Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, je mi 17 let, v listopadu 18. Hodně se bavím se staršíma lidma kolem věku 25 a víš. Hlídám hodně děti a s jejich rodičema si večer potom sednu(párty). Poslední dobou slyším od svých vrstevníků a rodičů že se chovám starší než jsem, že bych se s nima bavit neměla, že se snažím se jim přiblížit, že se chovám až moc dospělé, a že bych se měla víc bavit s lidmi mého věku atd…
Máte někdo nějakou zkušenost?
@Zuzana170 píše:
Dobrý den, je mi 17 let, v listopadu 18. Hodně se bavím se staršíma lidma kolem věku 25 a víš. Hlídám hodně děti a s jejich rodičema si večer potom sednu(párty). Poslední dobou slyším od svých vrstevníků a rodičů že se chovám starší než jsem, že bych se s nima bavit neměla, že se snažím se jim přiblížit, že se chovám až moc dospělé, a že bych se měla víc bavit s lidmi mého věku atd…
Jestli je 25lety starsi clovek, tak ja jsem asi nad hrobem
@vokishka píše:
Upřímně v 17ti jsem lidi 25-30 vnímali jako nad hrobem
Sousedce mohlo být tak 26 viděla jsem ji na diskotéce a myslela si něco o vykopavce co by se měla uklidit ke sporaku ![]()
@Zuzana170 píše:
Ve 25 přeci nejsou staří.
Ja jsem v tomto veku jeste chodila na diskotéky.
Ja ve 25 chodila do prace a domu. Pokud me nekdo videl parit, byla to moje dvojnice ![]()
starší jsi myslela jako OD SEBE
nebo že „starší“ je 25+?
to jsi zvolila trochu špatný web, tu bude průměr cca lehounce nad 30 a to už jsou babizny a co teprve já, mně už uschlo i koště ![]()
hele, pokud si rozumíš se staršími lidmi než jsi ty, tak to bývá často proto, že jsi prostě vyspělejší (psychicky)… takže Ok, neboj, to se léty srovná a dost mne pobavilo, že 21/9 má být den Alzheimerovy choroby.. blbej svátek, když si ho nikdo nepamatuje… ![]()
věř, že v 80 na tom klidně budeš stejně jako v pěti
takže jak sama vidíš - ten věk vůbec neřeš.. ![]()
@vokishka píše:
Uplne to same jsem chtela napsat
.
Zakladatelko, bav se s kym chces a chovej se tak, jaka jsi. Co keca okoli neres.
@Zuzana170 píše:
Měla jsem to stejně. S vrstevníky jsem si začala rozumět až v posledních letech. Mně to ale nikdy nikdo nevyčítal. Beru to jako osud. Mám staršího muže a starší je i většina kolektivu v práci. Vyhovuje mi to.
@matkabagristy píše:
Ja ve 25 chodila do prace a domu. Pokud me nekdo videl parit, byla to moje dvojnice
a proč to? připadala sis stará?
@vokishka píše:
jo jo, zítra začnu sepisovat závěť
@vokishka píše:
Já už jsem v tom případě v hrobě…
Já čekala, že autorka nesnese seniory a ono tohle. ![]()
@jahuhudka píše:
Upřímně v 17ti jsem lidi 25-30 vnímali jako nad hrobemSousedce mohlo být tak 26 viděla jsem ji na diskotéce a myslela si něco o vykopavce co by se měla uklidit ke sporaku
Umřela jsem
![]()
Ve tvém věku jsem běžně trávila čas mezi staršími lidmi, kolem 35 až 50 let, včetně sexuálního života. Vrstevníci mě měli za podivína a ze všech stran jsem slyšela, že se to jednou srovná a budu se bavit s mladými. Mně to tak ale vyhovovalo a vyhovuje dodnes. A na názory ostatních se nedívám.
@KeckaJ píše:
Já už jsem v tom případě v hrobě…Já čekala, že autorka nesnese seniory a ono tohle.
jak jako Seniory??
![]()
jakože ve 47 si mám dojít pro jistotu napsat slogan na parte do pohřebky, co ![]()
jsem si to myslela… ![]()