno opět hlavní téma čert.

Jsem na rozpacích. U nás doma čertem, ni strašidly nestrašíme, chodí k nám jen Mikuláš a anděl a i tak je to pro dceru emocionálně celkem náročné. Nevím, jestli a JAK si o tom mám promluvit s učitelkou, když vlastně ona moji dceru nestrašila, nebyl důvod, jen v té chvíli zlobícího chlapce. Poradíte?

Jinak dodám, že doma si skleníkovou kytičku nepěstujeme, dcera zvládá dost, ale toto je prostě pro nás za hranou. Co chodí do školky, vždy jsem na straně učitelky, před dcerou o ní zásadně mluvím dobře až v superlativech, ale s tímhle tápu :nevim:

To to je od učitelky naprosto neprofesionální, může z toho mít klidně trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.11.15 11:10
@Annci píše:
Asi v dětské fantazii :mrgreen: A taky v tom, že jedna autorita (maminka) říká, že čerti nejsou, a druhá autorita (paní učitelka) říká, že ano. Hledám jen způsob, jak z toho elegantně vybruslit, aniž bych z někoho udělala blbce.

Jasně, ale paní učitelka už to řekla, těžko ji budeš nutit k tomu, aby to odvolala. Navíc ona neřekla, že čerti jsou, takže jestli máš dítě logika, můžeš to na tom postavit - je to prostě takový obrat, který se používá, když děti hodně zlobí. A pokud je dcera založená spíš citově, řekla bych jí, že kdyby se náhodou nějaký čert pokusil ji někam odnést (což se nestane, ale kdyby), ty bys ji nikdy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.11.15 11:13
@frgulka píše:
To to je od učitelky naprosto neprofesionální, může z toho mít klidně trauma.

Trauma může mít z kdečeho, záleží na tom, jak se k tomu rodiče postaví. Myslím si, že to byl od paní učitelky blbý nápad, ale zas tak strašný a neřešitelný mi to nepřipadá. I dítě se musí naučit filtrovat, co kdo řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.11.15 11:21

@blobfish Asi to tak nakonec skončí. To, že ji nedám, ví. Uvidím, s čím přijde ze školky dneska a jak se to vyvine. Dík za radu, že je to obrat, co se říká. To by mohlo fungovat. Pominu-li záplavu obrázků a jiných věcí s tematikou Mikuláše a čerta, co teď budou ve školce produkovat :D

Já vím, že je to na místní poměry pseudoproblém a ptákovina, ale dobře si pamatuju sebe a sestru, jaký jsme mívaly strach, i když nám řekli, že je to jen jako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.11.15 11:24

Osobne bych nebyla nadsena kdyby od skolky detem ucitelky vypraveli o tom ze nejsou certi. Podle me to k detstvi tak trochu patri stejne jako Jezisek.Ja i moje deti jsme se certu zdrave bali a meli respekt, ta starsi, sice vi, ze certi nejsou, ale i tak ma divny pocit, ja take nemam rada masky-desi me spis, ze nevim o koho jde. V obdobi certu vzdy deti jsou hodne a maji respekt, take o tom jiz mesic mluvi, ze co se stane kdyz prijdou certi, jestli je neodnesou a ja alespon vyuziju toho jejich respektu a jsou alespon v tomto obdobi hodne :-). Ja jsme se take bala, trauma nemam, starsi se take bala, trauma nema a mala zatim necele 3 roky se na ne dokonce tesi. Po tomto obdobi prichazi teseni na Jeziska.To podle me patri k detstvi a zili jsme v tom take a neznam nikoho kdo by tpel traumatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
11.11.15 11:59

@benetka
taky bych nebyla nadšená, kdyby učitelky říkaly dětem, že čerti nejsou… to bych si s nimi asi i promluvila…
to je čistě na rodiči, jak si to nastaví.
To by jim taky rovnou mohla říct, že neexistuje ani ten Ježíšek. Přijde mi to stejné :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.11.15 12:08
@Annci píše:
@blobfish Asi to tak nakonec skončí. To, že ji nedám, ví. Uvidím, s čím přijde ze školky dneska a jak se to vyvine. Dík za radu, že je to obrat, co se říká. To by mohlo fungovat. Pominu-li záplavu obrázků a jiných věcí s tematikou Mikuláše a čerta, co teď budou ve školce produkovat :DJá vím, že je to na místní poměry pseudoproblém a ptákovina, ale dobře si pamatuju sebe a sestru, jaký jsme mívaly strach, i když nám řekli, že je to jen jako.

