Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sama jsem ucitelka, mivam dost casto pochopeni pro obe strany, ale tady bych jednoznacne udelala velke tóčo ![]()
@Mágovka
nejsi hysterka a normální to není. Určitě bych to řešila. Učitelka je pěkná pipka když takhle blbě straší děti a ještě k tomu takhle malinké ![]()
@Mágovka Normální to rozhodně není..Já měla ze začátku taky docela problém ( nebo spíš-mě vadilo pár věcí)..Ale postupem času vše ok a v pořádku ![]()
Stát se mě to co vám, taky bych byla rozhozená a rozhodně bych to šla řešit
Hodně štěstí ![]()
P. S. naše malá 3,5 taky nespí po obědě a to vůbec..Upozornila jsem na to učitelky-druhý den školky. Učitelka se akorát zasmála a řekla : Nebojte, usne. Vy jí ráno vodíte brzy-hned co otevřeme, vyblbne se a usne..Po 3 týdnech mě poprosila jestli by mě nevadilo, že ji nebudou dávat ani ležet, že nespí a budí děti
Tak si kreslí, když ostatní spí ![]()
Děti se nestraší! Žádnými bubáky, strašidly, čerty… Promluv s učitelkou, případně s ředitelkou, ať vidí, že vám to vadí. Jinak se nic nezmění.
Všem díky za uklidnění. Dnes si to tam půjdu vyjasnit tak uvidíme zda budou zatloukat. Ale i sousedka řikala, že její dcera která chodít do té samé školy přišla s bubákama tak asi na tom něco bude. ![]()
no to by si mohla zkusit, jak nesnáším matky co nasazují na učitelky, že jejich dítě by nikdy… ale toto
![]()
Ještě se taky zeptám..Psala jsem sice, že už naší malou ve školce nenutí spát, že jí nechávají si kreslit, ale dřív mě učitelka upozornila na to, že se snaží aby usnula..Dcera spala a usínala sama, zhruba 6m před nástupem do školky. Usnula vždy sama ještě tak měsíc zpátky..Ted je to měsíc co vyžaduje, každý večer abych ležela vedle ní- jednu ruku jí dala pod hlavu a druhou ji objala okolo pasu-dokud neusne jinak má vyloženě hysterák, že se bojí bubáka. Hned jak usne zmizím a ok
Hledala jsem dlouho příčinu toho co to spustilo
Ted mě tak napadá, může to být ze školky? Co myslíte?.. Nikdo z naší rodiny jí bubákem ani ničím jiným nestraší ( má kolikrát i zlé sny- v moci sebou háže, vzdychá a pak se vzbudí a záchvat, že se bojí, at si lehnu k ní a opět chce chytnou okolo pasu)…Začalo to v Říjnu
Jako dřív bych asi napsala, že se topřehání.. ale mě se stalo, že kluka v první třídě.. což je daleko větší.. učitelka vyhnala na chodbu, když tam chodili čerti a nechala ho samotného. On tam stál a slyšel ten řinkot, a jekot- i když ve škole to bylo takové klidnější.. i tak když přišel ze školy, tak mi pokoktával a, dkyž jsem se ho zeptala, jak se mu líbil Mikuláš, tak mi řekl, že jo, ale že pak vykřikoval a učitelka ho poslala za dveře, že si ho vemou čerti..
Radši kdyby mu dala něco navíc čít nebo tak…
Taky bych nenechala dítě strašit - od nikoho. Ve školce bych to učitelce řekla, že si toto rozhodně nepřeju, to pak může vyvolat zbytečný problémy.
@Mágovka ahoj, muzu vedet, jak to vcera dopadlo v te skolce? Jak jsi to vyresila? Ja bych tedy udelala toco. I kdyz pred 2 roky jsem ho kvuli podobne veci udelala taky a nakonec mi nezbylo, nez syna stahnout ze skolky. Ono kdyz Ti psycholog rekne, ze dite je strachem ze skolky na hranici depresi, tak ani nevahas nad resenim. ![]()
@barbarossa no tak to je pak jasný, ale je to nezkutečný jak může vystudovaný pedagog něco takového dělat. No a u nás to zatím nijak nedopadlo. Zeptala jsem se učitelky a ona mi na to řekla že ona toto rozhodně nedělá a že se zeptá dvou kolegyň které tam nebyly. Jelikož je to malá školka tak tam vždy odpoledne je jen jedna učitelka. Takže pokračování v týdnu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.