no jo, ale jak vyřešíš třeb pohádky v TV? tam se to čertama jen hemží…Navíc čerti a jiné potvory patří k našim tradicím, vždy to tak bylo a pokud se postupovali citlivě, o žádném traumatu nevím. Já si opravdu myslím, že základ dětské emoční odolnosti je v rodině, i když děti jsou samozřejmě různě citlivé. Ale v globále, když dcerka ví, že ty ji nedáš, navíc je moc hodná holčička ( a čert nosí jen ty moc zlobivé), tak by měla být v pohodě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.11.15 12:10
@Jarka K píše:
@benetka
taky bych nebyla nadšená, kdyby učitelky říkaly dětem, že čerti nejsou… to bych si s nimi asi i promluvila…
to je čistě na rodiči, jak si to nastaví.
To by jim taky rovnou mohla říct, že neexistuje ani ten Ježíšek. Přijde mi to stejné :nevim: 8o

jj, zažila jsem s tím Ježíškem, i když „už“ v první třídě na ZŠ. byla jsem pěkně naštvaná na učitelku, a dcerka přišla o určité dětské kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.11.15 12:11
@benetka píše:
Osobne bych nebyla nadsena kdyby od skolky detem ucitelky vypraveli o tom ze nejsou certi. Podle me to k detstvi tak trochu patri stejne jako Jezisek.Ja i moje deti jsme se certu zdrave bali a meli respekt, ta starsi, sice vi, ze certi nejsou, ale i tak ma divny pocit, ja take nemam rada masky-desi me spis, ze nevim o koho jde. V obdobi certu vzdy deti jsou hodne a maji respekt, take o tom jiz mesic mluvi, ze co se stane kdyz prijdou certi, jestli je neodnesou a ja alespon vyuziju toho jejich respektu a jsou alespon v tomto obdobi hodne :-). Ja jsme se take bala, trauma nemam, starsi se take bala, trauma nema a mala zatim necele 3 roky se na ne dokonce tesi. Po tomto obdobi prichazi teseni na Jeziska.To podle me patri k detstvi a zili jsme v tom take a neznam nikoho kdo by tpel traumatem.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
11.11.15 12:14

My čertem nestrašíme, nicméně jeho existenci také nevyvracíme, takže ten respekt tam tak nějak je :-) Na Mikuláše ho necháme jenom hartusit za dveřmi, dovnitř ho nikdy nepouštíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.11.15 12:14

@Jarka K Presne, take to tak vnimam. Certy a Jeziska stavim na stejnou uroven-je to tradice a k detsvi to neodmyslytelne patri a deti se s tim budou setkavat vsude, nejen ve skolkach, skolach, ale i na ulici, v obchodnich domech a hlavne v televizi. Vzdyt je tolik krasnych ceskych pohadek s certi tematikou, deti je miluji a preci je nedesi, nemaji z nich trauma a dopredu jim nerikame, nebojte se, certi nejsou, je to jen pohadka. Samozrejme neuznavam zbytecne drsne straseni, tahani deti za ruku certy, ale podle me k mikulasi, andelovi cert patri a kdyz stoji v pozadi, nedesi, je nesmirne dulezity, dite vnima zlo i dobro najednou. Proc brat detem iluze a hned jim rikat pravdu sotva co zacnou trochu myslet, vzdyt jinych a dost silenych desu je porad kolem nas, toto je opravdu jen zabava a tradice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.11.15 12:47

Od chvíle, co syl přišel ze školky s tím, že učitelka strašila jednoho kluka, že ho odnesou čerti, tak se bojí. Budí se, nechce usínat sám a musíme mu svítit. Rozhodně není skleníková květinka a čerty jsem strašila už taky, ale tím, že mu přinesou jen uhlí, na to mi řekl, že to je dobře, aspoň si na něm ugrilujeme masíčko :lol: To bylo ještě před nástupem do školky…
Jinak se klidně mohlo stát, že kluka straší čertem doma a ten je na to tak zvyklý, že se jen učitelky zeptal, jestli ho odnesou čerti a ona jen řekla, že jo…

• Citovat
  • Upravit
965
11.11.15 13:31

@benetka Garantuju ti, že v obchoďáku Ježíška nepotkáš :roll: Nikde netvrdím, že mi vadí pohádková existence čertů. Vadí mi, když se čertem straší.

K těm tradicím jsem chtěla napsat něco poměrně ošklivého, ale není to k tobě fér, tak to spolknu. Dík za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.11.15 13:53

@Annci :nevim: jak z meho prispevku vubec nekoho mohlo napadnout, ze jsme myslela, ze Jeziska potkam v obchodaku..to je dle meho slovickareni.Take jsem uvadela, ze neuznavam nejake hrubsi zastrasovani. Kazdy si ocividne z toho vybere jen co se mu hodi, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin